Ανατολική Αττική
ΕΛΛΑΔΑΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΚΑΙΡΟΣΡοή ειδήσεων

Να μην εγκατασταθούν ανεμογεννήτριες στη Μάνη

Την ματαίωση της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στην περιοχή της Μάνης Λακωνίας «από οποιαδήποτε κερδοφόρα ξενόφερτη επιχείρηση, η οποία εξαναγκάζει τους κατοίκους να εγκαταλείψουν τα μέρη όπου γεννήθηκαν και έζησαν επί αιώνες ήσυχοι και ανενόχλητοι από ανεπιθύμητους “επισκέπτες”¨». ζητά με ανακοίνωσή της η Νίκη.

«Η τοπική κοινωνία της Μάνης έχει εξαγριωθεί και διαμαρτύρεται ,καθώς σε μαγευτικές παραλίες απαράμιλλου κάλλους και στα απάτητα βουνά του ιστορικού Ταΰγετου ξεφυτρώνουν ακαλαίσθητες γιγαντιαίες ανεμογεννήτριες, όπως στην κορφή του ομώνυμου όρους (ύψους άνω των 1000 μ.) – όπου βρίσκεται το διατηρητέο μνημείο της Ιεράς Μονής Αγίου Νίκωνος – στις κρημνώδεις παραλιακές εκτάσεις και στα κακοτράχαλα βουνά, ιδίως στα χωριά Άγιος Νίκωνας, Λαγκάδα, Θαλάμες, Νομιτσί και άλλα της Μάνης, που απειλούν να αλλοιώσουν τα διάσπαρτα σαν πύργους κτήρια και να μεταβάλουν τη γνώριμη άγρια ομορφιά του Μανιάτικου τοπίου», αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της η Νίκη.
Energy Mag

Σχετικές αναρτήσεις

Η απώλεια για την οποία δεν μιλάει σχεδόν κανείς….

lazaros lazaros

Classic Con.Η πρώτη έκθεση – γιορτή για το ανδρικό κλασικό ντύσιμο στην Ελλάδα.

lazaros lazaros

Κ. Μητσοτάκης στην ΕΡΤ: «Απόλυτη συμμόρφωση της Β. Μακεδονίας στο θέμα του ονόματος – Δε θέλω να σηκώσει ξανά κεφάλι ο τοξικός λαϊκισμός»

lazaros lazaros