Ανατολική Αττική
ΚΟΣΜΟΣΡοή ειδήσεων

Γαλλία lemonde: Η SNCF καταγγέλλει μια «μαζική επίθεση» που διακόπτει σοβαρά την κυκλοφορία TGV σε πολλές γραμμές υψηλής ταχύτητας

Κανένα «συμβάν κυβερνοασφάλειας» που να συνδέεται με την επιχείρηση, σύμφωνα με τον Anssi

Η επιχείρηση δολιοφθοράς κατά του SNCF «δεν προκύπτει από περιστατικό κυβερνοασφάλειας», δήλωσε στην Le Parisien η Εθνική Υπηρεσία για την Ασφάλεια Πληροφοριακών Συστημάτων (Anssi) , ο ψηφιακός «σωματοφύλακας» που είναι υπεύθυνος για την προστασία του κράτους και των πιο ευαίσθητων εταιρειών από κυβερνοεπιθέσεις.

10:14 ΣΤΟ ΈΔΑΦΟΣ

Οι ταξιδιώτες περιμένουν μπροστά από το σταθμό Montparnasse, στις 26 Ιουλίου 2024, στο Παρίσι.
Οι υπάλληλοι του SNCF μιλούν στους επιβάτες στο σταθμό του Στρασβούργου, 26 Ιουλίου 2024.

Επιβάτες εγκλωβισμένοι στο Gare du Nord, στο Παρίσι, 26 Ιουλίου 2024.

Επιβάτες εγκλωβισμένοι στο Gare du Nord, στο Παρίσι, 26 Ιουλίου 2024.

 

10:14

Ποιες είναι οι συνέπειες για την κυκλοφορία;

Η «μαζική επίθεση» κατά του δικτύου τρένων υψηλής ταχύτητας TGV, η οποία θα προκαλέσει διακοπές μέχρι το τέλος του Σαββατοκύριακου, επηρεάζει 800.000 ταξιδιώτες, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της SNCF Ζαν-Πιερ Φαραντού κατά τη διάρκεια ενημέρωσης.

Ο υπουργός Μεταφορών Patrice Vergriete μίλησε για «πολύ σοβαρές συνέπειες» στη σιδηροδρομική κυκλοφορία με ένα τρένο στα δύο να κατευθύνεται προς τον Βορρά, την Ανατολή και τη Βρετάνη και ένα τρένο στα τέσσερα «προς το Μπορντό»

10:13

Η κυκλοφορία του Eurostar διακόπηκε, εμφανίστηκε με καθυστέρηση μίας ώρας

Όλα τα τρένα της Eurostar που αναχωρούν και φτάνουν στο Gare du Nord (Παρίσι) επηρεάζονται επίσης από αυτή τη «μαζική επίθεση» . Προς το παρόν δείχνουν μια ώρα καθυστέρηση  στην ιστοσελίδα της εταιρείας, η οποία συμβουλεύει τους ταξιδιώτες να αναβάλουν το ταξίδι τους.

10:05
Πώς αποτράπηκε η 4η δολιοφθορά και συνελήφθησαν οι δράστες;

Γεια σου Άλμπαν,
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο απερχόμενος υπουργός Μεταφορών, Patrice Vergriete, δήλωσε ότι «όλα τα στοιχεία που έχουμε δείχνουν ξεκάθαρα ότι είναι εθελοντικά: η σύμπτωση καιρών, τα φορτηγά που βρέθηκαν με ανθρώπους που τράπηκαν σε φυγή, ιδιαίτερα στο νοτιοανατολικό τμήμα, βρέθηκαν εμπρηστικοί μηχανισμοί στην ιστοσελιδα. Όλα δείχνουν ότι πρόκειται για εμπρησμό. »

Αυτή η επιχείρηση δεν έχει ακόμη εγείρει αξίωση.

09:59
Στον σταθμό Montparnasse, στο Παρίσι, σήμερα το πρωί

6e8366f_1721980687601-979474.jpg

800.000 ταξιδιώτες επλήγησαν από τις διακοπές

Η «μαζική επίθεση» κατά του δικτύου τρένων υψηλής ταχύτητας TGV, η οποία θα προκαλέσει διακοπές μέχρι το τέλος του Σαββατοκύριακου, επηρεάζει 800.000 ταξιδιώτες, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της SNCF Ζαν-Πιερ Φαραντού κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

09:55

Αρκετές γραμμές υψηλής ταχύτητας στοχοποιήθηκαν από «κακόβουλες ενέργειες» νωρίς σήμερα το πρωί

  • Γραμμή Ατλαντικού: διακοπή κυκλοφορίας μετά από «πράξη βανδαλισμού κοντά στο Courtalain (Eure-et-Loir)».Η εταιρεία προβλέπει «καθυστερήσεις από 30 λεπτά έως 1 ώρα και 10 λεπτά» στα TGV, Intercités και Ouigo.
  • Μεταξύ Παρισιού και Λιλ: η κυκλοφορία σταμάτησε από τις 5:15 π.μ. μετά από «μια κακόβουλη ενέργεια στον τομέα Arras». Σύμφωνα με πληροφορίες μας, η πράξη σημειώθηκε στο Croisilles, στο Pas-de-Calais.
  • Στην ανατολική γραμμή: πρόκειται για μια «κακόβουλη ενέργεια κοντά στο Pagny-sur-Moselle» που διακόπτει σοβαρά την κυκλοφορία. Το SNCF προβλέπει καθυστερήσεις «έως και 45 λεπτών». Τα τρένα προς Reims και Châlons-en-Champagne «δεν επηρεάζονται», προσδιορίζει το SNCF.
  • Νοτιοανατολική γραμμή: μια κακόβουλη πράξη «αποτράπηκε» στο Vergigny, στο Yonne

09:51
Μερίδιο
Γεια σας και καλώς ήρθατε σε αυτό το live

Καλώς ήλθατε σε αυτή τη ζωντανή μετάδοση αφιερωμένη σε πράξεις δολιοφθοράς που στόχευαν, “με συντονισμένο τρόπο, προφανώς”, σύμφωνα με πηγή κοντά στο θέμα, πολλές γραμμές υψηλής ταχύτητας στη Γαλλία, μεταξύ Παρισιού και Δύσης, Βορρά και Ανατολής.

 

 

 

Σχετικές αναρτήσεις

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου:Χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα στο ελεύθερο ομαδικό καλλιτεχνικής κολύμβησης.

lazaros lazaros

Καστοριά: «Παραβιάζεται απόφαση του ΣτΕ – Να τερματιστούν οι εργασίες για το αιολικό στον “Δούκα”»

lazaros lazaros

Πάνω από 200.000 οι εγγραφές για την επιστολική ψήφο

lazaros lazaros