Ανατολική Αττική
ΚΟΣΜΟΣΡοή ειδήσεων

Απίστευτη εξέλιξη: 9 ναυτικοί διασώθηκαν σχεδόν 1 μέρα μετά την ανατροπή του τάνκερ Prestige Falcon! (video)

Μια απίστευτη και ευχάριστη εξέλιξη υπήρξε σήμερα το μεσημέρι, αφού πάνω από μία ημέρα αφότου ξεκίνησε η έρευνα για το αγνοούμενο πλήρωμα του δεξαμενόπλοιου Prestige Falcon, που ανατράπηκε στα ανοιχτά του Ομάν, το ινδικό Πολεμικό Ναυτικό ανέφερε ότι βρήκε ζωντανά τα εννέα από τα 16 μέλη του πληρώματος.

Το Κέντρο Ναυτικής Ασφάλειας του Ομάν επιβεβαίωσε την πληροφορία, ενώ ανέφερε επίσης ότι ένα μέλος του πληρώματος βρέθηκε νεκρό. Οι έρευνες για τα έξι επιπλέον μέλη του πληρώματος που αγνοούνται συνεχίζονται.

Εκπρόσωπος του ινδικού Πολεμικού Ναυτικού είπε ότι έχουν να αντιμετωπίσουν και τις κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή.

Εκτός από μια φωτογραφία που δείχνει μια σωσίβια λέμβο, λίγες λεπτομέρειες έχουν δοθεί στη δημοσιότητα. Ανέφεραν ότι οκτώ από τα άτομα που διασώθηκαν ήταν Ινδοί και ένα είναι από τη Σρι Λάνκα.

Μεταξύ του πληρώματος του πλοίου βρίσκονταν συνολικά 13 Ινδοί ναυτικοί και τρεις από τη Σρι Λάνκα.

Το δεξαμενόπλοιο Prestige Falcon εξέδωσε κλήση κινδύνου λίγο πριν τα μεσάνυχτα τοπική ώρα στις 15 Ιουλίου με κάποιους συγγενείς των μελών του πληρώματος να λένε ότι είχαν ακούσει ότι το πλοίο έπλεε εν μέσω κακών καιρικών συνθηκών ενώ αντιμετώπιζαν και κάποια προβλήματα με το πλοίο.

Το Ομάν ξεκίνησε την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, αλλά ανέφερε χθες ότι δεν είχε καταφέρει μα εντοπίσει κάποιο μέλος του πληρώματος και υπήρχαν φόβοι ότι και οι 16 ναυτικοί είναι νεκροί.

Η πρεσβεία της Ινδίας στο Ομάν ανέφερε ότι προσέφερε βοήθεια ενώ το ινδικό ναυτικό απέστειλε χθες ένα αναγνωριστικό αεροσκάφος μεγάλης εμβέλειας και το πολεμικό του πλοίο INS Teg. Η Ινδία φέρεται να εντόπισε χθες το δεξαμενόπλοιο που ανατράπηκε.

Η περιβαλλοντική υπηρεσία στο Ομάν ανέφερε νωρίτερα σήμερα ότι το πλοίο παραμένει άθικτο και το παρακολουθούν για πιθανή ρύπανση.

Το Prestige Falcon κατασκευάστηκε το 2007 και σήμερα είναι νηολογημένο στις Κομόρες. Είχε αναχωρήσει από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και είχε προορισμό την Υεμένη όταν ανατράπηκε υπό άσχημες καιρικές συνθήκες.

Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι το πλοίο δέχθηκε επίθεση..enautilia

Σχετικές αναρτήσεις

Λαμία:Τα στοιχεία δείχνουν εμπρησμό στο εργοστάσιο τροφίμων

lazaros lazaros

Σεισμός 4,7 βαθμών στη Νέα Υόρκη και το Νιου Τζέρσεϊ

lazaros lazaros

Βόλτες στο κέντρο της πόλης, στον Ταΰγετο, στη Νέδουσα Vespa Club Piraeus – Vespa Club Kalamatas

lazaros lazaros