Ανατολική Αττική
ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΡοή ειδήσεων

Αίσιο τέλος για την ηλεκτρική διασύνδεση της Ελλάδας με την Κύπρο: Τις επόμενες μέρες αρχίζει το έργο

Πλαίσιο Κατανόησης μεταξύ της Ελλάδας και της Κύπρου, υπεγράφη το βράδυ της Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου με στόχο την προώθηση της Ηλεκτρικής Διασύνδεσης των δύο χωρών, μέσω Κρήτης.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το πλαίσιο συμφωνήθηκε από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Ελλάδας, Θεόδωρο Σκυλακάκη και τον Κύπριο ομόλογό του, Γιώργο Παπαναστασίου

Είχε προηγηθεί η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, στην Αθήνα, όπου συζητήθηκε εκτενώς το ζήτημα.

Ηλεκτρική διασύνδεση: Τι συμφωνήθηκε

Στη βάση του Πλαισίου και σε συνέχεια των σχετικών αποφάσεων των Ρυθμιστικών Αρχών των δύο χωρών που προβλέπονται, το έργο αναμένεται να επανεκκινήσει στις αμέσως επόμενες μέρες.

Όπως αναφέρεται στο Πλαίσιο Κατανόησης, η Ηλεκτρική Διασύνδεση Κύπρου-Κρήτης θα συμβάλει στην άρση της ενεργειακής απομόνωσης της Κύπρου. Κατά αυτόν τον τρόπο το εθνικό σύστημα μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας της Κύπρου θα συνδεθεί με τα αντίστοιχα διευρωπαϊκά.

Σύμφωνα με αναλυτές, αλλά και αξιωματούχους των δύο χωρών, πρόκειται για ένα έργο στρατηγικής σημασίας για την Κύπρο, την Ελλάδα, αλλά και για την ΕΕ.

Το έργο όχι μόνο θα συνδέσει την Κύπρο με το ηλεκτρικό σύστημα της Ευρώπης, αλλά σύμφωνα με την κυβέρνηση θα προωθήσει παράλληλα και τον στόχο της Ελλάδας να καταστεί διάδρομος μεταφοράς καθαρής ενέργειας.

Reader

Σχετικές αναρτήσεις

Ολοκληρώθηκε το πρώτο μη επανδρωμένο ερευνητικό σκάφος με το οποίο το Πανεπιστήμιο Αιγαίου θα λάβει μέρος σε ένα Ευρωπαϊκό ερευνητικό πρόγραμμα.

lazaros lazaros

Μεξικό: Ιστορικός καύσωνας σκοτώνει τους πιθήκους

lazaros lazaros

Ορίζονται όρια αναρρίχησης στο όρος Φούτζι για να καταπολεμηθούν τα πλήθη και τα σκουπίδια

lazaros lazaros