Ανατολική Αττική
LIFESTYLEΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣΕΛΛΑΔΑΡοή ειδήσεων

Οδοντωτός: Επεκτείνεται για πρώτη φορά μετά απο 128 χρόνια.

Θετική είδηση αυτού του Αυγούστου ήταν η έγκριση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την περιβαλλοντική μελέτη του έργου επέκτασης του Οδοντωτού σιδηρόδρομου.

Αυτό δίνει το πράσινο φως στον ΟΣΕ ώστε να προχωρήσει σε αυτή την “ιστορική” επέκταση και αυτή είναι η πρώτη φορά που ο οδοντωτός δέχεται οποιαδήποτε εκσυγχρονιστική παρέμβαση, πέραν της συντήρησης του.

Σύμφωνα με την απόφαση πρόκειται για την κατασκευή νέας μονής σιδηροδρομικής γραμμής μήκους περίπου 5 χιλιομέτρων που θα συνδέσει την υφιστάμενη γραμμή με την Ιερά Μονή Αγίας Λαύρας.
Είναι η πρώτη σιδηροδρομική επέκταση της γραμμής αυτής η οποία λειτουργεί με ένα μοναδικό σύστημα “δοντιών” καθώς η κλίση της γραμμής είναι ιδιαίτερα μεγάλη.
Ο Οδοντωτός που συνδέει το Διακοπτό με τα Καλάβρυτα αποτελεί τη μοναδική σιδηροδρομική σύνδεση της πόλης των Καλαβρύτων με το υφιστάμενο σιδηροδρομικό δίκτυο, που λειτουργεί από το 1896, γι’αυτό και έχει χαρακτηρισθεί ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο σύμφωνα με υπουργική απόφαση.



Η υφιστάμενη γραμμή έχει μήκος 22 χιλιόμετρα και λειτουργούν συνολικά 6 σταθμοί. Δρομολόγια εκτελούνται από την Hellenic Train καθ` όλη τη διάρκεια του έτους. Σκοπός του έργου είναι η σύνδεση της ιστορικής Ιεράς Μονής Αγίας Λαύρας με τα Καλάβρυτα, με βασικές αρχές την πλήρη ένταξη στο τοπίο και την ελαχιστοποίηση των οχλήσεων, ώστε να μη θιγεί το φυσικό και αστικό περιβάλλον της πόλης των Καλαβρύτων όπως και το ιστορικό της Ι.Μ. Αγίας Λαύρας.
Top Gear

Σχετικές αναρτήσεις

Είναι αυτή η κρυφή ερωμένη του Κιμ Γιονγκ Ουν; – Η ποπ σταρ που φημολογείται ότι γέννησε το παιδί του

lazaros lazaros

Hellenic Train: Δεν ισχύουν τα δημοσιεύματα περί πώλησης, η εταιρεία παραμένει στην Ελλάδα

lazaros lazaros

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Η Ρωσία παραβίασε τη διεθνή απαγόρευση των χημικών όπλων στον πόλεμο στην Ουκρανία – Τι απαντά το Κρεμλίνο

lazaros lazaros