Ανατολική Αττική
ΕΛΛΑΔΑΡοή ειδήσεων

Θεσσαλονίκη: «Δονήθηκε όλο το κτίριο πτώση που έκανε ασανσέρ στις φοιτητικές εστίες –

Ένα σοκαριστικό περιστατικό συνέβη εχθές το βράδυ στις φοιτητικές εστίες του ΑΠΘ, στη Θεσσαλονίκη, όταν το ασανσέρ που βρίσκεται στο κτήριο Γ της Β πτέρυγας χάλασε και ολίσθησε με ελεύθερη πτώση, σταματώντας μεταξύ 3ου και 4ου ορόφου.

Φοιτητές περιγράφουν ότι άκουσαν μετά τις 9 τη νύχτα έναν συνεχόμενο θόρυβο, σαν κάτι να πέφτει, με συνέπεια να τρανταχτεί όλο το κτήριο.

«Είδαμε καπνούς επειδή το σύστημα του ασανσέρ είναι πάνω από τον 8ο όροφο. Ήρθε η Πυροσβεστική και ρωτήσαμε μήπως είναι κάποιος εγκλωβισμένος γιατί το ασανσέρ σταμάτησε μεταξύ τρίτου και τέταρτου. Είδαμε κομμάτια πεσμένα στο ισόγειο. Επίσης σταμάτησε και η λειτουργία του δεύτερου ασανσέρ», είπε η Κωνσταντίνα, φοιτήτρια φαρμακευτικής, και συνέχισε:

«Αν ήταν κάποιος μέσα στον ανελκυστήρα θα είχε τραυματιστεί, μπορεί να είχε γίνει και το χειρότερο. Δεν γίνεται να παίζουμε κορώνα-γράμματα τη ζωή μας επειδή δεν θέλουν να δώσουν χρήματα ώστε να φτιαχτούν τα ασανσέρ».

Όπως επισήμανε η οικότροφος, τα προβλήματα με τους ανελκυστήρες κρατούν πολλά χρόνια.

«Είμαι τέσσερα χρόνια στις εστίες και κάθε μήνα χαλάνε τα ασανσέρ. Τα κάνουν απλά μία συντήρηση,μ αλλά δεν αρκεί. Ως φοιτητές προσπαθούμε να διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν, γιατί φοβόμαστε μέχρι και να μπούμε στο ασανσέρ. Και τα παιδιά και οι καθαρίστριες», τονίζει.

Image

Από το πρωί οικότροφοι έχουν συγκεντρωθεί στο φουαγιέ προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την κατάσταση των φοιτητικών εστιών.

Σχετικές αναρτήσεις

Φύκια: Θέλουν να σώσουν τον κόσμο, αλλά μήπως πουλάνε μεταξωτές κορδέλες;

lazaros lazaros

«Είμαστε παντού!» – Με εντυπωσιακά βίντεο οι Ένοπλες Δυνάμεις απαντούν στο τουρκικό παραλήρημα για την Κύπρο

lazaros lazaros

Έκλεισε η συμφωνία για 35 ελικόπτερα Black Hawk με 1,15 δισ. ευρώ

lazaros lazaros