Ανατολική Αττική
Ροή ειδήσεων

Cyprus News: Tούρκος YouTuber αναγνώρισε την κατοχή της Κύπρου με αφορμή ένα κομμάτι παστίτσιο και το ίντερνετ τον ερωτεύτηκε

Το TikTok φαίνεται να έχει υπεραπολαύσει το παρακάτω clip.
Πρόκειται για απόσπασμα ενός YouTube βίντεο, στο οποίο ο επιτυχημένος Τούρκος YouTuber Χασάν Πικέρ αναγνωρίζει την κατοχή της Κύπρου, κάνοντας λόγο για «παράνομη κατοχή».

Αφορμή; Ένα κομμάτι firin makarna.

Ή μήπως κυπριακά μακαρόνια φούρνου;
Εδώ σας θέλω.

Οι Έλληνες στα σχόλια πάντως το λένε παστίτσιο.

Ο Χασάν Πικέρ στο απόσπασμα έρχεται αντιμέτωπος με ένα πιάτο στο οποίο η καλεσμένη του αναφέρεται ως τουρκικό -επειδή ο ίδιος είναι Τούρκος.

Ωστόσο ο Χασάν την ενημερώνει αμέσως πως αυτό που συμβαίνει εκείνη τη στιγμή μπροστά από αυτό το πιάτο είναι εξαιρετικά «αμφιλεγόμενο».

«Κυπριακά μακαρόνια φούρνου είναι αυτά;

Aυτό είναι αμφιλεγόμενο.

Αυτό μπορεί να είναι ελληνικό

. Δεν θα σου πω ψέματα. Είναι από την Κύπρο.

Το βόρειο κομμάτι της Κύπρου έχει καταληφθεί από την Τουρκία και ο υπόλοιπος κόσμος δεν το αναγνωρίζει ως παράνομη κατοχή», αναφέρει στην κοπέλα η οποία έχει μια εντελώς αγνή αντίδραση σοκ και απογοήτευσης.

Μαζί με τύψεις. Προφανώς δεν είχε ιδέα.

@unravelingroua Can’t get over this 😭 #quenblackwell #quen #hasan #hasanabi ♬ original sound – Unraveling Roua

Μάλιστα, το γεγονός ότι πράγματι πρόκειται για αμφιλεγόμενο πιάτο, γίνεται σαφές (με λίγο αστείο τρόπο) όταν ο YouTuber ρωτάει τη μητέρα του για αυτό και εκείνη του λέει πως είναι τουρκικό και μάλιστα το αγαπημένο της φαγητό.

Ο Χασάν αποθεώνεται γιατί σύμφωνα με όσα διαβάζουμε στα σχόλια στο TikTok είναι ένας Τούρκος που μιλάει ανοιχτά για το Κυπριακό ως «κατοχή». «Ενδιαφέρον.

Ο Χασάν αναγνωρίζει την παράνομη κατοχή της Κύπρου από την Τουρκία», σχολιάζει κάποιος. «Ο Χασάν είναι εγώ σε μαζώξεις», διαβάζουμε σε άλλο σχόλιο.

Ωστόσο, εννοείται πως υπήρχαν και αντιδράσεις, όπως αυτή:

Εν τω μεταξύ, εννοείται ότι οι Έλληνες χρήστες δεν έχασαν ευκαιρία να πουν ένα «hello, παιδιά, αυτό είναι παστίτσιο».

Βέβαια, με ένα γρήγορο γκουγκλάρισμα αντιλαμβάνεσαι πως αυτό που εμείς λέμε παστίτσιο, στην Κύπρο λέγεται μακαρόνια φούρνου, στην Αίγυπτο «μακαρόνια με μπεσαμέλ» και στην Τουρκία «firin makarna».

Σχετικές αναρτήσεις

Ποιος φταίει για τον θάνατο της γυναίκας στο Λιτόχωρο ?

lazaros lazaros

Bloomberg: Η IPO του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών αποδεικνύει το comeback της Ελλάδας

lazaros lazaros

LamiaReport: Αέρας έριξε δέντρα κι έσπασε κλαδιά (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

lazaros lazaros