Οι περισσότεροι δήμοι της Ελλάδας βγάζουν αυτή την περίοδο ανακοινώσεις ότι μαζεύουν τα φυσικά χριστουγεννιάτικα έλατα, προκειμένου να τα ανακυκλώσουν, διανέμοντάς τα κυρίως ως ξυλεία, για να μην καταλήξουν στους κάδους των σκουπιδιών.
Στο Βέλγιο ωστόσο, φαίνεται ότι έχουν τελείως διαφορετική αντίληψη για το πώς πρέπει να γίνεται η ανακύκλωση των χριστουγεννιάτικων δέντρων, θεωρώντας καλύτερη την κατανάλωσή τους ως γεύμα!
Ειδικότερα, πριν λίγες μέρες στην ιστοσελίδα του δήμου της Γάνδης – κοινότητα της Φλάνδρας, που θεωρείται προπύργιο των οικολόγων – εμφανίστηκε μια περίεργη ανακοίνωση, που προέτρεπε τους κατοίκους της πόλης «να φάνε τα χριστουγεννιάτικα έλατα», με την πεποίθηση ότι έτσι θα περιοριστεί η σπατάλη τροφίμων.
Μάλιστα, πρότειναν στους κατοίκους και συγκεκριμένες συνταγές μαγειρικής.
Σύμφωνα με τον ισχυρισμό του δήμου, οι Σκανδιναβοί συνηθίζουν να αποξεραίνουν τις βελόνες από το έλατο για να φτιάξουν παραδείγματος χάρη ένα είδος βουτύρου. Το βρήκαν λοιπόν εξαιρετική ιδέα και για τους ίδιους.
Βέβαια, η βελγική υπηρεσία ασφάλειας τροφίμων δεν εκτίμησε τόσο αυτή την πρωτοβουλία και έσπευσε να επέμβει, προκειμένου να προστατέψει τους πολίτες της, βγάζοντας ανακοίνωση ότι «τα χριστουγεννιάτικα έλατα δεν είναι βρώσιμα», ενώ σχολίασε ότι δεν εκτίμησε καθόλου την πρωτοβουλία της πόλης.
cookout.skai.