Ανατολική Αττική
Ροή ειδήσεων

Σε ρινγκ μετατράπηκε πτήση της Ryanair – Επιβάτες πιάστηκαν στα χέρια για 1 θέση

Σε ρινγκ μετατράπηκε το εσωτερικό της ατράκτου μιας πτήσης της Ryanair που εκτελούσε το δρομολόγιο Αγκαντίρ – Λονδίνο όταν οι επιβάτες πιάστηκαν στα χέρια με αποτέλεσμα να χρειαστεί η αναγκαστική προσγείωση.

Όλα ξεκίνησαν λίγα λεπτά μετά την απογείωση του αεροσκάφους όταν επιβάτες πιάστηκαν στα χέρια καθώς ένας από αυτούς ζητούσε επίμονα να αλλάξει θέση. Οι υπόλοιποι άρχισαν να ουρλιάζουν κατά του προσωπικού του αεροπλάνου οι οποίοι κάθονταν και παρακολουθούσαν σοκαρισμένοι το άγριο σκηνικό που εκτυλισσόταν στα 30.000 πόδια.

Όπως έγινε γνωστό, ο άνδρας που «πυροδότησε» την ένταση ζήτησε από μια συνεπιβάτιδά του να αλλάξουν θέσεις προκειμένου να κάτσει δίπλα στην οικογένειά του. Η γυναίκα φέρεται να αρνήθηκε να παραχωρήσει τη θέση της, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση του άνδρα ο οποίος άρχισε να την απειλεί. Τότε, ο επιβάτης ζήτησε από άλλον επιβάτη ο οποίος όμως αντέδρασε και κάπου εκεί ξεκίνησε το χάος. «Προσπαθούσαν να χτυπήσουν ο ένας τον άλλον», είπε ένας 36χρονος επιβάτης της πτήσης.

«Μία από τις οικογένειες που ταξίδευαν αντέδρασαν με αποτέλεσμα και άλλοι επιβάτες να εμπλακούν. Στη συνέχεια, μια κυρία σε πίσω σειρά άρχισε να παθαίνει κρίση πανικού εξαιτίας όλων όσων εκτυλίσσονταν. Εκείνη ούρλιαζε και υπήρχαν παιδιά που έκλαιγαν», αναφέρει

πτήση έμεινε στον αέρα μόνο για «36 λεπτά» όταν το αεροπλάνο πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση. «Ήταν τόσο αγχωτικό. Ήταν σαν τη φυγή από την κόλαση. Και όλα κλιμακώθηκαν απλά επειδή ένας επιβάτης ήθελε να αλλάξει θέση», συμπλήρωσε.

Η πτήση της Ryanair προσγειώθηκε στο Μαρακές του Μαρόκου, όπου η αστυνομία επιβιβάστηκε στο αεροσκάφος και συνέλαβε εννέα επιβάτες που συμμετείχαν στη συμπλοκή.

Ο άνδρας επιβάτης που αρρώστησε κρίθηκε από τους γιατρούς μη ικανός για να πετάξει, αλλά ο ίδιος αρνήθηκε να αποβιβαστεί από το αεροπλάνο χάνοντας την ψυχραιμία του, ενώ φέρεται να έγινε επιθετικός προς το πλήρωμα καμπίνας.

«Νομίζουν ότι είμαι τρομοκράτης. Γι’ αυτό φέρνουν ολόκληρο τον στρατό εδώ για να με ρίξουν κάτω», «Δώσε μου την γ… τσάντα μου». Θα σου κόψω το σαγόνι», φώναζε. Οι επιβάτες άρχισαν να παρακαλούν τον άνδρα να κατέβει από το αεροπλάνο, αλλά εκείνος αρνήθηκε.

Η αστυνομία χρειάστηκε και πάλι να επιβιβαστεί για να απομακρύνει βίαια τον επιβάτη που βρισκόταν σε αμόκ. Χρειάστηκαν πάνω από δύο ώρες λάβει τέλος το περιστατικό.

Δυστυχώς, για τους 200 εναπομείναντες επιβάτες, το πλήρωμα της Ryanair είχε φτάσει στις μέγιστες επιτρεπόμενες ώρες πτήσης λόγω του συμβάντος, με αποτέλεσμα να μεταφερθούν με λεωφορεία σε ένα τοπικό ξενοδοχείο για να διανυκτερεύσουν και να αναχωρήσουν το επόμενο πρωί.  Flash

Σχετικές αναρτήσεις

«Έγραψε» το πρώτο χιλιόμετρο ο μετροπόντικας της Γραμμής 4

lazaros lazaros

Skiplagging, η έξυπνη τακτική για φθηνά εισιτήρια που απεχθάνονται οι αεροπορικές εταιρείες.

lazaros lazaros

Κλειτοριδεκτομή: Τρία ακόμα κορίτσια νεκρά στη Σιέρα Λεόνε.

lazaros lazaros