Ανατολική Αττική
Ροή ειδήσεων

Ο Bill Gate έκανε την πρόβλεψη του: Πως θα είναι η ζωή μας σε 5 χρόνια με την Τεχνητή Νοημοσύνη

Δεν είναι μυστικό ότι ο Μπιλ Γκέιτς βλέπει με θετικό μάτι την τεχνητή νοημοσύνη. Τώρα γίνεται πιο συγκεκριμένος και προβλέπει ότι η εν λόγω τεχνολογία θα αλλάξει τις ζωές όλων μας μέσα στα επόμενα 5 χρόνια.

Η άνοδος της τεχνητής νοημοσύνης έχει προκαλέσει φόβους ότι η τεχνολογία θα εξαλείψει εκατομμύρια θέσεις εργασίας σε όλο τον κόσμο. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανέφερε ότι περίπου το 40% των θέσεων εργασίας σε όλο τον κόσμο θα μπορούσε να επηρεαστεί από την άνοδο της τεχνητής νοημοσύνης.

Ο Γκέιτς δεν διαφωνεί απαραίτητα με αυτήν την άποψη, αλλά πιστεύει ότι η ιστορία δείχνει ότι με κάθε νέα τεχνολογία υπάρχει ο φόβος και μετά η νέα ευκαιρία.

«Οπως συνέβη με την παραγωγικότητα της γεωργίας το 1900, ο κόσμος έλεγε “τι θα κάνουν οι άνθρωποι;”. Στην πραγματικότητα, δημιουργήθηκαν πολλά νέα πράγματα, πολλές νέες κατηγορίες θέσεων εργασίας και είμαστε πολύ καλύτερα από ό,τι όταν όλοι έκαναν αγροτικές εργασίες. Ετσι θα γίνει και σε αυτή την περίπτωση», λέει ο δισεκατομμυριούχος στο CNN.

Ο Γκέιτς προβλέπει ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα κάνει τη ζωή όλων ευκολότερη, δίνοντας ως παράδειγμα τον κλάδο της ιατρικής όπου η Α.Ι. θα βοηθήσει τους γιατρούς με το τυπικό – γραφειοκρατικό σκέλος:

«Είναι μέρος της δουλειάς που δεν τους αρέσει και μπορούμε να το κάνουμε πολύ αποτελεσματικό».

Δεδομένου ότι δεν υπάρχει ανάγκη για πολύ νέο εξοπλισμό (hardware), ο Γκέιτς παρατήρησε πως η πρόσβαση στις υπηρεσίες και τις εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης θα γίνεται μέσω του κινητού τηλεφώνου και του υπολογιστή που ήδη διαθέτουμε οι περισσότεροι.

Στο ChatGPT-4 της OpenAI οι βελτιώσεις είναι «δραματικές» επειδή το σύστημα «μπορεί να διαβάζει και να γράφει ουσιωδώς», οπότε «είναι σχεδόν σαν να έχουμε έναν υπάλληλο που είναι δάσκαλος, δίνει συμβουλές υγείας, βοηθά στη συγγραφή κώδικα και εξυπηρετεί στις κλήσεις τεχνικής υποστήριξης», περιγράφει ο Γκέιτς προεξοφλώντας ότι η ενσωμάτωση αυτής της τεχνολογίας στους κλάδους της εκπαίδευσης ή της ιατρικής θα είναι «φανταστική».

Η Microsoft έχει επενδύσει 13 δισεκατομμύρια δολάρια στην OpenAI και ο Γκέιτς παραμένει ένας από τους μεγαλύτερους μετόχους της τεχνολογικής εταιρείας. Μέσα από το ίδρυμα του προσπαθεί, όπως λέει, να μειώσει στο ελάχιστο τον χρόνο που θα απαιτηθεί για να ωφεληθούν οι πιο φτωχές χώρες από τις εξελίξεις, σε σύγκριση με τις πιο ισχυρές. «Εξάλλου, οι ελλείψεις σε γιατρούς και δασκάλους είναι πολύ πιο έντονες στην Αφρική από ό,τι στη Δύση», καταλήγει ο Γκέιτς.

πηγη:itspossible.

Σχετικές αναρτήσεις

Έρχεται ο διαγωνισμός για τα έργα υποδομών στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης

lazaros lazaros

Σκηνές από χολιγουντιανή παραγωγή έζησαν οι λιμενικές αρχές της Μικρονησίας.

lazaros lazaros

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η απονομή του χρυσού μεταλλίου στον Μίλτο Τεντόγλου – Βίντεο και φωτογραφίες

lazaros lazaros