Ανατολική Αττική
ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑΡοή ειδήσεων

Μετά από δεκαετίες σιωπής και ερήμωσης, το Μπούρτζι άριστα αποκαταστημένο, με λειτουργική χρήση, αποδίδεται στο κοινό και στους επισκέπτες του.Υπουργείο πολιτισμού.

Αυτοψία στο #Μπούρτζι του Ναυπλίου, το οποίο αποκαταστάθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού και επαναλειτουργεί μετά από δεκαετίες, πραγματοποίησε η Λίνα Μενδώνη.

Η #αποκατάσταση του φρουριακού συγκροτήματος, το οποίο εντάχθηκε το 2014, από το Υπουργείο Πολιτισμού, στο Ε.Π. Ανταγωνιστικότητα- Επιχειρηματικότητα- Καινοτομία του ΕΣΠΑ 2014-2020, περιλάμβανε εκτεταμένη συντήρηση και αποκατάσταση όλων των αυθεντικών τμημάτων του φρουρίου.

Οι εργασίες ξεκίνησαν το 2014 και διακόπηκαν το 2017. Επανεκκίνησαν το 2019 και ολοκληρώθηκαν το 2022.

💬 Λίνα Μενδώνη: «Είναι μεγάλη ικανοποίηση για την οικογένεια του #ΥΠΠΟ, η αποκατάσταση και η απόδοση της καστρονησίδας στο κοινό. (…)

Μετά από δεκαετίες σιωπής και ερήμωσης, το Μπούρτζι άριστα αποκαταστημένο, με λειτουργική χρήση, αποδίδεται στο κοινό και στους επισκέπτες του. (…)

Χάρη στο #μνημόνιο_συνεργασίας που υπογράψαμε με την Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου, αποδίδουμε στους πολίτες του Ναυπλίου και στους χιλιάδες επισκέπτες της πόλης ένα εμβληματικό #μνημείο»

https://t.ly/UaL44

#MinCultureGr #culture #culturalheritage #monument #Ναύπλιο #Greece

 

Σχετικές αναρτήσεις

ΒΑΣΊΛΕΙΟΣ ΚΟΛΛΑΡΟΣ.Από την ευγενή άμιλλα των αγωνιστικών τερέν στη μάχη των εδράνων του δήμου.

lazaros lazaros

Κόστιζε 4.000.000 Ευρώ. Ποιο ήταν το σκάφος που βυθίστηκε ανοιχτά της Τήνου.

lazaros lazaros

Είναι οι μύκητες, η επόμενη απειλή; Διαβάστε τι λέει ο Σωτήρης Τσιόδρας

lazaros lazaros