Ανατολική Αττική
ΕΛΛΑΔΑΡοή ειδήσεων

Απεργούν σήμερα νηπιαγωγοί, δάσκαλοι και καθηγητές

24ωρη απεργία για τους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει «την πρωτοφανή, στα συνδικαλιστικά και εκπαιδευτικά χρονικά, ενέργεια του Υπουργού Παιδείας να προσφύγει στα δικαστήρια, προκειμένου να κηρυχθεί παράνομη η 24ωρη απεργία της ΔΟΕ που έχει αιτήματα μεταξύ των άλλων τις αυξήσεις στους μισθούς, τις συγχωνεύσεις, τις προσλήψεις κτλ.»

Συγκεκριμένα η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) είχε προκηρύξει 24ωρη απεργία την Τετάρτη (23/10) ζητώντας «ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, ικανοποίηση των μορφωτικών αναγκών των παιδιών μας για δημόσια και δωρεάν παιδεία απέναντι στην εμπορευματοποίηση, κατηγοριοποίηση και διαφοροποίηση σχολείων – μαθητών – εκπαιδευτικών» και καλεί σε απεργιακή συγκέντρωση σήμερα Τετάρτη στις 12:00 στα Προπύλαια.

Η προσφυγή του Υπουργείου κατά της απεργία σύμφωνα με πληροφορίες βγήκε παράνομη από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, ωστόσο θα πραγματοποιηθεί κανονικά υπό την κάλυψη της ΑΔΕΔΥ.

Κινητοποιήσεις για τις 24 και 25 Οκτωβρίου έχουν προκηρύξει και οι εργαζόμενοι/νες στην καθαριότητα των σχολείων.

Απεργούν οι εργαζόμενοι σε επισιτισμό και τουρισμό

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό – τουρισμό σήμερα 23 Οκτωβρίου, όπως ανακοίνωσε η ΠΟΕΕΤ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό Τουρισμό). Καλεί σε συγκέντρωση στις 10.30 εξω από το υπουργείο Εργασίας στην Αθήνα αλλά και σε κατά τόπους συγκεντρώσεις των σωματείων του κλάδου στα αεροδρόμια των τουριστικών προορισμών.

Αιτήματα της κινητοποίησης είναι η υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις και 5ήμερο 40ωρο, αλλά και η «αξιοπρεπής διαβίωση τους “νεκρούς” μήνες για τους εποχιακά εργαζόμενους μέσω του ταμείου ανεργίας». Ζητούν μέτρα για το πώς θα μοιράζει το φιλοδώρημα ο εργοδότης στους εργαζόμενους και πώς θα ελέγχεται, ενώ καλούν την κυβέρνηση εφόσον ισχύεουν οι εκτιμήσεις της πως το φιλοδώρημα στη χώρα μας κυμαίνεται στα 400 εκ. ευρώ το χρόνο, με τα έσοδα που θα μαζέψει από τη φορολόγηση αυτού του ποσού να αυξήσει τη χρονική ισχύ του επιδόματος ανεργίας των εποχικά εργαζόμενων.

Συνεχίζεται και σήμερα η απεργία των ναυτεργατών

Δεμένα παραμένουν τα πλοία στα λιμάνια της χώρας, καθώς σε εξέλιξη βρίσκεται, από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, η 48ωρη απεργία των ναυτεργατών, απαιτώντας «ανανέωση – εφαρμογή ΣΣΕ, Αυξήσεις με βάση τις ανάγκες, Μέτρα προστασίας και ασφάλειας της ζωής». Σήμερα, δεύτερη μέρα της απεργίας, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Παράλληλα, σήμερα ξεκινά η απεργία των λιμενεργατών στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ (COSCO) και οι εργαζόμενοι στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη.

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ – ΕΘΝΟΣ

Σχετικές αναρτήσεις

Τρία εκατομμύρια μέλισσες δολοφονήθηκαν σε λίγες ώρες και βρέθηκε το όπλο του εγκλήματος

lazaros lazaros

Στασινόπουλος, Σκλαβενίτης, Κόκκαλης και Μέγιερ αλλάζουν τον Ταύρο

lazaros lazaros

Φλώρινα: Διατηρούσαν στην οικία τους ολόκληρο οπλοστάσιο. Ειχαν εκρηκτικά, μέχρι και βλήματα όλμου.

lazaros lazaros