Ανατολική Αττική
ΚΟΣΜΟΣΡοή ειδήσεων

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.Η βραβευμένη με Booker συγγραφέας Arundhati Roy αντιμετωπίζει δίωξη στην Ινδία για μια ομιλία για το Κασμίρ που έδωσε πριν από 13 χρόνια

Η συγγραφέας Roy κάνει την εναρκτήρια ομιλία της ως εκπρόσωπος της κριτικής επιτροπής κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Παγκόσμιου Δικαστηρίου για το Ιράκ στην Κωνσταντινούπολη.
ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ, 11 Οκτωβρίου (Reuters) – Η βραβευμένη με Booker συγγραφέας Arundhati Roy αντιμετωπίζει δίωξη στην Ινδία για μια ομιλία για το Κασμίρ που έδωσε πριν από 13 χρόνια, αφού ανώτατος αξιωματούχος ενέκρινε την κίνηση, μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης την Τετάρτη.
Ένας κοινωνικός ακτιβιστής από το Κασμίρ υπέβαλε καταγγελία στην αστυνομία το 2010 μετά από ομιλίες του Ρόι και τριών άλλων σε συνέδριο που διοργάνωσε μια ομάδα για τα δικαιώματα, ανέφεραν τα δημοσιεύματα.
Ο Ρόι, σφοδρός επικριτής της πολιτικής της Ινδίας στο Κασμίρ, κατηγορείται ότι είπε στη διάσκεψη ότι η αμφισβητούμενη περιοχή των Ιμαλαΐων δεν ήταν αναπόσπαστο μέρος της Ινδίας.
Ιμαλαΐων δεν ήταν αναπόσπαστο μέρος της Ινδίας.
Η Zhang Junying, μια αγρότης καλαμποκιού στην επαρχία Shandong της Κίνας συγκινήθηκε με κλάματα την Πέμπτη καθώς συνειδητοποίησε ότι τα χωράφια της είναι πλέον άγονα και κατεστραμμένα.
Σύμφωνα με τους ινδικούς νόμους, απαιτείται η άδεια της πολιτειακής κυβέρνησης για τη δίωξη ορισμένων εγκλημάτων, όπως η ρητορική μίσους, η εξέγερση και η προώθηση της εχθρότητας.
Ο Vinai Kumar Saxena, ο διορισμένος από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση αντικυβερνήτης (LG), επέτρεψε στην αστυνομία του Δελχί να διώξει τον Roy και τον καθηγητή του Κεντρικού Πανεπιστημίου του Κασμίρ, Sheikh Showkat Hussain, σύμφωνα με νόμους που σχετίζονται με την προώθηση της έχθρας, που καθιστούν τους ισχυρισμούς επιζήμιους για την εθνική ολοκλήρωση και την πρόκληση δημόσιας κακοποίησης. ανέφεραν αναφορές.
Ένας άλλος καθηγητής και ένας σκληροπυρηνικός ηγέτης των αυτονομιστών του Κασμίρ που κατονομάζονται στην καταγγελία έχουν έκτοτε πεθάνει.
Τα δημοσιεύματα δεν αναφέρουν γιατί ο Saxena ενέκρινε τη δίωξη μετά από 13 χρόνια.
Το γραφείο του δεν απάντησε σε κλήσεις και email από το Reuters που ζητούσαν σχόλια.
Η Ρόι, 61 ετών, κέρδισε το Βραβείο Μπούκερ για τη μυθοπλασία το 1997. Είναι επίσης ανοιχτή πολιτική ακτιβίστρια και ακτιβίστρια για τα δικαιώματα και γράφει τακτικά σε ινδικές και ξένες εκδόσεις.
Δεν υπήρξε καμία αντίδραση εκ μέρους της για τις εξελίξεις και δεν ήταν δυνατή η επικοινωνία της για κάποιο σχόλιο.
Αν και η υπόθεση καταγράφηκε πριν ανέλθει στην εξουσία η κυβέρνηση του εθνικιστικού κόμματος Bharatiya Janata του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι το 2014, η κύρωση πυροδότησε για άλλη μια φορά ανησυχίες για την ελευθερία του λόγου υπό την κυβέρνηση του Μόντι.
Οι ηγέτες της αντιπολίτευσης και οι συγγραφείς βγήκαν υπέρ του Ρόι.
«Είναι προφανές ότι η LG (και τα αφεντικά του) δεν έχουν θέση στο καθεστώς τους για ανοχή ή ανεκτικότητα· ή για αυτό το θέμα τα βασικά στοιχεία της δημοκρατίας», ο P. Chidambaram, ανώτερος ηγέτης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Κογκρέσου που ήταν το σπίτι της Ινδίας. (εσωτερικών) υπουργός το 2010, αναρτήθηκε στο X.

Σχετικές αναρτήσεις

Σαρωτική η Ελλάδα στο πόλο: Νίκησε τις ΗΠΑ και έκανε το 3/3 σφραγίζοντας την πρόκριση

lazaros lazaros

Πειραματικό φάρμακο για τη θεραπεία αυτοάνοσων νοσημάτων περνάει με επιτυχία τις μελέτες μεσαίου και τελικού σταδίου

lazaros lazaros

Νέο ρεκόρ φωλιών θαλάσσιας χελώνας φέτος στη Ζάκυνθο

lazaros lazaros