Ανατολική Αττική
LIFESTYLEΕΛΛΑΔΑΚΟΣΜΟΣΡοή ειδήσεων

REUTERS: Μπάιντεν – Θετικός στον COVID,.Θα απομονωθεί στο Ντέλαγουερ

ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ, 17 Ιουλίου (Reuters).
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, υπό την πίεση από τους συναδέλφους του Δημοκρατικούς να εγκαταλείψει την εκστρατεία επανεκλογής του, βρέθηκε θετικός στον COVID-19 κατά την επίσκεψή του στο Λας Βέγκας την Τετάρτη και βρίσκεται σε απομόνωση αφού παρουσίασε ήπια συμπτώματα. είπε ο Λευκός Οίκος.
Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν-Πιερ ανακοίνωσε το θετικό τεστ για τον 81χρονο Δημοκρατικό, αφού ο Μπάιντεν ακύρωσε μια ομιλία του λόγω της διάγνωσης.
«Είναι εμβολιασμένος και ανανεωμένος και εμφανίζει ήπια συμπτώματα», είπε ο Jean-Pierre.
Καθώς επιβιβαζόταν στο Air Force One για να αναχωρήσει από το Λας Βέγκας για να αναρρώσει στο Ντέλαγουερ, ο Μπάιντεν είπε στους δημοσιογράφους: «Καλά, νιώθω καλά». Αλλά ανέβηκε τις σκάλες αργά, κρατώντας σφιχτά το κιγκλίδωμα και σταματώντας μερικά βήματα μέσα και ξανά προς την κορυφή.
Η ασθένεια έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή για τον Μπάιντεν, ο οποίος χάνει έδαφος σε πολιτείες μάχης ενάντια στον Ρεπουμπλικανό Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος πρωτοστατεί σε ένα θριαμβευτικό συνέδριο αυτή την εβδομάδα αφού επέζησε από απόπειρα δολοφονίας το Σάββατο. Ο Λευκός Οίκος είπε ότι ο Μπάιντεν σχεδίαζε να περάσει ένα μεγάλο Σαββατοκύριακο στο σπίτι του στην παραλία στο Ντέλαγουερ. Δεν ήταν σαφές πόσο καιρό θα τον κρατούσε η ασθένεια για την εκστρατεία.
Λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση, η αυτοκινητοπομπή του προέδρου ήταν εν κινήσει προς το αεροδρόμιο του Λας Βέγκας αφού μαγνητοσκοπούσε μια ραδιοφωνική συνέντευξη στην πόλη.
Ο Μπάιντεν είχε χαιρετήσει μερικές δεκάδες άτομα σε ένα μεξικάνικο εστιατόριο πριν πάει στη ραδιοφωνική συνέντευξη.
Καθυστέρησε να εκφωνήσει μια ομιλία στην ομάδα πολιτικών δικαιωμάτων των Λατίνων UnidosUS όταν η διοργανώτρια, Janet Murguia, ανακοίνωσε ότι είχε βγει θετικός στον COVID.
Υπήρχαν στεναγμοί στην αίθουσα συνεδριάσεων στις ειδήσεις.
«Είπε να πει στους δικούς μου ότι δεν πρόκειται να τον ξεφορτωθούμε τόσο γρήγορα, θα έχουμε την ευκαιρία να τον ακούσουμε απευθείας στο μέλλον», είπε η Murguia.
Ο Μπάιντεν, ο οποίος είχε περάσει δύο νύχτες στο Βέγκας για την προεκλογική εκστρατεία, βρίσκεται σε μια μάχη με κάποιους συναδέλφους του Δημοκρατικούς που ανησυχούν ότι είναι πολύ μεγάλος για να διεκδικήσει επανεκλογή και θέλουν να παραιτηθεί υπέρ ενός άλλου υποψηφίου.
Ήταν προκλητικός απέναντι στις εκκλήσεις να εγκαταλείψει τον αγώνα, λέγοντας σε έναν συνεντευκτή ότι μόνο ο «Κύριος Παντοδύναμος» θα μπορούσε να τον πείσει να φύγει.
«Θα επιστρέψει στο Ντέλαγουερ όπου θα απομονωθεί και θα συνεχίσει να εκτελεί πλήρως όλα τα καθήκοντά του κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου», δήλωσε ο Ζαν-Πιέρ.
Ο Μπάιντεν υπέστη ένα χτύπημα νωρίτερα την Τετάρτη όταν ένα εξέχον Δημοκρατικό μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, ο Άνταμ Σιφ από την Καλιφόρνια, είπε ότι ήρθε η ώρα να «περάσει τη δάδα» σε κάποιον άλλο.
Περίπου το 40% των εγγεγραμμένων στους Δημοκρατικούς ψηφοφόρους δήλωσε ότι ο Μπάιντεν πρέπει να αποσύρει την υποψηφιότητά του για επανεκλογή, σε δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos που ολοκληρώθηκε την Τρίτη. Περίπου το 65% των ανεξάρτητων εγγεγραμμένων ψηφοφόρων συμφώνησε μαζί τους.
Περίπου το 58% των εγγεγραμμένων στους Δημοκρατικούς ψηφοφόρους είπαν στη δημοσκόπηση ότι πιστεύουν ότι ο Μπάιντεν είναι πολύ μεγάλος για να εργαστεί στην κυβέρνηση – το 70% των ανεξάρτητων εγγεγραμμένων ψηφοφόρων συμφώνησε.
Ο Λευκός Οίκος ανέφερε ότι ο γιατρός του Μπάιντεν είπε ότι υπέφερε από συμπτώματα του ανώτερου αναπνευστικού νωρίτερα το απόγευμα.
«Ένιωθε εντάξει για την πρώτη του εκδήλωση της ημέρας, αλλά δεδομένου ότι δεν αισθανόταν καλύτερα, διεξήχθη δοκιμασία νοσηλείας για COVID-19 και τα αποτελέσματα ήταν θετικά για τον ιό COVID-19», ανέφερε η δήλωση.
Ο Λευκός Οίκος είπε ότι ο Μπάιντεν θα αυτοαπομονωθεί σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές του Κέντρου Ελέγχου Νοσημάτων.
Τα συμπτώματά του είναι ήπια και έχει λάβει μια αρχική δόση Paxlovid, είπε ο γιατρός.
Ο τελευταίος αγώνας του Μπάιντεν με τον COVID ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2022. Βγήκε θετικός στις 21 Ιουλίου, ανάρρωσε στις 27 Ιουλίου, βρέθηκε θετικός με ένα κρούσμα ανάκαμψης στις 30 Ιουλίου και τελικά απαλλάχθηκε στις 7 Αυγούστου.

Σχετικές αναρτήσεις

Μακεδονικός τάφος αποκαλύφθηκε στη νεκρόπολη των Αιγών

lazaros lazaros

Η ουράνια μουσική του Βαγγέλη Παπαθανασίου πέρα από τα όρια της γης

lazaros lazaros

Καστοριά: Επτά μωρά ζαρκάδια σε μονάδα περίθαλψης ζώων

lazaros lazaros