Ανατολική Αττική
LIFESTYLEΕΛΛΑΔΑΚΟΣΜΟΣΡοή ειδήσεων

Θεσσαλονίκη: Παγκόσμια πρώτη για τρεις συνταγές – Πατσά Σουβλάκι, Πατσά Σάντουιτς, Χούμους ρεβιθιών.

Παγκόσμια πρώτη για τρεις συνταγές με βάση τον πατσά που παρουσιάστηκαν στη Θεσσαλονίκη. Χούμους ρεβιθιών με πατσά, σουβλάκι πατσά και σάντουιτς πατσάδοκίμασαν οι εκατοντάδες Θεσσαλονικείς που πέρασαν απόψε από το διάσημο πατσατζίδικο «Τσαρούχας» το οποίο γιόρτασε σήμερα την Παγκόσμια Ημέρα Πατσά με μια ιδιαίτερη εκδήλωση-γιορτή με εκλεκτούς σεφ καλεσμένους, στην οδό Ολύμπου.

Η καταξιωμένη σεφ Μαρία Εκμεκτσίογλου μαγείρεψε live για πρώτη φορά τον πατσά με ρεβύθια χούμους με κύμινο, φρέσκο βούτυρο και άλλα παραδοσιακά υλικά σκορπώντας μοναδικές μυρωδιές στους καλεσμένους. Επιπλέον, παρότι δεν μπόρεσε να παραβρεθεί λόγω εκτάκτου θέματος υγείας η επίσης καλεσμένη  σεφ Şemsa Denizsel, είχε στείλει τις άλλες δύο πρωτότυπες συνταγές που τις εκτέλεσε ο μάγειρας της επιχείρησης Χρήστος Μπαμπάογλου.

Ο ιδιοκτήτης Δημήτρης Τσαρούχας τόνισε πως οι γεύσεις ενώνουν τους λαούς και «εμείς όλοι εδώ προσπαθούμε να πάμε την μαγειρική και τον παραδοσιακό πατσά ένα βήμα παρακάτω». Ανακοίνωσε επίσης πως σε συνεργασία με το κέντρο πολιτισμού Ισλαχανέ έχουν στείλει σχετικό φάκελο στο Υπουργείο Πολιτισμού ώστε να προχωρήσει το αίτημα για την πιστοποίηση του πατσά ως προστευόμενο προϊόν μαγειρικής στην UNESCO.


Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης δοκιμάζοντας τις πρωτότυπες γεύσεις απευθυνόμενος στον κ. Τσαρούχα είπε πως «θα είμαστε μαζί σας στην προσπάθεια και συνεχίστε αυτό που κάνετε με τόση αγάπη και μεράκι».

Την εκδήλωση χαιρέτισε και ο Τούρκος Πρόξενος στη Θεσσαλονίκη Serkan Gedik λέγοντας πως οι γεύσεις μάς φέρνουν πιο κοντά και κάλεσε τους παρευρισκόμενους, αφού δοκιμάσουν τις νέες γεύσεις να τους κεράσει έναν καφέ στο τουρκικό προξενείο.

Σημειώνεται πως η ειδική εκδήλωση γευσιγνωσίας με πρωταγωνιστή το αγαπημένο πιάτο έγινε στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Πατσά, από τον Δήμο Θεσσαλονίκης και το Τμήμα Τουρισμού, σε συνεργασία με το ιστορικό πατσατζίδικο Τσαρούχας.


Μαζί τους ήταν και ο Dj Akis Simintiridis που ταξίδεψε με τις μελωδίες του τους καλεσμένους!

VORIA

Σχετικές αναρτήσεις

Δραματικές εκκλήσεις από τον ΟΗΕ για τη Γάζα – «Τραγωδία κολοσσιαίων διαστάσεων»

lazaros lazaros

Τεχνικό πρόβλημα αντιμετωπίζει το διαστημικό σκάφος Luna-25 της Ρωσίας

lazaros lazaros

Ευρωεκλογές 2024: Οι Εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ενωση

lazaros lazaros