Ανατολική Αττική
LIFESTYLEΡοή ειδήσεων

Skiplagging, η έξυπνη τακτική για φθηνά εισιτήρια που απεχθάνονται οι αεροπορικές εταιρείες.

Αν ψάχνεις συνεχώς τις φθηνότερες πτήσεις και τρόπους για να πετάξεις σε έναν προορισμό με τα λιγότερα δυνατά χρήματα, τότε σου έχουμε ένα σημαντικό “εφόδιο”: το skiplagging.
Η προσέγγιση αυτή, που είναι γνωστή και ως “hidden city” ή “throwaway ticketing”, περιλαμβάνει την κράτηση μιας πτήσης με ανταπόκριση, αλλά με τη διαφορά ότι ο πραγματικός προορισμός θα είναι η ενδιάμεση στάση και όχι ο τελικός προορισμός, που θα επιλέξεις.

Πώς λειτουργεί το skiplagging

Λοιπόν, αντί να κάνεις κράτηση για απευθείας πτήση από το σημείο Α στο σημείο Β, μπορείς να επιλέξεις μια διαδρομή που περιλαμβάνει επιπλέον στάση (Α-Β-Γ), πτήση με ανταπόκριση δηλαδή. Παραδόξως, αυτό μπορεί συχνά να είναι φθηνότερο από την κράτηση της απευθείας διαδρομής. Αν και μπορεί να ακούγεται σα να παίζεις με το σύστημα, η εξοικονόμηση μπορεί να είναι σημαντική.

Ωστόσο, οι αεροπορικές εταιρείες αποδοκιμάζουν το skiplagging, επειδή αυτό σημαίνει κενές θέσεις στα επόμενα σκέλη του ταξιδιού, επηρεάζοντας ενδεχομένως τα έσοδά τους. Ορισμένοι αερομεταφορείς, όπως η Lufthansa και η United, έχουν λάβει ακόμη και νομικά μέτρα κατά των επιβατών που ακολουθούν αυτήν την τακτική.

Παρά τις νομικές μάχες, η πρακτική αυτή προστατεύεται σε κάποιες χώρες. Η Ισπανία, για παράδειγμα, έχει αποφανθεί ότι το skiplagging είναι επιτρεπτό. Παρ’ όλα αυτά, οι αεροπορικές εταιρείες έχουν αυστηρούς όρους και προϋποθέσεις σχετικά με τη χρήση των εισιτηρίων, επιβάλλοντας συχνά υψηλά τέλη για τη μη συμμόρφωση.

Για παράδειγμα, η Air France ορίζει ότι τα εισιτήρια πρέπει να χρησιμοποιούνται με διαδοχική σειρά και σε συγκεκριμένες ημερομηνίες. Η μη τήρηση αυτών των όρων μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικές κυρώσεις, οι οποίες κυμαίνονται από 125 έως 1.500 ευρώ, ανάλογα με την κατηγορία καμπίνας και τον τύπο της πτήσης.

Με προσοχή, όμως
Αν και έχουν υπάρξει απειλές για επιπτώσεις από τις αεροπορικές εταιρείες, οι πραγματικές συνέπειες για τους επιβάτες φαίνονται ελάχιστες, περιοριζόμενες κυρίως στην απώλεια των μιλίων συχνών επιβατών. Ωστόσο, οι ταξιδιώτες που σκέφτονται να κάνουν skiplagging θα πρέπει να προχωρήσουν με προσοχή, καθώς η αντιπαράθεση με τις αεροπορικές εταιρείες στο δικαστήριο ή η υποχρέωση καταβολής της διαφοράς του ναύλου αποτελούν πιθανούς κινδύνους.

Επιπλέον, το skiplagging έχει πρακτικούς περιορισμούς. Οι ταξιδιώτες που επιλέγουν αυτήν τη στρατηγική συνήθως δεν μπορούν να παραδώσουν αποσκευές, προσθέτοντας ένα επιπλέον επίπεδο ταλαιπωρίας.

Εν κατακλείδι, το skiplagging παραμένει μια αμφιλεγόμενη αλλά δυνητικά αποδοτική μέθοδος για τους έξυπνους ταξιδιώτες που επιθυμούν να εξοικονομήσουν χρήματα από τα αεροπορικά εισιτήρια. Ωστόσο, είναι ζωτικής σημασίας να σταθμίσεις τους κινδύνους και τους περιορισμούς πριν αποφασίσεις αν αυτή η στρατηγική είναι κατάλληλη για τα ταξιδιωτικά σου σχέδια.

πηγη:esquiregreece

Σχετικές αναρτήσεις

Η Ελένη Αντωνιάδου επιστρέφει δυναμικά με τραγούδι της Έλενας Μανιάτη!

lazaros lazaros

Ξεκινούν «περιβαλλοντικές» αυξήσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για την Κρήτη

lazaros lazaros

Γλυκά Νερά: Στον εισαγγελέα ο χειριστής του drone για τη φωτιά στους πρόποδες του Υμηττού

lazaros lazaros