Ανατολική Αττική
ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΡοή ειδήσεων

Πρώτος ο Ανδρουλάκης με 59,91% στο 97,84% της ενσωμάτωσης – Στο 40,09% ο Δούκας

Νίκη του Νίκου Ανδρουλάκη δείχνουν τα πρώτα συγκεντρωτικά αποτελέσματα των εσωκομματικών εκλογών για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Ο νυν πρόεδρος στο 97,84% των εκλογικών τμημάτων έρχεται πρώτος με 59,91% έναντι του Χάρη Δούκα που έλαβε το 40,09% των ψηφισάντων.  Σε απόλυτους αριθμούς, ο νυν πρόεδρος έχει 122.174 ψήφους και ο Δούκας 81.768 ψήφους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δήμαρχος Αθηναίων επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Νίκο και αφού τον συνεχάρη, του είπε: «προχωράμε μπροστά».

Λίγο μετά, ο κ. Δούκας δήλωσε στις κάμερες: «Καταφέραμε σε 3,5 μήνες να κάνουμε έναν καθαρό και έντιμο αγώνα και να δημιουργήσουμε ένα ισχυρό ρεύμα» τόνισε σε δηλώσεις του ο Χάρης Δούκας, ο οποίος συνεχάρη τον Νίκο Ανδρουλάκη για τη νίκη του.

Στις πρώτες του δηλώσεις ο Χ. Δούκας ευχαρίστησε «από καρδιάς» του φίλους του ΠΑΣΟΚ.

Με τον Νίκο Ανδρουλάκη επικοινώνησε ο Στέφανος Κασσελάκης για να το συγχαρεί. Οπως αναφέρει σε ανάρτησή του: Επικοινώνησα με τον Νίκο Ανδρουλάκη και του έδωσα θερμά συγχαρητήρια για τη μεγάλη νίκη του και την επανεκλογή του.
Συγχαρητήρια και στο ΠΑΣΟΚ συνολικά, για τις άψογες δημοκρατικές διαδικασίες.

Στον Δήμο Αθηναίων ο Ανδρουλάκης προηγείται με 60,42% και ο Δούκας έχει 39,58%. Στην Αττική στο 27,6% της ενσωμάτωσης των εκλογικών τμημάτων ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνει ποσοστό 60,7% και ο Χάρης Δούκας 39,3%.

Μεγάλο προβάδισμα έχει ο κ. Ανδρουλάκης και στην Θεσσαλονίκη, καθώς στο 50,70% των τμημάτων, έχει το 61,98%, έναντι 38,02% του κ. Δούκα

Σύμφωνα με τα στοιχεία, 212.169 φίλοι και μέλη του ΠΑΣΟΚ, χωρίς τους απόδημους, ψήφισαν στον β’ γύρο. Η συμμετοχή ήταν κατά 26,8% μειωμένη σε σχέση με την πρώτη Κυριακή, όμως μεγαλύτερη από το 2021 όταν είχαν ψηφίσει 206.000.

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης, στο πρώτο γύρο της περασμένης Κυριακής, ήρθε πρώτος με 29,64% ενώ ο Χάρης Δούκας πέρασε οριακά δεύτερος, με 21,41% έναντι του Παύλου Γερουλάνου με 21,12%, μετά το πολύωρο θρίλερ της καταμέτρησης των ψήφων.

Δ. Μάντζος: Tα μηνύματα ενότητας από τη συμμετοχή σήμερα είναι ισχυρά και αδιαμφισβήτητα

Ο Δημήτρης Μάντζος, βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, μίλησε στο ΕΡΤNews αναφερόμενος στις εκλογές του κόμματος και τα σημαντικά μηνύματα που προκύπτουν από τη συμμετοχή των πολιτών. Ο βουλευτής σημείωσε ότι «τα μηνύματα από τη συμμετοχή σήμερα είναι ισχυρά και είναι και αδιαμφισβήτητα», προσθέτοντας ότι «υπάρχει ένα ισχυρό μήνυμα ενότητας, διότι η βάση και η παράταξη δεν διχάζεται».

«Προσέρχεται στις κάλπες και σήμερα, όποια και αν ήταν η προτίμηση των εκλογέων την πρώτη Κυριακή, ένα ισχυρό μήνυμα νομιμοποίησης», είπε, και συνέχισε λέγοντας: «ένα αδιαμφισβήτητο αποτέλεσμα, άρα μια νομιμοποιημένη και με νωπή εντολή πολιτική ηγεσία και ένα ισχυρό μήνυμα για αλλαγές. Προφανώς, αν όχι αλλαγή προσώπου, σίγουρα αλλαγές οι οποίες είναι προς το όφελος της παράταξης».

Η προσέλευση ανά περιφέρειες

Αττική: 49.820
Κεντρική Μακεδονία: 24.120
Κρήτη: 18.340
Πελοπόννησος: 11.445
Θεσσαλία: 10.730
Στερεά: 8.800
Ανατολική Μακεδονία Θράκη: 8.250
Ήπειρος: 7.290
Νότιο Αιγαίο: 5.800
Δυτική Μακεδονία: 5.089
Ιόνιο: 3.400
Βόρειο Αιγαίο: 3.180

Α. Διαμαντοπούλου: Από τη Δευτέρα προτεραιότητα έχει η πολιτική για την χώρα και την παράταξη

Στο εκλογικό κέντρο του ΠΑΣΟΚ στην Παλλήνη ψήφισε για τον β΄ γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ η Άννα Διαμαντοπούλου.

Αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού της δικαιώματος δήλωσε :

Ο Πρόεδρος θα πρέπει να συνθέσει τάσεις και ρεύματα όπως εκφράστηκαν στην νέα ανθρωπογεωγραφία που προέκυψε μετά τις εκλογές, ώστε να έχουμε σύντομα ενιαία στρατηγική και σχέδιο. Να οδηγηθούμε συντεταγμένα στο Συνέδριο, να βάλουμε πλώρη για το μεγάλο και κυβερνών ΠΑΣΟΚ. Προσωπικά είμαι εδώ για να προσφέρω με όλες μου τις δυνάμεις».

Π. Γερουλάνος: Αύριο ξεκινά καινούργια μέρα για το ΠΑΣΟΚ όποιος και να κερδίσει

«Σήμερα ολοκληρώνεται ομαλά και συντεταγμένα μία εξαιρετικά σημαντική εσωκομματική διαδικασία».

Αυτό δήλωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Γερουλάνος, ο οποίες στις εσωκομματικές εκλογές του πρώτου γύρου, για την ανάδειξη του νέου αρχηγού του κόμματος, την προηγούμενη Κυριακή ήρθε τρίτος, μεταξύ των έξι υποψηφίων.

Παράλληλα, ο κ. Γερουλάνος κάλεσε “όλους τους φίλους και τα μέλη να ψηφίσουν για να ολοκληρωθεί η διαδικασία το αποτέλεσμα της οποίας θα είναι απόλυτα σεβαστό”, όπως είπε.

«Δεν έχουμε όμως χρόνο από την επομένη μέρα. Αύριο όποιος και να κερδίσει ξεκινά καινούργια μέρα. Πρέπει να ξεκινήσουμε τη δουλειά της Αντιπολίτευσης προς τη ΝΔ και συντεταγμένη πορεία για να νικήσουμε στις επόμενες εθνικές εκλογές», συμπλήρωσε ο κ. Γερουλάνος.

Ψήφισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος

«Το ΠΑΣΟΚ μέσα από τη μεγάλη του διαδρομή, με τα θετικά της και τα αρνητικά της, έχει μάθει καλά ότι τα κόμματα υπάρχουν για να εκφράζουν την κοινωνία, να υπηρετούν τη δημοκρατία και φυσικά, να προστατεύουν το εθνικό συμφέρον. Το συμφέρον της πατρίδας», δήλωσε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, βγαίνοντας από το εκλογικό κέντρο.

«Το ΠΑΣΟΚ ενωμένο, σοβαρό, υπεύθυνο, πρωτότυπο, αλλά συγκεκριμένο και ρεαλιστικό, πρέπει να διατυπώνει πάντα μια προοδευτική πρόταση, εφαρμόσιμη. Γιατί σε έναν ανασφαλή κόσμο και με μια ανασφαλή και κουρασμένη κοινωνία, χρειαζόμαστε ένα εσωτερικό κοινωνικό συμβόλαιο, ένα κράτος που να λειτουργεί αποτελεσματικά, και βεβαίως μια θέση στον κόσμο και στην Ευρώπη, η οποία να μας διασφαλίζει, όταν γύρω μας όλα είναι υπό αίρεση», συμπλήρωσε ο κ. Βενιζέλος.

Ψήφισε ο Κώστας Σημίτης

Μετά τις 12 το μεσημέρι ψήφισε στο εκλογικό κέντρο στο ΚΑΠΗ Αγίων Θεοδώρων, ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σημίτης. Ο κ. Σημίτης, ο οποίος συνοδευόταν από τη σύζυγό του, δεν έκανε δηλώσεις.

Ψήφισε η Άννα Διαμαντοπούλου

Σε εκλογικό κέντρο στην Παλλήνη ψήφισε η Άννα Διαμαντοπούλου.

«Σήμερα το βράδυ το ΠΑΣΟΚ θα έχει τον εκλεγμένο πρόεδρο του. Τη Δευτέρα, ξεκινάει μία νέα ημέρα που προτεραιότητά μας είναι η πολιτική για τη χώρα και για την παράταξη. Την επόμενη μέρα δεν χωράνε ούτε μελλοντικοί αρχηγοί, ούτε παράπονα, ούτε απογοητεύσεις

Ο πρόεδρος θα πρέπει να συνθέσει τα ρεύματα και τις απόψεις, όπως αυτά αποτυπώθηκαν στη νέα ανθρωπογεωγραφία μετά τις εκλογές. Θα πρέπει να τα συνθέσει  για μία νέα ενιαία στρατηγική και σχέδιο. Για να οδηγηθούμε συντεταγμένα σε ένα συνέδριο και να βάλουμε πλώρη για το μεγάλο και κυβερνών ΠΑΣΟΚ. Θα είμαι εδώ και θα συνεισφέρω με όλες μου τις δυνάμεις», δήλωσε η κα Διαμαντοπούλου.

Ψήφισε ο Παύλος Γερουλάνος

Στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων ψήφισε ο Παύλος Γερουλάνος.

«Σήμερα ολοκληρώνεται μια εξαιρετικά σημαντική εσωκομματική διαδικασία που εξελίχθηκε εξαιρετικά ομαλά και συντεταγμένα. Καλώ όλους τους φίλους και τα μέλη του ΠΑΣΟΚ να έρθουν και σήμερα να ψηφίσουν. Το αποτέλεσμα θα είναι απόλυτα σεβαστό.

Αύριο ξεκινά μία καινούρια ημέρα, όποιος και αν κερδίσει. Αύριο πρέπει να ξεκινήσουμε τη δουλειά της αντιπολίτευσης προς τη ΝΔ και συντεταγμένη πορεία για να νικήσουμε τις επόμενες εκλογές», δήλωσε ο κ. Γερουλάνος.

Ψήφισε ο Γιώργος Παπανδρέου

Σε εκλογικό κέντρο στον Αγ. Ιωάννη Ρέντη ψήφισε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

«Σήμερα με τη μαζική μας συμμετοχή και την ψήφο μας κάνουμε το ΠΑΣΟΚ ισχυρό. Διαμορφώνουμε ένα ΠΑΣΟΚ που εκφράζει και ενώνει πλατιά προοδευτικές δυνάμεις της χώρας μας. Από αύριο συνεχίζουμε τον διαρκή μας αγώνα, έναν αγώνα όπου η Δημοκρατία δεν είναι απλώς μία λέξη αλλά καθημερινή αξία και πράξη. Για μία Ελλάδα καλύτερη, διαφορετική, προοδευτική. Μία Ελλάδα πράσινης μετάβασης και δίκαιης μετάβασης για τον ελληνικό λαό», δήλωσε αμέσως μετά ο κ. Παπανδρέου.

Ψήφισε η Νάντια Γιαννακοπούλου

Στο Περιστέρι ψήφισε η Νάντια Γιαννακοπούλου. Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού της δικαιώματος δήλωσε:

«Το ΠΑΣΟΚ μέσα από αυτή τη διαδικασία βγαίνει πιο δυναμωμένο, πιο ενωμένο προκειμένου να μπορέσει να ανταποκριθεί στο κάλεσμα και την απαίτηση της κοινωνίας: Να είναι ισχυρή αντιπολίτευση από αύριο, με μία νέα αλλαγή, με νέα ορμή. Και κυρίως να μπορέσει να ανταποκριθεί στο κάλεσμα της κοινωνίας να είναι η εναλλακτική προοδευτική δύναμη που θα μπορέσει να αποτελέσει την επόμενη άξια κυβέρνηση της χώρας απέναντι στα αδιέξοδα του κ. Μητσοτάκη».

Ψήφισε ο Νίκος Ανδρουλάκης: Σήμερα ατενίζουμε με αισιοδοξία το μέλλον

Λίγο μετά τις 10:00 ψήφισε ο Νίκος Ανδρουλάκης. Σε δηλώσεις του από το Ίλιον, ο νυν πρόεδρος και υποψήφιος στις εσωκομματικές σημείωσε:

«Σήμερα το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται ξανά στο επίκεντρο της πολιτικής ζωής του τόπου. Και αυτό δεν μας χαρίστηκε. Το πετύχαμε με αγώνα, κόπο, προσπάθεια.

Θέλω να ευχαριστήσω για αυτό τους χιλιάδες απλούς ανθρώπους του ΠΑΣΟΚ, που πάλεψαν τα πιο δύσκολα χρόνια σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας.

Σήμερα ατενίζουμε με αισιοδοξία το μέλλον. Γιατί τα δύσκολα είναι πίσω μας και τα καλύτερα είναι μπροστά μας.

Σήμερα ζητώ ξανά την εμπιστοσύνη σας. Για τη μεγάλη, προοδευτική, δημοκρατική παράταξη, που θα ανταποκριθεί στις νέες προσδοκίες του ελληνικού λαού. Για μια πατρίδα πιο ισχυρή και μια κοινωνία πιο δίκαιη».

Ψήφισε ο Χάρης Δούκας: Σήμερα ψηφίζουμε για την αλλαγή

Λίγο μετά τις 09:00 ψήφισε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Χάρης Δούκας, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων.

«Η συμμετοχή είναι η δύναμή μας και σήμερα έχουμε μια ευκαιρία να αλλάξουμε πορεία αρκεί να το κάνουμε μαζί. Για ένα ΠΑΣΟΚ μεγάλο, ανοιχτό, νικηφόρο. Σήμερα αλλάζουμε το ΠΑΣΟΚ. Δίνουμε Ελπίδα στη χώρα. Σήμερα ψηφίζουμε για την αλλαγή», δήλωσε ο κ. Δούκας.

Ψήφισε ο Μ. Κατρίνης: Στόχος να κάνουμε το ΠΑΣΟΚ μεγάλο και δύναμη αλλαγής

«Από αύριο υπάρχει ένας και μόνο στόχος, να κάνουμε το ΠΑΣΟΚ μεγάλο, πλειοψηφικό και δύναμη αλλαγής» σημείωσε ο Μιχάλης Κατρίνης σε δηλώσεις του αφού ψήφισε το πρωί στο Δημαρχείο Πύργου.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, αμέσως μετά την κάλπη, δήλωσε πως περιμένει από τους πολίτες να ψηφίσουν με βάση το ποιος πιστεύουν ότι είναι ο καλύτερος πρόεδρος για το κόμμα.

«Συνεπής απέναντι στο ΠΑΣΟΚ. Από αύριο υπάρχει ένας και μόνο στόχος. Να κάνουμε το ΠΑΣΟΚ ένα κόμμα ισχυρό, πλειοψηφικό, μία δύναμη αλλαγής. Ξεκάθαρα τοποθετήθηκα δημόσια και είπα να πάνε να ψηφίσουν ελεύθερα και ανεπηρέαστα οι ψηφοφόροι μας, να διαλέξουν αυτόν που θεωρούν πως είναι καλύτερος. Αυτό έκανα και αυτό πιστεύω. Είναι στάση αρχής» δήλωσε.

Ποιοι έχουν δικαίωμα ψήφου

Δικαίωμα συμμετοχής στη σημερινή ψηφοφορία έχουν μόνο οι 303.000 που ψήφισαν την περασμένη Κυριακή. Επίσης δεν χρειάζεται να καταβάλουν εκ νέου το αντίτιμο των 3 ευρώ.

Για την ταυτοποίησή τους απαιτείται η επίδειξη στην εφορευτική επιτροπή αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου ή διπλώματος οδήγησης νέου τύπου. Η αναζήτησή τους θα γίνεται από το μητρώο ψηφισάντων και όχι από τον εθνικό εκλογικό κατάλογο, όπως έγινε στον α΄ γύρο. Ως εκ τούτου, δεν απαιτείται ο ΑΜΚΑ για τους ψηφοφόρους 16 ετών και τους αλλοδαπούς, καθώς δεν θα γίνεται αναζήτηση στον εθνικό εκλογικό κατάλογο, όπως στον α’ γύρο, παρά μόνο το ταυτοποιητικό τους έγγραφο.

Οι εκλογείς μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα της χώρας ή του Αποδήμου, ανεξάρτητα από το εκλογικό τμήμα που ψήφισαν στον α’ γύρο.


Liberal

Σχετικές αναρτήσεις

Σαν σήμερα 18 Μαρτίου το 1996 πεθαίνει στην Αθήνα ο Οδυσσέας Ελύτης

lazaros lazaros

Γ. Παπαδόπουλος για σεισμούς στο Ιόνιο: Δεν έχουμε περάσει την κόκκινη γραμμή του κινδύνου για να χτυπήσουμε το καμπανάκι

lazaros lazaros

Κυριακή της Ορθοδοξίας: Στη Μονή Πετράκη τίμησε η Εκκλησία την Αναστήλωση των Ιερών Εικόνων

lazaros lazaros