Ανατολική Αττική
ΕΛΛΑΔΑΡοή ειδήσεων

Δημοσκόπηση Good Affairs για το «Βήμα»: Τι πιστεύουν οι Έλληνες 50 χρόνια μετά τη Μεταπολίτευση

Η Good Affairs πραγματοποίησε έρευνα για το ΒΗΜΑ με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την Μεταπολίτευση.

Πώς βίωσαν οι Έλληνες αυτό το χρονικό διάστημα; Ποια είναι η γνώμη τους για όσα έχουν γίνει στη χώρα; Ποιοι πολιτικοί και ποια γεγονότα τη σημάδεψαν;

Αυτά είναι ορισμένα από τα ερωτήματα που κλήθηκαν να απαντήσουν όσοι συμμετείχαν στη μεγάλη έρευνα που έκανε η Good Affairs για το ΒΗΜΑ. Σε αυτήν συμμετείχαν 2.623 ερωτηθέντες και η έρευνα πραγματοποιήθηκε από τις 18 μέχρι τις 20 Ιουνίου 2024.

Στο ερώτημα για τον Πρωθυπουργό που είχε την θετικότερη προσφορά στην πορεία της χώρας ο Ανδρέας Παπανδρέου είναι πρώτος και μάλιστα με μεγάλη διαφορά συγκεντρώνοντας το 33%.

Ακολουθεί ο «Κανένας» με ποσοστό 21% και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής με 15%. Ο Κυριακός Μητσοτάκης βρίσκεται στο 6% ενώ ο Αλέξης Τσίπρας στο 8%.


Σε σχέση με το εάν θεωρούν πως η ΕΕ συνέβαλε στην εξέλιξη της χώρας, το 34% απάντησε ότι έχει ξεκάθαρα αρνητική γνώμη.

Κατά τη διάρκεια της Μεταπολίτευσης υπήρξαν πολλά γεγονότα τα οποία την σφράγισαν. Τα περισσότερα που συγκεντρώνουν τα μεγαλύτερα ποσοστά της θετικής άποψης του κόσμου έγιναν κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης της χώρας από τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Εκείνο που συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό είναι με διαφορά η ίδρυση του ΕΣΥ η οποία φτάνει στο 90%. Ακολουθούν η ίδρυση του ΑΣΕΠ με 82% καθώς και η αναγνώριση της Εθνικής αντίστασης και η θέσπιση του πολιτικού γάμου με 68%.

Το τελευταίο ερώτημα της έρευνας αφορά την εμπιστοσύνη που έχουν οι πολίτες στους θεσμούς. Αυτό που φαίνεται είναι η εμπιστοσύνη στον στρατό και την αστυνομία. Αντίθετα βλέπουμε ότι υπάρχει δυσπιστία σε όλους τους υπόλοιπους θεσμούς ακόμα και στην εκκλησία. Ουραγός στην εμπιστοσύνη των πολιτών είναι τα ΜΜΕ και οι ΜΚΟ έχοντας μάλιστα μονοψήφια ποσοστά.

Megatv

Σχετικές αναρτήσεις

Κορωπί: Είχε ζητηθεί η απέλαση του άνδρα που πυροβόλησε ΔΙ.ΑΔΕΣ – Τα τέσσερα ονόματα του δράστη

lazaros lazaros

Φρεγάτα «Ψαρά»Κατέρριψε δύο drone των Χούθι.Προστάτευσε εμπορικό πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα.

lazaros lazaros

Καύσωνας – Με 40άρια το Σαββατοκύριακο

lazaros lazaros