Ανατολική Αττική
ΑΘΛΗΤΙΚΑΡοή ειδήσεων

Άτυχη η Εθνική. Ολυμπιακοί Αγώνες Ελλάδα – Σερβία 11-12

Σ’ ένα παιχνίδι ακατάλληλο για καρδιακούς, η Εθνική μας ισοφάρισε στα 6”, αλλά δύο δευτερόλεπτα πριν το τέλος, οι χρυσοί Ολυμπιονίκες του Ρίο και του Τόκιο σκόραραν και με το 12-11 πήραν την πρόκριση για τα ημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού.

Oι αργυροί Ολυμπιονίκες του Τόκιο έκαναν μία πολύ μεγάλη προσπάθεια, αλλά για… δύο δευτερόλεπτα έμειναν εκτός των Ολυμπιακών Αγώνων που διεξάγονται στη γαλλική πρωτεύουσα. Οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου “λύγισαν” στο φινάλε από μία ομάδα που έχει κατακτήσει δύο συνεχόμενα χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια, που όμως δεν είναι η ίδια με αυτή που μας κέρδισε στον τελικό πριν από τρία χρόνια. Οι Σέρβοι έκαναν μία κακή πορεία στη πρώτη φάση, καθώς πήραν την τέταρτη θέση στο Β’ γκρουπ, όμως κέρδισαν την Ελλάδα που κατέκτησε την πρωτιά στον Α’ όμιλο και πήραν το εισιτήριο για τα ημιτελικά.

Ο αγώνας

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για την Εθνική μας ομάδα, καθώς ο Ζερδεβάς σταμάτησε την πρώτη επίθεση των Σέρβων και αντίστοιχα οι Έλληνες διεθνείς σκόραραν στη δική τους πρώτη επίθεση στο ματς, με τον Παπανικολάου να βάζει σε θέση οδηγού το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Ωστόσο, οι “πλάβι” είχαν συνεχώς την απάντηση σε κάθε γκολ της Εθνικής. Η Ελλάδα πήρε τρεις φορές το προβάδισμα κι άλλες τόσες ισοφαρίστηκε, με το πρώτο οκτάλεπτο να κλείνει με το ισόπαλο 3-3 και τους παίκτες του Θοδωρή Βλάχου να έχουν 0/2 σουτ στον παραπάνω, ενώ ο αρχηγός Γιάννης Φουντούλης έστειλε την μπάλα δύο φορές στα δοκάρια του Φιλίποβιτς.

Με την έναρξη του δεύτερου οκταλέπτου, οι Έλληνες διεθνείς αστόχησαν στην επίθεση και στην τρανζίσιον άμυνα υπέπεσαν σε αποβολή, με τους Σέρβους να σκοράρουν στον παραπάνω με τον Μάντιτς και να παίρνουν για πρώτη φορά το προβάδισμα στο παιχνίδι με το 4-3. Ο Κάκαρης ισοφάρισε άμεσα, αλλά ο Ράσοβιτς έβαλε ξανά μπροστά την Σερβία με 5-4. Η απάντηση ήρθε από τον Παπαναστασίου, ο οποίος έκανε το 5-5 και ο Μάντιτς, που έκανε μεγάλη “ζημιά” στην Ελλάδα, με τρίτο προσωπικό τέρμα διαμόρφωσε το 6-5. Αυτό ήταν και το σκορ στα μισά του αγώνα, με την Εθνική μας να χάνει μεγάλη διπλή ευκαιρία στον παραπάνω στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου.

Ήττα από την Σερβία για την Εθνική με φινάλε “θρίλερ”
(INTIME)

Η εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Γενηδουνιά έφερε το ματς στα ίσια στα πρώτα λεπτά του τρίτου οκταλέπτου, με τον διεθνή περιφερειακό να κάνει το 6-6 κι ενώ προηγουμένως ο Φουντούλης είχε στείλει την μπάλα στο δοκάρι, με τους Σέρβους να αστοχούν σε επίθεση στον παραπάνω. Πάντως, η Εθνική μας ομάδα είχε πολύ καλή αμυντική λειτουργία κι αυτό την βοήθησε να ξαναπάρει τον έλεγχο του αγώνα στα χέρια της. Ο Σκουμπάκης έκανε το 7-6 κι έβαλε μετά από ώρα την Ελλάδα μπροστά στο σκορ, με τον σπουδαίο αριστερόχειρα Ντούσαν Μάντιτς να ισοφαρίζει σε 7-7 και να λύνει τον “γόρδιο δεσμό” της ελληνικής άμυνας, καθώς οι Σέρβοι χρειάστηκαν κάτι παραπάνω από έξι λεπτά για να σκοράρουν. Ωστόσο, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έκλεισε το τρίτο οκτάλεπτο, έχοντας το προβάδισμα με 9-8 και ο Δημήτρης Σκουμπάκης ήταν ο πρωταγωνιστής, καθώς ο διεθνής αμυντικός της Νόβι Μπέογκραντ σημείωσε τρία συνεχόμενα γκολ.

Ήττα από την Σερβία για την Εθνική με φινάλε “θρίλερ”
(INTIME)

To τέταρτο και τελευταίο οκτάλεπτο της αναμέτρησης άρχισε με τον Ράσοβιτς να ισοφαρίζει σε 9-9. Ο Γκίλλας με ωραίο σουτ από πλάγια θέση έβαλε ξανά την Ελλάδα σε θέση οδηγού με 10-9, με 6:20 να απομένουν για τη λήξη του αγώνα. Οι Σέρβοι πέτυχαν δύο συνεχόμενα γκολ με τους Βίτσο και Μάντιτς και πήρε το προβάδισμα με 11-10, 2:30 πριν το φινάλε. Στη συνέχεια, χάθηκαν επιθέσεις εκατέρωθεν και ο Θοδωρής Βλάχος είχε έντονα παράπονα από τις διαιτητικές αποφάσεις. Εν τέλει, βρήκαμε γκολ ισοφάρισης με τον Βλάχοπουλο στα 6 δευτερόλεπτα. Εκεί, όλα έδειχναν ότι το ματς θα οδηγηθεί στα πέναλτι, όμως ο Γιάκσιτς σκόραρε από μακρινή απόσταση στα 2 δευτερόλεπτα και διαμόρφωσε το τελικό 12-11.

Τα οκτάλεπτα: 3-3, 5-6, 9-8, 11-12

Ελλάδα (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 1, Σκουμπάκης 3, Καλογερόπουλος, Φουντούλης 1, Παπαναστασίου 1, Γκίλλας 1, Αργυρόπουλος, Παπανικολάου 1, Κάκαρης 1, Νικολαΐδης, Βλαχόπουλος 2, Τζωρτζάτος.

Σερβία (Ούρος Στεφάνοβιτς): Φιλίποβιτς, Μάντιτς 5, Στραχίνια Ράσοβιτς 2, Ραντέλοβιτς, Τσουκ, Ντέντοβιτς, Ντράσοβιτς, Νίκολα Γιάκσιτς 1, Βίτσο 1, Ούμποβιτς, Πέταρ Γιάκσιτς, Βίτκορ Ράσοβιτς 3, Μίσοβιτς.//Ν.

Ήττα από την Σερβία για την Εθνική με φινάλε “θρίλερ”
(INTIME)  ΕΡΤ SPORTS

Σχετικές αναρτήσεις

Μονάδα παραγωγής οργανικών μπαταριών στην Ελλάδα – Πώς θα «ξεκλειδώσει» η επένδυση ύψους 70 εκατ

lazaros lazaros

Guardian: Οι περιπτώσεις απάτης και εσφαλμένης επισήμανσης ελαιολάδου σημείωσαν ρεκόρ στην ΕΕ

lazaros lazaros

Σκάφος-ανιχνευτής της Κίνας προσεδαφίστηκε στη σκοτεινή πλευρά της Σελήνης

lazaros lazaros