Ανατολική Αττική
Ροή ειδήσεων

Τέσσερα μέλη μιας οικογένειας σκοτώθηκαν σε κατάρρευση σπιτιού στην Ιταλία

Τέσσερα μέλη της ίδιας οικογένειας, μεταξύ των οποίων δύο μικρά παιδιά, έχασαν τη ζωή τους σε έκρηξη αερίου στη νότια Ιταλία.

Το διώροφο σπίτι τους στην πόλη Σαβιάνο, κοντά στη Νάπολη, κατέρρευσε μερικώς από την έκρηξη, σκοτώνοντας τα αδέρφια -ένα αγόρι και ένα κορίτσι- καθώς και τη μητέρα και τη γιαγιά τους.

Ο πατέρας και ένα νεογέννητο μωρό ανασύρθηκαν ζωντανοί από τα ερείπια, δήλωσαν Ιταλοί πυροσβέστες.

Παραμένει στο νοσοκομείο της Νάπολης σε σοβαρή κατάσταση, ενώ τα τραύματα του μωρού δεν είναι επικίνδυνα για τη ζωή, μετέδωσαν τοπικά ΜΜΕ.

Η Vigili del Fuoco, η ιταλική πυροσβεστική υπηρεσία, ανέφερε ότι οι γονείς και τα τρία παιδιά ζούσαν στον έναν όροφο του ακινήτου, ενώ μια άλλη γυναίκα – που λέγεται ότι ήταν η γιαγιά – έμενε στον επάνω όροφο.

«Οι πυροσβέστες ανέσυραν ζωντανά τον πατέρα και ένα νεογέννητο μωρό, εμπιστεύοντάς τους τη φροντίδα των εργαζομένων στον χώρο της υγείας, ενώ δεν μπόρεσαν να κάνουν τίποτα για τα δύο παιδιά, ένα αγόρι και ένα κορίτσι, τα σώματα των οποίων δυστυχώς ανασύρθηκαν άψυχα», δήλωσε η Vigili del. είπε ο Φουόκο σε δήλωσή του.

Αν και οι αρχές δεν έχουν επιβεβαιώσει την ηλικία των παιδιών, τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ήταν τέσσερα και έξι.

Η έκρηξη σημειώθηκε περίπου στις 07:00 τοπική ώρα (06:00 BST), δήλωσε η Vigili del Fuoco.

Οι πυροσβέστες βρήκαν τα παιδιά και τον πατέρα το πρωί και μετά πέρασαν όλη την ημέρα ψάχνοντας μέσα στα ερείπια, χωρίς να εντοπίσουν τη μητέρα μέχρι τις 16:45.

Ο εκπρόσωπος των πυροσβεστών Λούκα Κάρι είπε στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της ημέρας ότι οι διασώστες έπρεπε να είναι «πολύ προσεκτικοί και να κινούνται αργά, για να αποφύγουν νέες καταρρεύσεις» καθώς έψαχναν, ανέφερε το Associated Press.

Ομάδες έρευνας και διάσωσης, που επιχειρούσαν με σκυλιά ανιχνευτή, συνέχισαν τις έρευνες για τον εντοπισμό της γιαγιάς μέχρι τη νύχτα, ανακοινώνοντας ότι την βρήκαν και ολοκλήρωσαν την έρευνα στη 01:00.

Οι έρευνες συνεχίζονται για την ακριβή αιτία της κατάρρευσης του κτιρίου, αλλά οι πρώτες θεωρίες δείχνουν ότι το σπίτι κατέρρευσε μετά από έκρηξη αερίου.

Vigili del Fuoco Από drone, φαίνονται δύο μεγάλες τρύπες σε μια στέγη που βρίσκεται πάνω από ερείπια

Περισσότεροι από 60 εθελοντές πολιτικής προστασίας συμμετείχαν στις προσπάθειες διάσωσης, έγραψε η αρχή της περιοχής της Καμπανίας σε ανάρτησή της στο Facebook.

Οι εικόνες που κοινοποίησε η πυροσβεστική υπηρεσία έδειξαν ομάδες διάσωσης να εργάζονται μέσα από τα ερείπια του κατεστραμμένου κτιρίου όλη τη νύχτα.

Πλάνα από drone από τη σκηνή έδειξαν δύο ανοιχτές τρύπες στην οροφή του κτιρίου, η οποία κατέρρευσε μερικώς..

Italy – BBC News

Σχετικές αναρτήσεις

Σε εξέλιξη επιχείρηση της ΕΛΑΣ για τον θάνατο του 31χρονου αστυνομικού στο Ρέντη

lazaros lazaros

Σεισμός 2.7 Ρίχτερ 6 Χλμ Ν/Α της Ραφηνας

lazaros lazaros

D W: Το Παγκόσμιο Φόρουμ για τα Τρόφιμα και τη Γεωργία αναζήτησε λύσεις στο Βερολίνο υπό την προεδρία του γερμανού υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Τζεμ Έζντεμιρ.

lazaros lazaros