Ανατολική Αττική
ΕΛΛΑΔΑΡοή ειδήσεων

PHARMA point: Το 24o ετήσιο ραντεβού των φαρμακοποιών τρέχει στη Θεσσαλονίκη (videos)

Οι φοιτητές του Τμήματος Φαρμακευτικής του ΑΠΘ παρουσιάζοντας τις δράσεις της «Aristotle Team of Pharmacy» άνοιξαν το PHARMA point 2024 που ξεκίνησε σήμερα και ολοκληρώνεται αύριο στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» της ΔΕΘ HELEXPO στη Θεσσαλονίκη.

I

Το 24ο ετήσιο ραντεβού των φαρμακοποιών και των εταιριών που δραστηριοποιούνται στο χώρο του φαρμακείου και της φαρμακευτικής αγοράς ουσιαστικά είναι το μεγαλύτερο φαρμακευτικό συνέδριο-έκθεση της Βόρειας Ελλάδας και διοργανώνεται από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης.


Ήδη από νωρίς το πρωί εκατοντάδες φαρμακοποιοί από τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα επισκέπτονται τους χώρους της έκθεσης των δεκάδων φαρμακευτικών και καλλυντικών εταιριών, ενώ παράλληλα τρέχουν στο συνεδριακό χώρο τα στρογγυλά τραπέζια με τις ειδικές θεματικές ενότητες.

Το φετινό PHARMA point τελεί υπό την αιγίδα του Τμήματος Φαρμακευτικής ΑΠΘ, του Τμήματος Φαρμακευτικής ΕΚΠΑ, του Τμήματος Φαρμακευτικής Πανεπιστημίου Πατρών, του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου και του Ινστιτούτου Διά Βίου Εκπαίδευσης και Επαγγελματικής Ανάπτυξης Φαρμακοποιών και έχει τίτλο

«Connecting community. Το ανθρωποκεντρικό φαρμακείο». 

«Δίνουμε εξαιρετική σημασία στον ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα που έχει το φαρμακείο και γι΄ αυτό φέτος επιχειρούμε να αναδείξουμε ακόμη περισσότερο αυτή την πτυχή», δήλωσε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονονίκης, Διονύσης Ευγενίδης. 

Σύμφωνα με το ίδιο «το PHARMA point αποτελεί μια πρώτης τάξης ευκαιρία να συναντηθούν οι φαρμακοποιοί, να ανταλλάξουν απόψεις, να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο του φαρμάκου με τις σχετικές εισηγήσεις, αλλά και να έρθουν σε επαφή και με τους εκπροσώπους των φαρμακευτικών εταιρειών και της φαρμακευτικής παραγωγής».

«Είναι πλέον θεσμός το PHARMA point κι αυτό το αποδεικνύει εδώ και 24 χρόνια», σημείωσε ο πρόεδρος του ΔΣ Ομίλου ΣΥΦΑ Θεσσαλονίκης, Γιώργος Κιοσές.

Η επίσημη τελετή έναρξης θα γίνει στη συνεδριακή αίθουσα του «Ι. Βελλίδης» με ομιλία από τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Διονύσιο Ευγενίδη,  σήμερα, Σάββατο 12 Οκτωβρίου, στις 20:00. Το «παρών» θα δώσουν εκπρόσωποι της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας, στελέχη φαρμακευτικών επιχειρήσεων, εκπρόσωποι φορέων της φαρμακευτικής αγοράς, φαρμακοποιοί, βοηθοί φαρμακείου και φοιτητές Φαρμακευτικής.

Επιπλέον, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυση του φαρμακείου της οικογένειας Γιαννακόπουλου, ο ΦΣΘ έχει προγραμματίσει τιμητική εκδήλωση για τον Όμιλο ΒΙΑΝΕΞ, για την προσφορά της οικογένειας και του Ομίλου στη φαρμακευτική αγορά και ευρύτερα στην ελληνική κοινωνία.

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς θα γίνει βράβευση των φοιτητών που εισήχθησαν με την καλύτερη βαθμολογία στο Τμήμα Φαρμακευτικής του ΑΠΘ το 2024 από το ΓΕΛ και το ΕΠΑΛ και απονομή υποτροφιών από τον ΦΣΘ σε παιδιά φαρμακοποιών που εισήχθησαν σε ΑΕΙ, ενώ θα τιμηθούν οι φαρμακοποιοί που συνταξιοδοτήθηκαν το 2023.

Μεγάλοι χορηγοί του συνεδρίου είναι οι εταιρείες ΒΙΑΝΕΞ και ΒΙΑΝ.

Οργάνωση: NOUFIO Communication Services.

Voria.gr.Το πρόγραμμα και αναλυτικές πληροφορίες στην ιστοσελίδα https://pharmapoint.gr/

Σχετικές αναρτήσεις

Βραβεία MTV Video Music: Η Taylor Swift κέρδισε τα Awards, ισοφαρίζει το δίσκο της Beyoncé και ευχαριστεί τον Travis Kelce

lazaros lazaros

Χιόνια στους δήμους Ελασσόνας, Τυρνάβου, Αγιάς και Τεμπών στην ΠΕ Λάρισας

lazaros lazaros

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού: Έρχονται βροχές, καταιγίδες και χαλάζι

lazaros lazaros