Ανατολική Αττική
ΑΘΛΗΤΙΚΑΕΛΛΑΔΑΡοή ειδήσεων

«Είμαστε παντού!» – Με εντυπωσιακά βίντεο οι Ένοπλες Δυνάμεις απαντούν στο τουρκικό παραλήρημα για την Κύπρο

Με το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας, μία ημέρα πριν τη μαύρη επέτειο της εισβολής στην Κύπρο να έχει επιδοθεί σε ένα μπαράζ προκλητικών δηλώσεων, βίντεο και αναρτήσεων, λακωνική είναι η «απάντηση» μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης δίνουν οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Με τη φράση «Είμαστε Παντού», το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανήρτησε βίντεο από άσκηση με βολές πυροβολικού στο Ανατολικό Αιγαίο.

Την ίδια στιγμή, το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο από εκπαίδευση αμφίβιων καταδρομέων της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου στο Αρχιπέλαγος του Αιγαίου.

Η Άγκυρα, με κύριο εκφραστή το υπουργείο Άμυνας, κλιμάκωσε με διαδοχικές προκλήσεις την επιθετική ρητορική της. Αρχικά, με ένα ντοκιμαντέρ που παρουσιάζει τον «Αττίλα» ως «χαρούμενη, ειρηνευτική επιχείρηση», επιχειρεί να διαστρεβλώσει την ιστορική αλήθεια, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να χαρακτηρίζει ως «τρομοκράτες» τους αγωνιστές της ΕΟΚΑ. Το μπαράζ των προκλήσεων συνεχίστηκε με ένα ακόμη βίντεο του υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας, όπου με απειλητικό τρόπο οι εικόνες από την απόβαση του 1974 συνδυάζονται με αντίστοιχες σύγχρονες του τουρκικού στρατού.

Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Γιασάρ Γκιουλέρ, από τα Κατεχόμενα όπου βρίσκεται για τη φέστα που στήνει το ψευδοκράτος, δήλωσε ότι η Τουρκία στις 20 Ιουλίου 1974 «άσκησε τα δικαιώματά της που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο», προσθέτοντας μάλιστα ότι «μετά την επιχείρηση που ο ηρωικός μας στρατός πραγματοποίησε με επιτυχία, ήρθε ειρήνη και ηρεμία στο νησί» FLASH

Σχετικές αναρτήσεις

Μύκονος: Αυτοψία της Daily Mail – Εκεί που μία γαρίδα φθάνει να κοστίζει 87 ευρώ

lazaros lazaros

Πώς θα είναι η υπογειοποιημένη λεωφόρος Ποσειδώνος στο Ελληνικό

lazaros lazaros

Δημοσκόπηση Good Affairs για το «Βήμα»: Τι πιστεύουν οι Έλληνες 50 χρόνια μετά τη Μεταπολίτευση

lazaros lazaros