Ανατολική Αττική
ΙΑΤΡΙΚΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑΚΟΣΜΟΣΡοή ειδήσεων

Breaking.Φόβοι μαζικής σφαγής: Τουρκία – Εγκρίθηκε νομοσχέδιο για τη ρύθμιση του πληθυσμού των αδέσποτων σκύλων.

Μια τουρκική κοινοβουλευτική επιτροπή ενέκρινε νομοσχέδιο που στοχεύει στη ρύθμιση του μεγάλου πληθυσμού αδέσποτων σκύλων της χώρας, μια κίνηση που έχει προκαλέσει ανησυχίες στους υποστηρικτές των δικαιωμάτων των ζώων που φοβούνται ότι πολλά από τα σκυλιά θα θανατωθούν ή θα καταλήξουν σε παραμελημένα και υπερπλήρη καταφύγια.

Το νομοσχέδιο των 17 άρθρων, που εγκρίθηκε αργά την Τρίτη, έχει πυροδοτήσει μια σύγκρουση μεταξύ των οργανώσεων για τα δικαιώματα των ζώων και των υποστηρικτών για ασφαλέστερους δρόμους χωρίς άγρια ​​σκυλιά.

Τώρα πρόκειται να υποβληθεί στην ολομέλεια της συνέλευσης για τελική ψηφοφορία. Δεν είναι σαφές, ωστόσο, εάν θα συζητηθεί πριν από τις διακοπές του κοινοβουλίου για τις καλοκαιρινές διακοπές.

Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, του οποίου το κυβερνών κόμμα πρότεινε το νομοσχέδιο, εκτιμά ότι περίπου τέσσερα εκατομμύρια αδέσποτα σκυλιά περιφέρονται στους δρόμους και τις αγροτικές περιοχές της Τουρκίας.

Αν και πολλά από αυτά τα σκυλιά είναι αβλαβή, έχει αυξηθεί ο αριθμός των σκύλων που συγκεντρώνονται σε αγέλες. Πολλά άτομα έχουν δεχθεί επίθεση.

Η προτεινόμενη νομοθεσία δίνει εντολή στους δήμους να συλλέγουν τα αδέσποτα σκυλιά και να τα στεγάζουν σε καταφύγια όπου θα στειρώνονται και θα στειρώνονται.

Οι σκύλοι που πονούν, είναι άρρωστοι σε τελικό στάδιο, θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των ανθρώπων ή είναι επιθετικοί, θα καταστραφούν.

Οι δήμοι θα κληθούν επίσης να κατασκευάσουν καταφύγια σκύλων ή να βελτιώσουν τις συνθήκες στα υπάρχοντα καταφύγια έως το 2028.

Οι δήμαρχοι που δεν εκπληρώνουν τις ευθύνες τους για τον έλεγχο των αδέσποτων σκύλων θα αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης από έξι μήνες έως δύο χρόνια.

Επιπλέον, τα πρόστιμα που επιβάλλονται σε άτομα που εγκαταλείπουν τα κατοικίδιά τους θα αυξηθούν από 2.000 λίρες (47 λίρες) σε 60.000 λίρες (142 λίρες).

Αν και η νομοθεσία τροποποιήθηκε κατά τη διάρκεια της διαδικασίας για να περιοριστούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες τα σκυλιά θα υποβάλλονται σε ευθανασία, οι ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων ανησυχούν ότι ορισμένοι δήμοι μπορεί να επιλέξουν να σκοτώσουν τα σκυλιά με το πρόσχημα ότι είναι άρρωστα, αντί να διαθέσουν πόρους για να τους προστατέψουν.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το οποίο κέρδισε βασικούς δήμους στις τοπικές εκλογές τον Μάρτιο, υποστηρίζει ότι το νομοσχέδιο θα χρησιμοποιηθεί από την κυβέρνηση του κ. Ερντογάν για να στοχοποιήσει τους δημάρχους της αντιπολίτευσης. Το κόμμα λέει επίσης ότι η νομοθεσία δεν προβλέπει τη χρηματοδότηση των καταφυγίων.

Ο Μουράτ Πινάρ, ο οποίος ηγείται μιας ένωσης που έχει αγωνιστεί για μέτρα για την προστασία των δρόμων από αδέσποτα σκυλιά, λέει ότι τουλάχιστον 75 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων 44 παιδιά, σκοτώθηκαν ως αποτέλεσμα επιθέσεων ή από τροχαία ατυχήματα που προκλήθηκαν από σκύλους από το 2022 — έτος η εννιάχρονη κόρη του, Mahra, έπεσε κάτω από φορτηγό αφού έφυγε από δύο επιθετικά σκυλιά.

Ο Σύλλογος «Ασφαλείς Δρόμοι και Προάσπιση του Δικαίου στη Ζωή» του κ. Πινάρ ζητά την απομάκρυνση όλων των αδέσποτων από τους δρόμους και θέλει η νομοθεσία να περάσει πριν από τις καλοκαιρινές διακοπές.

Η επιτροπή γεωργίας και αγροτικών υποθέσεων του Κοινοβουλίου διεξήγαγε τριήμερες τεταμένες συνεδριάσεις, κατά τις οποίες ορισμένοι εκπρόσωποι ΜΚΟ εμποδίστηκαν να παρακολουθήσουν τη διαδικασία.

Την πρώτη μέρα της συζήτησης την περασμένη εβδομάδα, η μητέρα της Mahra κραδαίνοντας το παπούτσι της κόρης της, ισχυρίστηκε ότι οι βουλευτές της αντιπολίτευσης δίνουν προτεραιότητα στις ζωές των σκύλων έναντι των παιδιών.

Εν τω μεταξύ, ακτιβιστές συγκεντρώθηκαν σε πάρκα ζητώντας να αποσυρθεί η νομοθεσία που αποκαλούσαν «νόμο σφαγής».

Οι υφιστάμενοι κανονισμοί απαιτούν την σύλληψη, τη στείρωση και τη στείρωση των αδέσποτων σκύλων και την επιστροφή τους στο σημείο όπου βρέθηκαν. Ωστόσο, η αποτυχία εφαρμογής αυτών των κανόνων τα τελευταία χρόνια έχει προκαλέσει την έκρηξη του πληθυσμού των σκύλων, λένε οργανώσεις για τα δικαιώματα των ζώων.

Υποστηρίζουν ότι η σωστή εφαρμογή των υφιστάμενων κανονισμών θα ήταν επαρκής για τον έλεγχο του πληθυσμού.

Breaking News

Σχετικές αναρτήσεις

Αρτέμιδα: Συνελήφθη 32χρονος που μαχαίρωσε, γρονθοκόπησε και εκβίαζε την πρώην σύντροφό του

lazaros lazaros

Μέλος της «Νίκης» η γυναίκα που επιτέθηκε στην Αγγελική Δεληκάρη – Αναστάλθηκε η κομματική της ιδιότητα

lazaros lazaros

Στέφανος Κασσελάκης: Παντρεύεται τον Τάιλερ Μακμπέθ στη Νέα Υόρκη

lazaros lazaros