Ανατολική Αττική
ΚΟΣΜΟΣΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΚΑΙΡΟΣΡοή ειδήσεων

Guardian: Το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης διέκοψε προσωρινά τις πτήσεις μετά από διαδήλωση ακτιβιστών για το κλίμα

Το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, το πιο πολυσύχναστο της Γερμανίας, ανέστειλε προσωρινά τις πτήσεις αφού ακτιβιστές για το κλίμα πραγματοποίησαν διαδήλωση κοντά στους διαδρόμους του αεροδρομίου.

Το αεροδρόμιο νωρίτερα ανάρτησε στο X ότι «καλούνται οι επιβάτες να μην πάνε στο αεροδρόμιο προς το παρόν», συμβουλεύοντας τους ταξιδιώτες να ελέγξουν την κατάσταση της πτήσης τους και να επιτρέψουν επιπλέον χρόνο ταξιδιού. Το tweet αργότερα διαγράφηκε και μια μεταγενέστερη ενημέρωση ανέφερε ότι «οι πτήσεις αρχίζουν σταδιακά».

Εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο: «Κάνουμε τα πάντα για να απομακρύνουμε τους ακτιβιστές για το κλίμα από την άσφαλτο».

Σύμφωνα με την ομάδα ακτιβιστών για το κλίμα Letzte Generation (τελευταία γενιά στα Αγγλικά), έξι από τα μέλη της είχαν χρησιμοποιήσει τσιμπίδες για να κόψουν ανοίγματα στον συρμάτινο φράχτη πριν πάρουν το δρόμο τους «με τα πόδια, με ποδήλατα και skateboard σε διαφορετικά σημεία γύρω από τις πασαρέλες».

Μια φωτογραφία που κυκλοφόρησε από την ομάδα απεικόνιζε έναν διαδηλωτή να κάθεται στην άσφαλτο με ένα πανό «το λάδι σκοτώνει».

Η ομάδα, η οποία θέλει η γερμανική κυβέρνηση να επιδιώξει μια παγκόσμια συμφωνία για έξοδο από το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο και τον άνθρακα έως το 2030, έχει καταγράψει πολλές χώρες σε όλη την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική όπου σχεδιάζονται παρόμοιες αναταραχές ως μέρος μιας εκστρατείας διαμαρτυρίας που ξεκίνησε την Τετάρτη.

Το αεροδρόμιο Κολωνίας-Βόννης της Γερμανίας, το έκτο μεγαλύτερο της χώρας, ανέστειλε τις πτήσεις για αρκετές ώρες την Τετάρτη, αφού ακτιβιστές για το κλίμα κόλλησαν τον εαυτό τους σε διάδρομο, ενώ παρόμοιες ενέργειες σε άλλα ευρωπαϊκά αεροδρόμια είχαν αποτραπεί από τις αρχές.

Η παγκόσμια αεροπορία ευθύνεται για περίπου το 2,5 τοις εκατό των παγκόσμιων εκπομπών άνθρακα, περισσότερο από το ετήσιο αποτύπωμα άνθρακα της Βραζιλίας και της Γαλλίας μαζί.

Με το Reuters και το Agence France-Presse

The Gurdian

Σχετικές αναρτήσεις

Στη Θεσσαλονίκη σήμερα η Μόνικα Μπελούτσι- Sold out και οι δύο προβολές στις οποίες θα παρευρεθεί

lazaros lazaros

Κίνητρα για ηλεκτρικά αυτοκίνητα και φορτιστές

lazaros lazaros

Ουγκάντα: Η μαραθωνοδρόμος Ρεβέκα Τσεπτεγκέι υπέκυψε υπό το βάρος των εγκαυμάτων.

lazaros lazaros