Ανατολική Αττική
Ροή ειδήσεων

Ο αιματηρός εμφύλιος των Τούρκων διακινητών στην Αττική

Σε μείζον ζήτημα εξελίσσεται για τις Αρχές η αυξημένη παρουσία μελών της τουρκικής μαφίας στην Ελλάδα, με αντίπαλες συμμορίες από τη γειτονική χώρα να λύνουν τις διαφορές τους με τα όπλα. Το τελευταίο επεισόδιο σημειώθηκε πριν από δέκα ημέρες στο Πασαλιμάνι του Πειραιά. Εκεί, Τούρκος υπήκοος, που συνελήφθη, άνοιξε πυρ ακριβώς μπροστά στην πόρτα ενός σούπερ μάρκετ, σκοτώνοντας έναν συμπατριώτη του και τραυματίζοντας σοβαρά έναν ακόμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το φαινόμενο έχει απασχολήσει τα τρία τελευταία χρόνια ακόμα και την ΕΥΠ, η οποία φαίνεται πως έχει γνώση του εμφυλίου που μαίνεται μεταξύ των τουρκικών εγκληματικών οργανώσεων και φροντίζει με τις πληροφορίες που διαθέτει να τροφοδοτεί τις διωκτικές Αρχές ώστε να προβαίνουν σε συλλήψεις.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η σύλληψη, πριν από περίπου έναν μήνα, στους Αμπελοκήπους, ενός 29χρονου Τούρκου που φέρεται να είναι αρχηγός μιας από τις πλέον επικίνδυνες εγκληματικές οργανώσεις στην Τουρκία, με τομείς δραστηριότητας την παράνομη μετανάστευση, τα ναρκωτικά και το εμπόριο όπλων. Ο 29χρονος κακοποιός θεωρείται σημαντικό πρόσωπο για τη μαφία στη γειτονική χώρα, καθώς έχει κινήσει τα νήματα για την παράνομη μεταφορά χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων από τη χώρα του προς την Ελλάδα.

Πριν από τη σύλληψή του, ωστόσο, μετά τις παρακολουθήσεις που είχε πραγματοποιήσει η ΕΥΠ, διαπιστώθηκε πως ο άνθρωπος αυτός είχε επαφές και σχέσεις με διάφορα πρόσωπα στην Αθήνα. Οπως αποδείχθηκε, κεντρικό πρόσωπο των επαφών του 29χρονου ήταν ένας συμπατριώτης του 24 ετών. Πρόκειται για τον άνδρα που έπεσε βαριά τραυματισμένος κατά τη διάρκεια της συμπλοκής σε σούπερ μάρκετ στο Πασαλιμάνι την προηγούμενη Παρασκευή.

Μεταφορά δραστηριοτήτων

Οι έμπειροι πράκτορες της ΕΥΠ, οι οποίοι ενημέρωσαν την ΕΛ.ΑΣ., κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο 29χρονος και ο 24χρονος πλέον πολυτραυματίας κάτι ετοίμαζαν, καθώς το τελευταίο διάστημα είχαν έρθει σε επαφές με διάφορα άτομα. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο η συγκεκριμένη συμμορία να προετοίμαζε το έδαφος ώστε να στήσουν μια νέα «φάμπρικα» προώθησης παράτυπων μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα και εν συνεχεία σε χώρες της Ευρώπης. Για τον λόγο αυτόν, οι πράκτορες της ΕΥΠ, έπειτα από τη σύλληψη του 29χρονου φερόμενου ως αρχηγού, συνέχισαν να παρακολουθούν τον 24χρονο και τον συνεργό του, τον 42χρονο επίσης τουρκικής καταγωγής που δολοφονήθηκε στο σούπερ μάρκετ στον Πειραιά.

Ο αστάθμητος παράγοντας

Το σχέδιο της ΕΥΠ, όμως, χάλασε ένας αστάθμητος παράγοντας. Ενας «αχαρτογράφητος» Τούρκος υπήκοος, ο οποίος είχε έρθει στην Ελλάδα με σκοπό να εκδικηθεί, δηλαδή να σκοτώσει τον 24χρονο. Οι δύο Τούρκοι, την προηγούμενη Παρασκευή, πήγαν στο σούπερ μάρκετ στο Πασαλιμάνι για να κάνουν ψώνια για το σπίτι που είχαν νοικιάσει και στο οποίο στο πρόσφατο παρελθόν φιλοξενούσαν τον 29χρονο, που συνελήφθη τελικά στους Αμπελοκήπους. Εκεί, έξω από το κατάστημα στο Πασαλιμάνι, ο άνδρας από την Τουρκία που οπλοφορούσε τους είχε στήσει καρτέρι και μόλις οι δύο συμπατριώτες του πέρασαν την πόρτα του σούπερ μάρκετ άρχισε να τους πυροβολεί. Στην κατάθεση που έδωσε στους αστυνομικούς του τμήματος Ανθρωποκτονιών, ο δράστης υποστήριξε πως ο 24χρονος είχε βασανίσει τον θείο του στην Τουρκία και στη συνέχεια τον είχε εκτελέσει με αφορμή δοσοληψίες για ναρκωτικά, ενώ και τον ίδιο τον είχε απαγάγει και τον είχε βασανίσει, όπως και τον πατέρα του. Οταν έμαθε πως ο 24χρονος είχε διαφύγει στην Ελλάδα, μαζί με τον 29χρονο, ο δράστης της αιματηρής επίθεσης έφτασε στη χώρα μας και σύμφωνα με την κατάθεσή του άρχισε να διαμένει σε διάφορα πάρκα και πλατείες και στη συνέχεια σε σπίτια γνωστών του τους οποίους όμως αρνήθηκε να κατονομάσει.

Οι υποθέσεις

Σημειώνεται ότι την τελευταία τριετία τα αιματηρά περιστατικά στα οποία εμπλέκονται Τούρκοι είναι απανωτά. Μάλιστα, τα τρία τελευταία αφορούν την ίδια συμμορία και πιο συγκεκριμένα η αιματηρή συμπλοκή στο Πασαλιμάνι, η σύλληψη του 29χρονου αρχηγού στους Αμπελοκήπους, αλλά και η σύλληψη δύο Τούρκων στο Ηράκλειο της Κρήτης, οι οποίοι, όπως αποδείχθηκε, επίσης ανήκαν στη συμμορία του 29χρονου. Είχαν προηγηθεί επίσης σοβαρά περιστατικά, όπως οι πυροβολισμοί και ο τραυματισμός δύο νεαρών Τούρκων στο Φάληρο τον Σεπτέμβριο του 2021. Είχε ακολουθήσει η απάντηση αντιπάλων ομάδων στη Λούτσα, όταν δύο Τούρκοι υπήκοοι είχαν πυροβολήσει τρεις συμπατριώτες τους την ώρα που έπιναν το τσάι τους στο μπαλκόνι του σπιτιού που είχαν νοικιάσει. Ωστόσο, το πιο σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2023, όταν πληρωμένοι πιστολέρο εκτέλεσαν -και πάλι στη Λούτσα- έξι Τούρκους μαφιόζους που κρύβονταν στη χώρα μας.

 

Δείτε το δημοσίευμα της Realnews

Σχετικές αναρτήσεις

Εντυπωσίασε για μια ακόμα χρονιά ο Γ. Ελευθερίου με τα ξυλόγλυπτα του

lazaros lazaros

Κωνσταντίνος Ξηντάρας. Όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα.Ξεκινάμε!!!

lazaros lazaros

Δέσποινα Γκικάκη.Running to the sky.Μια πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Λιμένων με στόχο την ενίσχυση των συνανθρώπων μας που επλήγησαν από τις πρόσφατες πλημμύρες.

lazaros lazaros