Ανατολική Αττική
Ροή ειδήσεων

44 Εμπορευματοκιβώτια λόγω της σφοδρής καταιγίδας στη Νότια Αφρική έχασε πλοίο μήκους 400 μέτρων.

Πλοίο μήκους 400 μέτρων έχασε 44 εμπορευματοκιβώτια λόγω της σφοδρής καταιγίδας στη Νότια Αφρική!

Το CMA CGM Benjamin Franklin, ένα γιγαντιαίο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που το διαχειρίζεται η Γαλλική CMA CGM, ήρθε αντιμέτωπο με δύσκολες καιρικές συνθήκες, με αποτέλεσμα την απώλεια 44 εμπορευματοκιβωτίων στα ανοιχτά των ακτών της Νότιας Αφρικής.

Στις 9 Ιουλίου 2024, το πλοίο αντιμετώπισε ασυνήθιστα δυσμενείς καιρικές συνθήκες στις ακτές της Νότιας Αφρικής, ενώ βρισκόταν εν πλω με προορισμό την Ευρώπη.

Σύμφωνα με τις αναφορές, ακόμη 30 κοντέινερ στο πλοίο υπέστησαν ζημιές καθώς λόγω των ισχυρών ανέμων και των κυμάτων ύψους 7 μέτρων.

Παρά την απώλεια, η CMA CGM δήλωσε ότι το πλοίο παραμένει πλήρως αξιόπλοο, χωρίς σημαντικές ζημιές, τραυματισμούς του πληρώματος ή προβλήματα ρύπανσης εκτός από τα κοντέινερ που χάθηκαν στη θάλασσα.

Η εταιρεία δήλωσε ότι όλα τα χαμένα κοντέινερ μετέφεραν αβλαβή εμπορεύματα και δεν μετέφεραν επικίνδυνα υλικά.

Το CMA CGM Benjamin Franklin, μεταφορικής ικανότητας άνω των 18.000 TEU που κατασκευάστηκε το 2015, έχει προγραμματιστεί να επιθεωρηθεί στο Κέιπ Τάουν ή στο port Elizabeth.

Η εταιρεία δήλωσε ότι έχει λάβει όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις για να διασφαλίσει την ασφάλεια του ταξιδιού και επικοινωνεί συνεχώς με τους πελάτες της που έχουν επηρεαστεί για την παροχή υποστήριξης και πληροφοριών.

Οι καιρικές συνθήκες που προκάλεσαν αυτή την απώλεια επηρέασαν επίσης τις θαλάσσιες δραστηριότητες στην περιοχή, με αποτέλεσμα τα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων να απομακρυνθούν από το Ακρωτήριο της Καλής Ελπίδας λόγω των κυμάτων ύψους άνω των 10 μέτρων και των συνεχιζόμενων προειδοποιήσεων για καταιγίδες.

Σύμφωνα με αναφορές, οι περαιτέρω αντίξοες συνθήκες, συμπεριλαμβανομένων των πιθανών επιπτώσεων ενός νέου βαρομετρικό χαμηλού που πλησιάζει, αναμένεται να συνεχίσουν να δημιουργούν προβλήματα στη ναυτιλία στην περιοχή.

e nautilia.gr.Καθώς η κατάσταση εξελίσσεται, οι ναυτιλιακές αρχές και οι ναυτιλιακές εταιρείες παρακολουθούν συνεχώς τις καιρικές συνθήκες και λαμβάνουν προφυλάξεις για να μειώσουν τους κινδύνους για τα πλοία που διέρχονται από τα ύδατα της Νότιας Αφρικής.

 

Σχετικές αναρτήσεις

Παγγαίο: Καίει για 4η ημέρα.Ενισχύθηκε η δύναμη κατάσβεσης

lazaros lazaros

Διευρύνεται το χάσμα μεταξύ θανάτων και γεννήσεων στην Ελλάδα – Αποκαλυπτική η εικόνα σε δήμους και δημοτικές ενότητες στην ηπειρωτική χώρα

lazaros lazaros

Συγγνώμη» Αυγενάκη για το επεισόδιο κατά υπαλλήλου στο Ελ. Βενιζέλος: Εάν κινηθεί νομικά ο εργαζόμενος θα ζητήσω άρση ασυλίας.

lazaros lazaros