Ανατολική Αττική
ΕΛΛΑΔΑΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΡοή ειδήσεων

Μπαράκ Ομπάμα.Η πορεία του Τζο Μπάιντεν προς τη νίκη έχει μειωθεί σημαντικά.Πιστεύει ότι ο πρόεδρος πρέπει να εξετάσει σοβαρά τη βιωσιμότητα της υποψηφιότητάς του.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα είπε στους συμμάχους τις τελευταίες ημέρες ότι η πορεία του Τζο Μπάιντεν προς τη νίκη έχει μειωθεί σημαντικά και πιστεύει ότι ο πρόεδρος πρέπει να εξετάσει σοβαρά τη βιωσιμότητα της υποψηφιότητάς του, ανέφερε την Πέμπτη η Washington Post.

Η Post ανέφερε πολλά άτομα που ενημερώθηκαν για τον τρόπο σκέψης του Ομπάμα.

Εν τω μεταξύ, αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου πιστεύουν ότι η πρώην πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι υποστήριξε την έκκληση του αντιπροσώπου Άνταμ Σιφ να παραιτηθεί ο κ.

Είπε στον Μπάιντεν ότι δεν μπορεί να κερδίσει τις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου, δήλωσε κορυφαία πηγή του Λευκού Οίκου με άμεση γνώση του θέματος.

Ο Σιφ δήλωσε σε δήλωση την Τετάρτη ότι έχει «σοβαρές ανησυχίες» για το εάν ο Μπάιντεν μπορεί να νικήσει τον Ρεπουμπλικανό αμφισβητία Ντόναλντ Τραμπ, τον πρώτο Δημοκρατικό που βγήκε μετά την απόπειρα δολοφονίας του Σαββάτου κατά του πρώην προέδρου.

Η εκστρατεία του Μπάιντεν πίστευε ότι οι πυροβολισμοί, κατά τους οποίους ο Τραμπ υπέστη μια πληγή στο δεξί αυτί, είχαν περιορίσει τις εκκλήσεις του να παραιτηθεί στην κούρσα του 2024 πριν από τη δήλωση του κ. Σιφ.

Η Νάνσυ έχει τελειώσει όλα αυτά. Δεν της λείπει. Ο Σιφ δεν θα κουνιόταν χωρίς την έγκρισή της”, είπε η πηγή, η οποία θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της.

Η κα Πελόζι είναι «πεπεισμένη ότι το κοινό αίσθημα είναι εναντίον του POTUS (προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών) και δεν μπορεί να το αλλάξει», πρόσθεσε η πηγή.

Το γραφείο της κας Πελόζι και ο Λευκός Οίκος δεν απάντησαν στα αιτήματα για σχολιασμό.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ακούει τον πρώην πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα να μιλάει στη σκηνή κατά τη διάρκεια εκστρατείας έρανου στο Peacock Theatre στο Λος Άντζελες στις 15 Ιουνίου. Φωτογραφία: AFP μέσω Getty Images

Η κ. Πελόζι, ένα από τα πιο σημαίνοντα μέλη του κόμματος του Μπάιντεν και μέλος της Ουάσιγκτον για δεκαετίες, αρέσκεται να παραθέτει αποσπάσματα από μια ομιλία του πρώην προέδρου Αβραάμ Λίνκολν σε συναντήσεις ηγεσίας, σημείωσε η πηγή. Στην ομιλία, ο Λίνκολν είπε: «Με το δημόσιο αίσθημα, τίποτα δεν μπορεί να αποτύχει· χωρίς αυτό τίποτα δεν μπορεί να πετύχει».

«Δεν νομίζω ότι θα έλεγα ότι αποχωρεί από την κούρσα», πριν από τη δημόσια πίεση από τους κορυφαίους ηγέτες των Δημοκρατικών, είπε η πηγή. «Δεν είχα δει ούτε μια ρωγμή από αυτόν, αλλά τώρα ποιος ξέρει;»

“Υπάρχει ένας δρόμος” προς τη νίκη “αλλά θα είναι δύσκολος. Δεν θα είναι εύκολο για την Καμάλα”, πρόσθεσε η πηγή, αναφερόμενη στην αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις, η οποία ενδεχομένως θα αντικαταστήσει τον Μπάιντεν ως υποψήφιος των Δημοκρατικών για την προεδρία.

Οι Δημοκρατικοί “το κάνουν αυτό στους εαυτούς μας. Είναι απογοητευτικό, αλλά πρέπει να το ξεπεράσουμε, με ή χωρίς αλλαγή” στο εισιτήριο, είπε η πηγή, προσθέτοντας ότι “δεν υπάρχει άλλη επιλογή

Ορισμένοι Δημοκρατικοί νομοθέτες στη Βουλή και στη Γερουσία είχαν προηγουμένως καλέσει τον κ. Μπάιντεν να παραιτηθεί από την κούρσα εν μέσω ανησυχιών για την καταλληλότητά του για τη δουλειά σε ηλικία 81 ετών.

breakingnews.ie

 

Σχετικές αναρτήσεις

Γάζα: Ο αμερικανικός στρατός άρχισε την κατασκευή προβλήτας

lazaros lazaros

Προετοιμάζονται οι ΗΠΑ για επιθέσεις «πληρεξούσιων» του Ιράν

lazaros lazaros

Διάσταση απόψεων για τη Χαμάς: «Τρομοκρατική οργάνωση» είπε ο Μητσοτάκης – «Αντιστασιακή» απάντησε ο Ερντογάν

lazaros lazaros