Ανατολική Αττική
ΕΛΛΑΔΑΚΟΣΜΟΣΡοή ειδήσεων

Διακινητής ετοιμάζει φουσκωτό για να στοιβάξει πάνω ανθρώπους

«Στο φουλ» δουλεύουν οι μηχανές των διακινητών με την φάμπρικα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ να έχει πάρει ξανά ανησυχητικές διαστάσεις εν μέσω σοβαρής κρίσης στην Μέση Ανατολή.

Στο βίντεο ντοκουμέντο που παρουσιάζει το ethnos.gr φαίνεται διακινητής να φουσκώνει το φουσκωτό με το οποίο θα προσπαθήσει να περάσει ομάδα μεταναστών από τα τουρκικά παράλια προς την Ρόδο.

Στο βίντεο αυτό, φαίνεται πως σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμα χρησιμοποιούνται άκρως επικίνδυνα αυτοσχέδια φουσκωτά αν και το μέσο το οποίο πλέον «προτιμούν» οι διακινητές είναι από σύγχρονα ταχύπλοα μέχρι και πολυτελείς θαλαμηγούς (ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες όπου είναι πολύ συχνή η διέλευση των σκαφών αυτών κοντά στα ελληνικά παράλια).

Συλλήψεις διακινητών

Ενώπιον του εισαγγελέα βρέθηκαν δύο άνδρες από το Αζερμπαϊτζάν οι οποίοι κατηγορούνται ότι μετέφεραν παράτυπα πρόσφυγες και μετανάστες από τα τουρκικά παράλια στην Σύμη.

16 Οκτωβρίου 2024. Στελέχη της Λιμενικής Αρχής της Σύμης εντόπισαν ένα ύποπτο ταχύπλοο σκάφος να κινείται προς τις ανατολικές ακτές της Σύμης και να αποβιβάζει ικανό αριθμό ατόμων στην παραλία Μαραθούντα. Σε έρευνες που διενεργήθηκαν από την ξηρά εντοπίστηκαν δέκα αλλοδαποί, κατά δήλωση των οποίων είχαν εκκινήσει από την περιοχή Μποζμπουρούν της Τουρκίας και είχαν καταβάλλει το χρηματικό ποσό των 4.500€ έκαστος για τη μεταφορά τους στην Ελλάδα.

«Συναγερμός» και στον Έβρο

Σε επιφυλακή είναι οι συνοριοφύλακες και στον Έβρο καθώς δεν είναι απίθανο το σενάριο αύξησης των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών και στα χερσαία ελληνοτουρκικά σύνορα.

Όπως ανέφερε στο ethnos.gr ο πρόεδρος των συνοριοφυλάκων Έβρου, Αντώνης Παρασκευούδης, «το τελευταίο διάστημα υπό τον φόβο των γεγονότων στη Μέση Ανατολή έχουν ενισχυθεί και έχουν πληθύνει οι περιπολίες, ειδικά στα σημεία όπου ακόμα δεν έχει κατασκευαστεί ο συνοριακός φράχτης του Έβρου».

 

Σχετικές αναρτήσεις

ΜΕΤΕΟ: 2 νεκροί και 92 τραυματίες στην Κίνα από τον σούπερ τυφώνα Γιάγκι

lazaros lazaros

Τα χρήματα που εξασφάλισαν Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ μετά τις επικές προκρίσεις τους στην Ευρώπη.

lazaros lazaros

21χρονος έπεσε στα βράχια κατά τη διάρκεια beach party στη Βουλιαγμένη

lazaros lazaros