Σύμφωνα με μια μελέτη του Ινστιτούτου Piepoli, η εκθετική αύξηση της τιμής στο ελαιόλαδο ωθεί τους Ιταλούς να αναζητήσουν διαφορετικά προϊόντα.
Η έρευνα έδειξε ότι ένας στους τρεις πολίτες έχει μειώσει την κατανάλωση σε ένα προϊόν που χαρακτηρίζεται πυλώνας της μεσογειακής διατροφής.
Η έρευνα αναφέρει επίσης ότι το 45% των Ιταλών έχει στραφεί προς το σπορέλαιο.
Στην Ιταλία, η τιμή στο ελαιόλαδο αυξήθηκε από τα τέσσερα στα εννέα ευρώ ανά μπουκάλι, σύμφωνα με την μελέτη.
Από την πλευρά τους πάντως οι Ιταλοί παραγωγοί δεν συμφωνούν με αυτά τα δεδομένα και εγγυώνται ότι οι πωλήσεις ελαιολάδου υψηλότερης ποιότητας αυξάνονται.
Η τιμή στο ελαιόλαδο δεν απασχολεί όμως μόνο την Ιταλία. Καταναλωτές από πολλές ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ αυτών και από την Ελλάδα, παραπονιούνται ότι η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη.
πηγη:euronews