Ανατολική Αττική
ΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑΡοή ειδήσεων

Μουσείο της Γκίζας: Ξεκίνησε η δοκιμαστική λειτουργία του μεγαλύτερου αρχαιολογικού μουσείου στον κοσμο

Το φαραωνικών διαστάσεων μουσείο της Γκίζας άνοιξε δοκιμαστικά τις «πύλες» του για το κοινό και ενθουσίασε τους πρώτους του επισκέπτες.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο αρχαιολογικό μουσείο στον κόσμο με πάνω από 100.000 εκθέματα από την αρχαία Αίγυπτο που κόστισε πάνω από 1 δισ. δολάρια.

King Ramses II statue is displayed at the Grand Egyptian Museum in Giza, Egypt, Tuesday, Oct.15, 2024. (AP Photo/Khaled Elfiqi)
Τους επισκέπτες «υποδέχονται» οι Φαραώ που κάθονται στους θρόνους τους, ένω λίγα χιλιόμετρα μακριά προβάλλουν οι πυραμίδες της Γκίζας, όπου για χιλιετίες βρίσκονταν οι Σαρκοφάγοι τους.

Το κοινό έχει την δυνατότητα να επισκεφθεί μόνο 12 αίθουσες, αρκετές όμως για να εντυπωσιάσουν.

Η κατασκευή του μουσείου έχει ξεπεράσει μέχρι στιγμής το 1 δισ. δολάρια.

Ωστόσο, μόλις ανοίξει και επίσημα τις πύλες του, θα είναι το μεγαλύτερο αρχαιολογικό μουσείο στον κόσμο και θα φιλοξενεί πάνω από 100.000 θησαυρούς της αρχαίας Αιγύπτου.

Το εν λόγω μουσείο αποτελεί το σημαντικότερο επιχείρημα των Αιγυπτίων για να πείσουν τη διεθνή κοινότητα πως είναι κάτι παραπάνω από ικανοί να φροντίσουν τα κειμήλια τους και πιστεύουν πως πλέον ο δρόμος έχει ανοίξει για να επαναπατριστούν αιγυπτιακές αρχαιότητες.

Σχετικές αναρτήσεις

Χονγκ Κονγκ: Διεθνές ενδιαφέρον για τη δίκη του αντικαθεστωτικού μεγιστάνα των ΜΜΕ, Τζίμι Λάι

lazaros lazaros

Ορκίστηκαν τα νέα μέλη της κυβέρνησης:.Φωτογραφίες βίντεο

lazaros lazaros

79χρονος χάρισε ζωή με το θάνατό του

lazaros lazaros