Ανατολική Αττική
ΚΟΣΜΟΣΡοή ειδήσεων

Αλβανία: Κρίσιμες εκλογές σήμερα στην Χειμάρρα για την ανάδειξη νέου δημάρχου.

Σε εξέλιξη είναι από το πρωί οι επαναληπτικές αυτοδιοικητικές εκλογές στην Χειμάρρα.

Ο φυλακισμένος ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Φρέντι Μπελέρης, ζητά τη στήριξη του ομογενή Πέτρου Γκικουρία, καταγγέλλοντας παράλληλα το καθεστώς Ράμα για προσπάθεια εξαγοράς ψήφων και εκβιασμούς υπέρ του εκλεκτού του.

Μήνυμα Φρέντι Μπελέρη
«Οι κάλπες έχουν ανοίξει! Η καρδιά μου σήμερα βρίσκεται στη Χιμάρα. Εκεί όπου σήμερα τα μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας δίνουν την ύψιστη μάχη για τη Δημοκρατία και τα δικαιώματα τους. Από το κελί της αλβανικής φυλακής όπου παραμένω για 425 μέρες, η σκέψη μου όλη μέρα θα είναι με τα αδέρφια μου και όλους όσους αντιλαμβάνονται πως το κράτος Δικαίου και η Δημοκρατία είναι αδιαπραγμάτευτα».

Η Δημοκρατική Ένωση Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας «Ομόνοια» αναφέρουν με ανακοίνωσή τους:
«Σωρεία καταγγελιών μας έχουν γίνει γνωστές από όλη την έκταση του δήμου και ιδίως από την επαρχία Hore Vranisht, αλλά και από τα χωριά Κεπαρό και Μπόρσι για προσπάθεια εξαγοράς ψηφοφόρων από πρώην έπαρχο και βουλευτή του Σοσιαλιστικού Κόμματος, ο οποίος κατάγεται από την εν λόγω επαρχία».

Το αίτημα Μπελέρη για να αποφυλακιστεί αναμένεται να εκδικαστεί στις 2 Σεπτεμβρίου, ενώ ο πρωθυπουργός της Αλβανίας επισκέφθηκε το Σάββατο τη Χειμάρρα, σε μια προσπάθεια να κερδίσει τις ψήφους της ομογένειας.

Καταγγελίες για απόπειρες εξαγοράς ψήφων και εκβιασμούς

Το ρεπορτάζ του απεσταλμένου του MEGA στην Χειμάρρα αναφέρει ότι έχουν γίνει σοβαρές καταγγελίες από το πρωί ότι έχουν υπάρξει απειλές και μεθοδεύσεις μέχρι και την τελευταία στιγμή πριν ανοίξουν οι κάλπες με σκοπό να μεθοδευτεί η ψήφος των ομογενών.

Επιπρόσθετα το επιτελείο του Πέτρου Γκικουρία καταγγέλλει ότι 331 άτομα μπήκαν τελευταία στιγμή στους εκλογικούς καταλόγους.

Σημειώνεται ότι οι κάλπες θα κλείσουν στις 8, ώρα Ελλάδος.


MEGA TV

 

 

 

 

 

 

Σχετικές αναρτήσεις

Ιταλία: 35 τραυματίες σε γαμήλιο γλέντι – Υποχώρησε το πάτωμα ενώ χόρευαν

lazaros lazaros

Διάγγελμα Μπάιντεν: «Δοκιμασία» για τις ΗΠΑ οι εκλογές μετά την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ

lazaros lazaros

Αθηναϊκή Ριβιέρα: Επενδυτική έκρηξη από τον Πειραιά έως το Σούνιο

lazaros lazaros