Ανατολική Αττική
Ροή ειδήσεων

Αποφυλακίζεται ο Απόστολος Λύτρας.Θα δικαστεί για πλημμέλημα.

Με το βούλευμά του, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας παραπέμπει σε δίκη ενώπιον του Μονομελούς Εφετείου Πλημμελημάτων τον γνωστό δικηγόρο Απόστολο Λύτρα για το πλημμέλημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης από πρόθεση στο πλαίσιο ενδοοικογενειακής βίας, μετατρέποντας την κακουργηματική κατηγορία που αρχικά αντιμετώπιζε για ενδοοικογενειακή βαριά σκοπούμενη σωματική βία, ενώ υιοθετεί την εισαγγελική πρόταση για την αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με αυστηρότατους περιοριστικούς όρους.

Του επιτρέπει την επικοινωνία μόνο λόγω ύπαρξης κοινού ανήλικου τέκνου μέσω πληρεξουσίων δικηγόρων αμφοτέρων και μάλιστα η παράδοση και παραλαβή του παιδιού από τη μητέρα του ή από άτομο που αυτή έχει εξουσιοδοτήσει θα λαμβάνει χώρα έξω από το ΑΤ του τόπου κατοικίας της τελευταίας ενώ κατά την παράδοση-παραλαβή του παιδιού, ο κατηγορούμενος δεν θα μπορεί να απευθύνεται προς το πρόσωπο που το συνοδεύει.
Επιπλέον του επιβάλλεται συμμετοχή σε συμβουλευτικό-θεραπευτικό πρόγραμμα του Εθνικού Κέντρου Αλληλεγγύης.

 

Την αποφυλάκισή του είχε ζητήσει και η σύζυγός του αναφέροντας σε υπόμνημά της: «Η παράταση της προσωρινής κράτησης του εν διαστάσει συζύγου μου είναι δεδομένο ότι επιδρά αρνητικά στην ψυχολογία της θυγατέρας μας, η προστασία της οποίας αποτελεί για μένα ύψιστη προτεραιότητα»

Η ανακοίνωση του δικηγόρου του Απόστολου Λύτρα

Με το υπ’ αριθμ. 2931/2014 βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο Απόστολος Λύτρας αποφυλακίζεται και η κατηγορία μετατρέπεται από το κακούργημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, στο πλημμέλημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης. Του βουλεύματος, προηγήθηκε όμοια Εισαγγελική πρόταση.

Η στάση του Απόστολου Λύτρα, απέναντι στο τραγικό περιστατικό που σημάδεψε την ζωή του και της οικογένειάς του, παραμένει αδιασάλευτη: Ζητεί, ξανά, συγγνώμη από τη σύζυγό του και δηλώνει πως θα κάνει ό’τι είναι απαραίτητο, για τη ψυχική και συναισθηματική προστασία των τέκνων του.

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος

ΠΕΤΡΟΣ ΠΑΝΤΑΖΗΣ

ert- euro2 day -enikos

Σχετικές αναρτήσεις

Θετική εξέλιξη στην υπόθεση Μπελέρη – Τον αναγνωρίζει ως εκλεγμένο δήμαρχο ο Ράμα

lazaros lazaros

Πυροβολισμοί στην Πράγα: Νεκρός ο ένοπλος – 15 νεκροί, πάνω από 30 τραυματίες

lazaros lazaros

Τα ανανεωμένα Apple Maps επεκτείνονται στη Δανία και την Ελλάδα

lazaros lazaros