Ανατολική Αττική
Ροή ειδήσεων

iPhone 16 και iPhone 16 Plus: Τα πιο οικονομικά και πανίσχυρα iPhone της Apple ever

Η Apple ανακοίνωσε σήμερα τα iPhone 16, την τελευταία και πιο πρόσφατη προσθήκη στη μικρή σειρά iPhone συσκευών.

Τα iPhone 16 έρχονται με πλήθος ανανεωμένων χρωμάτων και φυσικά έναν ανανεωμένο design κάμερα.

Στο iPhone 16 ο χρήστης θα έχει την ευκαιρία να συναντήσει το νέο και φυσικά πανίσχυρο Apple A18 chip των 3nm που είναι κατά 30% πιο γρήγορο σε σχέση με το CPU του iPhone 15, ένα Action Button που είδαμε στα Pro μοντέλα της προηγούμενης χρονιάς και ένα νέο φυσικό πλήκτρο ελέγχου της κάμερας κάτω από το power button.


Το iPhone 16 ακολουθεί την ίδια γενική σχεδίαση με το iPhone 15, με τετραγωνισμένο πλαίσιο, πίσω γυαλί που επιτρέπει την ασύρματη φόρτιση MagSafe, το Dynamic Island της Apple για τη στέγαση της μπροστινής κάμερας και των αισθητήρων Face ID, και θύρα φόρτισης/δεδομένων USB-C στη βάση του.

Από την άλλη πλευρά επιστρέφει σε κάθετους φακούς που αν και περίεργο θα εξυπηρετήσει την καλύτερη υποστήριξη των χωρικών video στο Apple Vison Pro.


Τα iPhone 16 θα είναι το πρώτο mainstream τηλέφωνο που θα διαθέτει την Apple Intelligent, τη σουίτα εφαρμογών AI της Apple, που αρχικά την προόριζε για τα Pro iPhone 15 και μόνο.

Tο νέο button κάτω από το power button θα επιτρέψει την πιο εύκολη λήψη φωτογραφιών και video. Η Apple ανέφερε επίσης ότι η σειρά iPhone 16 περιλαμβάνει το ισχυρότερο γυαλί που το προστατεύει από γρατσουνιές. Διαθέτει μια 6.1 ιντσών οθόνη, ενώ το iPhone 16 Plus μια 6.7 ενώ μπορούν να φθάσουν τα 2.000 nits peak brightness.


Μιλώντας για κάμερες, α iPhone 16 έχουν δυο κάμερες, μια 48MP για την βασική κάμερα, με f/1.6 και μία υπερευρυγώνια κάμερα 12MP, που θα προσφέρει και δυνατότητα λήψης macro φωτογραφιών, καθώς θα έχει επιτέλους autofocus.

Παράλληλα, το πιο ανοιχτό διάφραγμα στη βασική κάμερα, θα επιτρέπει 2.6 φορές περισσότερη λήψη φωτός, για όταν τραβάμε σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.  Φυσικά, όλες οι κάμερες θα τραβάνε 4Κ βίντεο στα 60 καρέ το δευτερόλεπτο

Το νέο κουμπί ελέγχου της κάμερας είναι touch sensitive. Μπορείτε να πατήσετε το Camera Control  button για να τραβήξετε μια φωτογραφία ή να σύρετε το δάχτυλό σας κατά μήκος του για να ρυθμίσετε το επίπεδο zoom.

Το πιο σημαντικό όμως, είναι ότι πρόκειται για τα φθηνότερη σειρά της Apple η οποία όμως έχει απίστευτες επιδόσεις. Πάνω στον επεξεργαστή θα συναντήσουμε GPU επιπέδου κονσόλας λέει η Apple.

techmaniacs.

Σχετικές αναρτήσεις

Δωρεά οργάνων 74χρονου που παρασύρθηκε σε τροχαίο στη Θεσσαλονίκη

lazaros lazaros

UNICEF: 700.000 παιδιά στο Σουδάν κινδυνεύουν από οξύ υποσιτισμό

lazaros lazaros

Νταβός: Ο ΠΟΥ ζητά από τις χώρες να οχυρωθούν απέναντι σε πιθανή πανδημία 20 φορές πιο θανατηφόρα από την COVID-19

lazaros lazaros