Ανατολική Αττική
ΕΛΛΑΔΑΡοή ειδήσεων

H πρώτη μεγάλη επισκευή επιβατηγού πλοίου από τα ναυπηγεία Σύρου

Μετά από δύο μήνες επισκευών και ανακαίνισης του ξενοδοχειακού του τμήματος, αναχώρησε το Επιβατηγό Οχηματαγωγο Tassili II από τα ναυπηγεία Σύρου.

Πρόκειται για το δεύτερο κατά σειρά πλοίο της ALGERIAN Ferries που ολοκληρώνει επιτυχώς το πρόγραμμα εργασιών, ενώ ακόμα ένα το TARIQ IBN ZYAD βρίσκεται στα ναυπηγεία Ελευσίνας για μετασκευή και αναμένεται να παραδοθεί το Σεπτέμβριο. Η ALGERIAN Ferries δραστηροποίειται στην Μεσόγειο με τέσσερα πλοία, μεταξύ της ηπειρωτικής Ευρώπης και πολλών λιμανιών στην Αλγερία.

Αναμφίβολα πρόκειται για την πρώτη μεγάλη επιτυχία της ONEX άνω των 30 εκ. ευρώ στο χώρο της επιβατηγού ναυτιλίας, όπου μαζί με την  συνδρομή ελληνικού ναυπηγικού γραφείου ολοκλήρωσαν το project που αποτελεί μεγάλη διαφήμιση των ελληνικών ναυπηγικών δυνατοτήτων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, στο Νεώριο της Σύρου έχουν επισκευαστεί ήδη πάνω από 580 πλοία, ενώ στόχος είναι σε ετήσια βάση να εξυπηρετεί 100 και μεσοπρόθεσμα 300 πλοία.

Όπως είχε αναφέρει, σε παλιότερες δηλώσεις του, ο Πάνος Ξενοκώστας, το ναυπηγείο Σύρου, μπαίνει στη νέα πενταετία του, η οποία μεταφράζεται σε αναβάθμιση των υποδομών, αφήνοντας πίσω την αμμοβολή που θα αντικατασταθεί από την υδροβολή. Επόμενος στόχος είναι η ναυπήγηση καινοτόμων πλοίων για την ανανέωση της ακτοπλοΐας.

capital

Σχετικές αναρτήσεις

Λήξη συναγερμού για τους τραυματίες της συμπλοκής στο Βερολίνο

lazaros lazaros

Σαρωτική η Ελλάδα στο πόλο: Νίκησε τις ΗΠΑ και έκανε το 3/3 σφραγίζοντας την πρόκριση

lazaros lazaros

Πάτρα:Έκοψε κομμάτι από το αυτί της αδερφής του

lazaros lazaros