Ανατολική Αττική
ΚΟΣΜΟΣΡοή ειδήσεων

Εκρηξη σε πλοίο μεταφοράς κοντέινερ σε ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια στον κόσμο

Μια τεράστια έκρηξη σημειώθηκε σε πλοίο μεταφοράς κοντέινερ σε ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια στον κόσμο.

Πιο συγκεκριμένα, η έκρηξη έλαβε χώρα σήμερα Παρασκευή στο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων YM Mobility στο λιμάνι του Ningbo της Κίνας.

Το πλοίο διαχειρίζεται η Yang Ming και επιχειρεί στη θαλάσσια διαδρομή Άπω Ανατολής προς Μέση Ανατολή (CGX).

Η εταιρεία είπε ότι τα αίτια του περιστατικού είναι ακόμα υπό διερεύνηση, αλλά τα προκαταρκτικά ευρήματα δείχνουν ότι σημειώθηκε έκρηξη σε κοντέινερ φορτωμένο με επικίνδυνα εμπορεύματα.

Σύμφωνα με τη δήλωση του αποστολέα, το εμπορευματοκιβώτιο ήταν κοντέινερ-ψυγείο που χρησιμοποιήθηκε ως υποκατάστατο ενός εμπορευματοκιβωτίου ξηρού φορτίου, χωρίς να απαιτείται σύνδεση ρεύματος.

«Λήφθηκαν άμεσα μέτρα ελέγχου της πυρκαγιάς και η κατάσταση είναι πλέον υπό έλεγχο. Όλα τα μέλη του πληρώματος έχουν εκκενωθεί με ασφάλεια. Η Huan Ming (Shanghai) International Shipping Agency Co., Ltd., θυγατρική του Ομίλου Yang Ming, συντονίζεται ενεργά με τις αρχές για τη διαχείριση της κατάστασης», ανέφερε η εταιρεία.

Το Ningbo-Zhoushan είναι το δεύτερο πιο πολυσύχναστο λιμάνι μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων της Κίνας μετά τη Σαγκάη, διακινώντας πάνω από 100.000 TEU καθημερινά.

Ο Peter Sand, Chief Analyst της Xeneta, δεν πιστεύει ότι το περιστατικό θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στην αγορά.

«Το Ningbo-Zhoushan είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό και καλά συνδεδεμένο λιμάνι στην Άπω Ανατολή, δεύτερο μόνο πίσω από την Σαγκάη στην Κίνα και στο ίδιο επίπεδο με τη Σιγκαπούρη.

Είναι ένας κρίσιμος κόμβος για τη μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων και αυτό το περιστατικό είναι βαθιά ανησυχητικό από την άποψη της ασφάλειας, αλλά είναι απίθανο να έχει σημαντικό αντίκτυπο στην αγορά», είπε.

Ωστόσο, το περιστατικό είναι το τελευταίο που εγείρει σοβαρές ανησυχίες για την ασφάλεια στις θαλάσσιες μεταφορές εμπορευματοκιβωτίων.

«Αυτό το είδος του περιστατικού δεν πρέπει ποτέ να συμβεί και είναι άλλο ένα παράδειγμα του πώς μια αποτυχία στη μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες.

Αν αυτή η έκρηξη είχε συμβεί στη θάλασσα και όχι στο λιμάνι, τότε το πλήρωμα και το πλοίο θα διέτρεχαν ακόμη μεγαλύτερο κίνδυνο», είπε ο Σαντ.

Από την έκρηξη ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Σχετικές αναρτήσεις

Νοσοκομείο «Μεταξά»: Συνελήφθη 43χρονη που έκανε τη νοσοκόμα και έκλεβε τους ασθενείς!

lazaros lazaros

Χάλκη: Πρότυπο πράσινης μετάβασης σε όλη την Ευρώπη

lazaros lazaros

AVE: Εξαγόρασε αλυσίδα σούπερ μάρκετ με 11 καταστήματα στην Αθήνα έναντι 3,15 εκατ. ευρώ

lazaros lazaros