Ανατολική Αττική
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΚΑΙΡΟΣΡοή ειδήσεων

Η διαδρομή για τον καταρράκτη του Καλάμου

Το μονοπάτι δεν είναι σηματοδοτημένο και απαιτεί το μίνιμουμ εξοπλισμό για εξερεύνηση στην ποταμίσια φύση – ελαφρύ backpack με τα απαραίτητα και ένα ζευγάρι πεζοπορικά παπούτσια. Το καλύτερο είναι να αφήσεις το όχημα κοντά στο γήπεδο Καλάμου και έπειτα να ακολουθήσεις τον χωματόδρομο προς τον καταρράκτη. Δε θα χρειαστεί πάνω από μισή ώρα για να φτάσεις, και αυτό όχι τόσο λόγω απόστασης αλλά λόγω υψομετρικής διαφοράς και κλίσης στο έδαφος.

Συγκεκριμένα, από ένα σημείο και μετά που αρχίζεις την κατάβαση, το έδαφος γίνεται ολισθηρό και χρειάζεται προσοχή. Δε χρειάζονται βιασύνες: τριγύρω μεγάλα πεύκα και πλατάνια εξασφαλίζουν δροσιά αλλά και το αίσθημα της αναζωογόνησης.

Κάτοικοι της περιοχής έχουν τοποθετήσει βοηθητικό σχοινί ανά σημεία για να κρατηθείς, σιγουρεύοντας τα βήματά σου.

Η δυσκολία της διαδρομής, ως γνωστόν, θα ανεβάσει την ανυπομονησία και τον ενθουσιασμό όταν τελικά φτάσεις στη βάθρα του καταρράκτη.

Η ροή είναι λιγοστή το καλοκαίρι, αλλά φαίνεται το μέγεθός του από τη μορφολογία στα βράχια. Συνεχίζοντας τη διαδρομή μέσα στο φαράγγι, βρίσκεις και τα επόμενα σημεία της ροής του ποταμού που εκβάλλει στη θάλασσα και συγκεκριμένα στους Αγίους Αποστόλους, το επίνειο του Καλάμου, ένα μικρό και γραφικό χωριό με λιμανάκι για να ολοκληρώσεις τη μονοήμερη εκδρομή σου, μαζί με ωραίους μεζέδες και θέα στον ορίζοντα.

ONE MAN

Σχετικές αναρτήσεις

Αράχωβα: Οργιάζουν οι φήμες για τον κακοποιητή του Όλιβερ – Υπέδειξαν το σημείο της άγριας κακοποίησης

lazaros lazaros

Τι δείχνουν τα στοιχεία της Eurostat για το 2022 για την πορεία των τιμών της αγροτικής γης στην ελληνική επικράτεια

lazaros lazaros

Βόλτες στο κέντρο της πόλης, στον Ταΰγετο, στη Νέδουσα Vespa Club Piraeus – Vespa Club Kalamatas

lazaros lazaros