Ανατολική Αττική
ΚΟΣΜΟΣΡοή ειδήσεων

lemonde: Λίγες ώρες πριν από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, το SNCF καταγγέλλει «μια μαζική επίθεση» που διακόπτει σοβαρά την κυκλοφορία των TGV

SNCF: Σοβαρή διακοπή της κυκλοφορίας TGV προς τα δυτικά, τα βόρεια και τα ανατολικά λόγω κακόβουλων ενεργειών

Η κυκλοφορία διακόπτεται σε ορισμένα τμήματα, προκαλώντας σημαντικές καθυστερήσεις την ημέρα αυτή των διασυνοριακών παραθεριστών και την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι.

Η κυκλοφορία των τρένων υψηλής ταχύτητας (TGV) διακόπηκε σοβαρά την Παρασκευή 26 Ιουλίου, μετά από μια σειρά κακόβουλων ενεργειών, αναφέρει το SNCF , το οποίο αναφέρεται σε «μαζική επίθεση για να παραλύσει το δίκτυο» . Αυτές οι κακόβουλες πράξεις αφορούσαν τις διασυνδέσεις μεταξύ Παρισιού και Δύσης, Βορρά και Ανατολής, ενώ μια άλλη κακόβουλη πράξη «αποτράπηκε» στη γραμμή Νοτιοανατολικών.

Προς το παρόν δεν υπάρχει τίποτα που να τους συνδέει με την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων, η τελετή των οποίων πρόκειται να γίνει στο Παρίσι το βράδυ της Παρασκευής. Οι ομάδες της SNCF Réseau «βρίσκονται ήδη επί τόπου για να πραγματοποιήσουν τη διάγνωση και να ξεκινήσουν τις επισκευές» , αλλά αυτή η «κατάσταση θα πρέπει να διαρκέσει τουλάχιστον ολόκληρο το Σαββατοκύριακο όσο πραγματοποιούνται οι επισκευές» , διευκρίνισε ο χειριστής.

«Όλοι οι πελάτες θα ενημερωθούν με SMS για την κυκλοφορία των τρένων τους », δήλωσε η SNCF στο Γαλλικό Πρακτορείο. Η εταιρεία συμβουλεύει «όλους τους ταξιδιώτες να αναβάλουν το ταξίδι τους και να μην πάνε στο σταθμό» , διευκρινίζοντας στο δελτίο τύπου ότι όλα τα εισιτήρια είναι ανταλλάξιμα και επιστρέφονται.

Διακοπή κυκλοφορίας στη γραμμή του Ατλαντικού μετά από «πράξη βανδαλισμού»

«Μια πράξη βανδαλισμού κοντά στο Courtalain (Eure-et-Loir) διακόπτει αυτή τη στιγμή την κυκλοφορία » , έγραψε το SNCF σε μήνυμα νωρίς σήμερα το πρωί. Η εταιρεία προβλέπει «καθυστερήσεις από 30 λεπτά έως 1 ώρα και 10 λεπτά»στα TGV, Intercités και Ouigo.

«Εκτρέπουμε ορισμένα τρένα σε συμβατικές γραμμές, αλλά θα πρέπει να εξαλείψουμε μεγάλο αριθμό από αυτά », είπε σε δελτίο τύπου.  «Αυτή η κατάσταση θα πρέπει να διαρκέσει τουλάχιστον ολόκληρο το Σαββατοκύριακο όσο θα πραγματοποιούνται οι επισκευές », προσθέτει η εταιρεία, η οποία αναμένει ότι η κυκλοφορία θα επανέλθει κανονικά τη Δευτέρα.

Διακοπή κυκλοφορίας μεταξύ Παρισιού και Λιλ μετά από «πράξη κακόβουλης πρόθεσης»

Η κυκλοφορία στη γραμμή υψηλής ταχύτητας μεταξύ Λιλ και Παρισιού έχει διακοπεί από τις 5:15 το πρωί μετά από «  μια κακόβουλη ενέργεια στον τομέα Arras» , σύμφωνα με το SNCF. Η εταιρεία προβλέπει καθυστερήσεις «έως 1 ώρα και 30 λεπτά» για το TGV και το Ouigo. Το SNCF αναμένει κανονική επανέναρξη της κυκλοφορίας τη Δευτέρα.

Σοβαρή διακοπή της κυκλοφορίας στην ανατολική γραμμή μετά από «κακόβουλη πράξη»

Στη γραμμή υψηλής ταχύτητας μεταξύ Παρισιού και Ανατολής, πρόκειται για μια «κακόβουλη ενέργεια κοντά στο Pagny-sur-Moselle» που διακόπτει σοβαρά την κυκλοφορία. Το SNCF προβλέπει καθυστερήσεις «έως και 45 λεπτών». Τα τρένα προς Reims και Châlons-en-Champagne «δεν επηρεάζονται» , διευκρινίζει το SNCF. Η κανονική επανέναρξη της κυκλοφορίας έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 27 Ιουλίου.

Νοτιοανατολική Γραμμή: «Αποτράπηκε» μια κακόβουλη πράξη

Όσον αφορά το LGV Sud-Est, το SNCF επιβεβαιώνει ότι μια κακόβουλη πράξη ωστόσο «αποτράπηκε» , χωρίς περαιτέρω λεπτομέρειες.

Η κυβέρνηση «καταδικάζει αυτές τις εγκληματικές ενέργειες»

Ο απερχόμενος υπουργός Μεταφορών, Πατρίς Βεργριέτ, «  καταδίκασε σθεναρά αυτές τις εγκληματικές ενέργειες που θα θέσουν σε κίνδυνο τις αναχωρήσεις πολλών Γάλλων για διακοπές».

Η παραιτηθείσα υπουργός Αθλητισμού, Amélie Oudéa-Castéra, καταδίκασε «με τον πιο έντονο τρόπο» αυτές τις κακόβουλες πράξεις στο μικρόφωνο του BFM-TV . «Θα αξιολογήσουμε τις επιπτώσεις για σήμερα, για τους ταξιδιώτες, για τους αθλητές για αυτό το Σαββατοκύριακο, την ομαλή μεταφορά όλων των αντιπροσωπειών », δήλωσε. Το να παίζεις εναντίον των Αγώνων είναι να παίζεις με τη Γαλλία, είναι να παίζεις ενάντια στο στρατόπεδό σου, είναι να παίζεις ενάντια στη χώρα σου. »

 

 

Επιστροφή

Σχετικές αναρτήσεις

Επαναστατική τεχνολογία μπαταρίας ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Northvolt-πώς το νάτριο αλλάζει τα δεδομένα

lazaros lazaros

Σε εξέλιξη στην Τεχεράνη η κηδεία του ηγέτη της Χαμάς – Παρέμβαση Μπλίνκεν για αποκλιμάκωση στη Μ. Ανατολή

lazaros lazaros

Η αποτυχία του Ζελένσκι να «παραιτήσει» τον αρχηγό του στρατού και το παρασκήνιο

lazaros lazaros