Ανατολική Αττική
ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣΡοή ειδήσεων

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΘΕΜΑ: Δικαστική απόφαση σταθμός για το Ντράφι.

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024

ΘΕΜΑ: Δικαστική απόφαση- σταθμός για το Ντράφι

Τα 156 στρέμματα στο δήμο Ραφήνας- Πικερμίου
Απόλυτη δικαίωση των επιλογών της παράταξής μας.

Με τη 2272/2024 απόφαση του πρωτοδικείου Αθηνών αναφορικά με θέματα κτηματολογίου αποδόθηκε έκταση- εντός σχεδίου -156 στρεμμάτων που αποτελείται από πέντε οικοδομικά τετράγωνα στο δήμο Ραφήνας Πικερμίου.

Η απόφαση διατάσσει το κτηματολόγιο να προβεί στην διόρθωση των ανακριβών πρώτων εγγράφων και την εγγραφή του 100 % της έκτασης από τον συνεταιρισμό ” Ο ΠΑΝ” στο νομικό πρόσωπο του δήμου Ραφήνας – Πικερμίου..

Η απόφαση αποτελεί την απόλυτη δικαίωση της διοίκησής μας και φυσικά του δημάρχου Βαγγέλη Μπουρνούς, όπου οργανωμένα και μεθοδικά, χωρίς να εισέλθουμε σε ατέρμονες διαδικασίες και προσωπικές αντιδικίες, αλλά με ξεκάθαρη θέση προσφυγής στη δικαιοσύνη, δώσαμε οριστική λύση στο θέμα υλοποίησης υποδομών στον οικισμό του Ντραφίου.

Με την επίλυση του ιδιοκτησιακού θέματος ανοίγει ξεκάθαρα ο δρόμος για την υλοποίηση των απαραίτητων υποδομών και φυσικά την ένταξη των έργων σε χρηματοδοτήσεις.
Η επίδικη περιοχή χωροταξικά βρίσκεται εκεί που σήμερα έχουν υλοποιηθεί κάποια γήπεδα τέννις ( οδός Αιολέων και Αχαιών ) και η διαχείρισή τους μέχρι σήμερα παρατύπως γινόταν από τον συνεταιρισμό.

Το Ντράφι, ένας οικισμός με πρότυπη σχεδίαση, ξεκινά με αυτή την απόφαση μια ανοδική πορεία, αφού χρόνια είχε βαλτώσει σε αντιδικίες.

Φυσικά υπάρχουν σε εξέλιξη και άλλες αγωγές κατά του συνεταιρισμού που αφορούν μικρότερα τμήματα γης περιμετρικά -προβλεπόμενων εκ του σχεδίου- μικρών κτιρίων (κυρίως αναψυχής) σε άλλα οικοδομικά τετράγωνα για τις οποίες οφείλει να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες μέχρι το 2025 η σημερινή διοίκηση.

Το σκεπτικό της εκδοθείσας απόφασης προδικάζει για αίσιο τέλος και των υπολοίπων αγωγών, δίνοντας πραγματικά τη δυνατότητα υλοποίησης εκείνης της Πρότυπης Πολιτείας, που σχεδιάστηκε το 1973.

Στο χρονοντούλαπο της ιστορίας ανήκουν επίσης οι απαράδεκτες προτάσεις που είχαν διατυπωθεί κατά καιρούς από διάφορους “ασχολούμενους” με τα αυτοδιοικητικά με άλλες δημοτικές παρατάξεις για δήθεν συμβιβαστικές λύσεις , δηλαδή για “χάρισμα” τμήματος τη δημοτικής περιουσίας στο νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου “Ο ΠΑΝ”, που διατυπώθηκαν και κατάγραφησαν σε προεκλογικές ομιλίες στο Ντράφι.

Όλοι αυτοί που εξέφρασαν τέτοιες μικροπολιτικές και κατ’ ουσία έκνομες προτάσεις μένουν απόλυτα εκτεθειμένοι απέναντι στους πολίτες και τη νομιμότητα.

Η οποιαδήποτε δυνατότητα έφεσης επί της συγκεκριμένης απόφασης μπορεί να θεωρηθεί εκ προοιμίου δεδομένο ότι είναι εξαιρετικά απίθανο να ανατρέψει ένα πλήρως τεκμηριωμένο σκεπτικό, που διατάσει την διαγραφή της έκτασης από τον συνεταιρισμό από το κτηματολόγιο και την εγγραφή της στον νομικό πρόσωπο του δήμου.

Οι επιλογές της διοίκησης μας δικαιώνονται πλήρως, όχι μόνο για τις προσπάθειες μας, αλλά κυρίως για το τελικό αποτέλεσμα που απέφερε την επίλυση του μεγαλύτερου προβλήματος της περιοχής.


Το θέμα αυτό θα αποτελεί στο εγγύς μέλλον σημείο αναφοράς για το Ντράφι, το οποίο αλλάζει οριστικά σελίδα και εποχή μετά την απόφαση αυτή.

Στην επιτυχή αυτή διαδρομή της προσπάθειας απόδοσης στο δήμο των 156 στρεμμάτων, η διοίκηση μας αφουγκράστηκε πρωταρχικά τη θέληση τον πολιτών και δεν δίστασε να έρθει σε αντιπαράθεση με μικροπολιτικά και ψηφοθηρικά χρόνια συμφέροντα για να επιτύχει την επίλυση του μείζονος θέματος που απασχολούσε την τοπική κοινωνία.


Η αναγνώριση αυτής της προσπάθειας, σίγουρα δεν περνάει απαρατήρητη από τους κατοίκους του Ντραφίου.

Ο συνδυασμός της συγκυρίας υλοποίησης στον οικισμό του αποχετευτικού και η επίλυση του ιδιοκτησιακού των 5 οικοδομικών τετραγώνων, που αποτελεί αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς και πιστώνεται αποκλειστικά στην απόφαση μας να πάμε τον οικισμό σε άλλη σελίδα δημιουργίας υποδομών, δηλώνει το συνεχή ενδιαφέρον μας για τον τόπο μας.

Ευάγγελος Μπουρνούς

Είμαστε εδώ.
Μαζί με τους πολίτες για τον τόπο που αγαπάμε.

Σχετικές αναρτήσεις

COP28: Οι ΗΠΑ δεσμεύονται να συνεισφέρουν 3 δισ. δολάρια στο Πράσινο Ταμείο για το Κλίμα

lazaros lazaros

Έλενα Μανιάτη – Κάθε Δουλειά που Πάει Καλά, είναι Αποτέλεσμα Γνώσης, Εμπειρίας, Συνέπειας και Καλών Συνεργατών.

lazaros lazaros

101 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ 102 ΧΡΟΝΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ.ΝΕΑ ΤΡΙΓΛΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

lazaros lazaros