Ανατολική Αττική
ΚΟΣΜΟΣΡοή ειδήσεων

Associated Press: Ο επικεφαλής του FBI θα αντιμετωπίσει ερωτήσεις σχετικά με την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ καθώς επιστρέψει στο Καπιτώλιο

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ (AP) — Ο διευθυντής του FBI Κρίστοφερ Ρέι πρόκειται να καταθέσει την Τετάρτη σχετικά με την έρευνα του γραφείου για την απόπειρα δολοφονίας του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ , με τους νομοθέτες σε ακρόαση στο Κογκρέσο πιθανότατα να τον πιέσουν για νέες λεπτομέρειες σχετικά με το κίνητρο και το ιστορικό του ένοπλου.

Η ακρόαση ενώπιον της Επιτροπής Δικαιοσύνης της Βουλής θα αντιπροσωπεύει τα πιο λεπτομερή σχόλια του Wray μέχρι σήμερα σχετικά με έναν πυροβολισμό που έβαλε ξανά το FBI στην πολιτική δίνη καθώς οι πράκτορες συνεχίζουν να ερευνούν τον 20χρονο ένοπλο, Thomas Matthew Crooks , και την πιο σοβαρή απόπειρα να δολοφονήσει έναν πρόεδρο ή έναν προεδρικό υποψήφιο από τότε που πυροβολήθηκε ο Ρόναλντ Ρίγκαν το 1981.

Η ακρόαση είχε προγραμματιστεί πολύ πριν από τον πυροβολισμό της 13ης Ιουνίου ως μέρος της τακτικής επίβλεψης της επιτροπής του FBI και του Υπουργείου Δικαιοσύνης, και παρόλο που οι νομοθέτες μπορεί να θίξουν μια ευρεία γκάμα θεμάτων, οι ερωτήσεις σχετικά με τον πυροβολισμό αναμένεται να κυριαρχήσουν στη συνεδρίαση.

Παρά το γεγονός ότι διορίστηκε από τον Τραμπ, ο Ρέι συνήθως αντιμετωπίζει ανταγωνιστικές ερωτήσεις από την επιτροπή υπό την ηγεσία των Ρεπουμπλικανών, μια αντανάκλαση της συνεχιζόμενης δυσαρέσκειας σχετικά με την έρευνα του FBI για πιθανούς δεσμούς μεταξύ της Ρωσίας και της εκστρατείας του 2016.

Αν και το FBI έχει αποφύγει το ίδιο επίπεδο ελέγχου που απευθύνεται στη Μυστική Υπηρεσία για τα κενά ασφαλείας που προηγήθηκαν του πυροβολισμού, με αποκορύφωμα την Τρίτη με την παραίτηση της διευθύντριας Kimberly Cheatle , ο Wray είναι πιθανό να ανακριθεί από νομοθέτες που είναι δύσπιστοι για την εκτίμηση του γραφείου ότι οι Crooks άφησαν πίσω τους. κανένα προφανές ιδεολογικό κίνητρο που θα μπορούσε να εξηγήσει τις πράξεις του.

AP

Σχετικές αναρτήσεις

Άρωμα Χριστουγέννων Σάββατο 16/12/2023 & Κυριακή 17 Δεκεμβρίου στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου.

lazaros lazaros

Η ουράνια μουσική του Βαγγέλη Παπαθανασίου πέρα από τα όρια της γης

lazaros lazaros

Άλιμος: Συνελήφθη 14χρονος μαθητής.

lazaros lazaros