Ανατολική Αττική
ΚΟΣΜΟΣΡοή ειδήσεων

Reuters: Ο σύμμαχος του Πούτιν, Chemezov, λέει ότι η Δύση κινδυνεύει με παγκόσμιο πόλεμο για την Ουκρανία

ΜΟΣΧΑ, 21 Αυγούστου (Reuters)
Ο Σεργκέι Τσεμέζοφ, στενός σύμμαχος του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, λέει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι δυτικοί σύμμαχοί τους κινδυνεύουν να πυροδοτήσουν παγκόσμιο πόλεμο εάν η Ουάσιγκτον συνεχίσει να «προκαλεί» τη σύγκρουση στην Ουκρανία και επιτρέψει στο Κίεβο να επιτεθεί στη Ρωσία έδαφος.
Οι παρατηρήσεις του στο Reuters προσφέρουν μια σπάνια εικόνα της σκέψης στον στενό κύκλο του Πούτιν μετά από μια αιφνιδιαστική ουκρανική εισβολή στην περιοχή Κουρσκ της Ρωσίας , στην οποία ο πρόεδρος υποσχέθηκε μια «άξια» απάντηση, αλλά δεν έχει πει ακόμη τι θα συνεπάγεται αυτό.
Ο Chemezov, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Rostec που προμηθεύει πολλά από τα όπλα της Ρωσίας για τον πόλεμο, είπε ότι η Ρωσία ένιωθε σίγουρη και είχε αρκετά όπλα για περισσότερα από δύο χρόνια σε αυτό που το Κρεμλίνο αποκαλεί ειδική στρατιωτική επιχείρηση (SVO) στην Ουκρανία .
Επανέλαβε τη θέση του Κρεμλίνου ότι η σύγκρουση είναι μια μάχη μεταξύ Δύσης και Ρωσίας.
«Σε μια κατάσταση όπου η Δύση, με επικεφαλής τις Ηνωμένες Πολιτείες, προκαλεί πόλεμο, πρέπει να είμαστε έτοιμοι», είπε ο Chemezov σε γραπτές απαντήσεις σε αίτημα συνέντευξης.
«Ο τρίτος χρόνος της ειδικής επιχείρησης βρίσκεται σε εξέλιξη – η Ρωσία αισθάνεται σιγουριά»
Είπε ότι κανείς δεν θα παράσχει ένα χρονικό πλαίσιο για το πότε μπορεί να τελειώσει ο πόλεμος και κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι πυροδότησαν τη σύγκρουση παρέχοντας όπλα στο Κίεβο και επιτρέποντας χτυπήματα βαθιά στη Ρωσία.
“Όσο προχωρά, τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος να παρασυρθεί ο κόσμος σε μια παγκόσμια σύγκρουση. Φαίνεται περίεργο, αλλά οι δυτικές χώρες δεν φαίνεται να καταλαβαίνουν πόσο δυσάρεστο είναι αυτό για αυτές.”
Τα σχόλια του Chemezov, πρώην στρατηγού της KGB που υπηρετούσε με τον Πούτιν στην Ανατολική Γερμανία πριν από την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, στάλθηκαν στο Reuters μετά την έναρξη της εισβολής.

Σχετικές αναρτήσεις

Rafina Runners. Επανέναρξη λειτουργίας χώρου συγκέντρωσης των μελών και φίλων του συλλόγου.

lazaros lazaros

ΤΑΙΠΕΔ: Πράσινη χρηματοδότηση 10 εκατ. από ΕΕ για 4 λιμάνια

lazaros lazaros

Συμπλοκή σε πλοίο από την Τήνο με προορισμό τη Ραφήνα – Μαρτυρίες ότι βγήκε όπλο.

lazaros lazaros