Ανατολική Αττική
ΕΛΛΑΔΑΡοή ειδήσεων

Novartis: Η οικονομική εισαγγελία θα αποφασίσει για τους προστατευόμενους μάρτυρες

Στην οικονομική εισαγγελία παραπέμπει η κυβέρνηση την απόφαση για το εάν θα αποκαλυφθούν τα στοιχεία των προστατευόμενων μαρτύρων στην υπόθεση της Novartis.

Την απόφαση για το εάν θα βγουν οι κουκούλες από τους προστατευόμενους μάρτυρες στην υπόθεση της Novartis μετά τα σχετικά αιτήματα πολιτικών προσώπων, θα λάβει η οικονομική εισαγγελία.

Οι αποκαλύψεις για το ύψος της αμοιβής που έλαβαν τα πρόσωπα τα οποία κατέθεσαν υπό καθεστώς προστασία στην Αμερική για το σκάνδαλο με την εφημερίδα «Πρώτο θέμα» να κάνει λόγο για 56 εκ. ευρώ, έχουν προκαλέσει πολιτική θύελλα.

Ο πρώην Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, επικαλούμενοι τις πρόσφατες νομοθετικές διατάξεις της Κυβέρνησης ζήτησαν τον αποχαρακτηρισμό των προστατευόμενων μαρτύρων ενώ και ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, συντάσσεται με το αίτημα τους.

«Ήταν μία πρωτοφανής σκευωρία που δόθηκαν πάρα πολλά λεφτά, τα ποσά αυτά ζαλίζουν», σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Πάυλος Μαρινάκης.

Από την πλευρά του κόμματος της Αξιωματικής αντιπολίτευσης, επισημαίνεται πως το καθεστώς προστασίας θα πρέπει να παραμείνει και γίνεται επίκληση στο σχετικό βούλευμα του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου για την υπόθεση.

«Πιστεύω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ φοβάται πραγματικά ότι εάν βγουν οι κουκούλες από αυτούς τους ανθρώπους θα υποδείξουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, πιθανό και τον κ. Πολάκη», σχολίασε ο κ. Γεωργιάδης.

«Δεν έβαλε το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, προϋπόθεση στους προστατευόμενους μάρτυρες, καταθέστε στην Ελλάδα για να πάρετε αμοιβή, το λέει το ανώτατο ειδικό δικαστήριο, η Novartis έχει παραδεχθεί ότι χρημάτιζε», σημείωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς.

Και ο Θανάσης Γλαβίνας μέσα από την εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ανέφερε:

«Ήταν μία νοσηρή υπόθεση η οποία έφερε τοξικότητα στο πολιτικό σύστημα της χώρας, χάρη στις ενέργειες της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ/Δεν υπήρχαν οι προϋποθέσεις για τον χαρακτηρισμό των συγκεκριμένων ως προστατευόμενων μαρτύρων και αυτό πρέπει να ανακληθεί»

Μετά από αυτές τις εξελίξεις, το κρίσιμο ζήτημα θα κριθεί από την οικονομική εισαγγελία, η οποία και θα κρίνει εάν στην προκειμένου περίπτωση συντρέχουν ή όχι οι λόγοι για την ανάκληση των μέτρων προστασίας των μαρτύρων.

Σχετικές αναρτήσεις

Ορίζονται όρια αναρρίχησης στο όρος Φούτζι για να καταπολεμηθούν τα πλήθη και τα σκουπίδια

lazaros lazaros

Μπλίνκεν: Η Χαμάς είναι το μοναδικό εμπόδιο μεταξύ του λαού της Γάζας και μιας κατάπαυσης του πυρός

lazaros lazaros

Πώς η κλιματική αλλαγή… ωφελεί τις Ελληνικές Αλυκές

lazaros lazaros