Ανατολική Αττική
ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣΕΛΛΑΔΑΡοή ειδήσεων

Στην Παλλήνη την έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής η ιστορική επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου.

Στην ιστορικής σημασίας στιγμή για την πόλη της Παλλήνης, η οποία αποτελεί έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής, την πρώτη επίσημη και ευλογητή επίσκεψη της Αυτού Θειοτάτης Παναγιότητας (Α.Θ.Π.), Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως, Νέας Ρώμης και Οικουμενικού Πατριάρχη κ. κ. Βαρθολομαίου Α΄, παρέστη η Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής κ. Βίκυ Καβαλλάρη, εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Νίκο Χαρδαλιά.

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης, σε μια ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα στο Δημαρχιακό Μέγαρο Παλλήνης, το βράδυ της Πέμπτης 26 Σεπτεμβρίου 2024, ο Δήμαρχος Παλλήνης κ. Χρήστος Αηδόνης αναγόρευσε τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο σε Επίτιμο Δημότη Παλλήνης, παραδίδοντάς τουτο χρυσό κλειδί της πόλης.


Στην τελετή παρέστησαν ακόμη, σύσσωμη η Δημοτική Αρχή, Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι της πολιτικής, στρατιωτικής, εκκλησιαστικής ηγεσίας, των σωμάτων ασφαλείας και πλήθος πιστών, που επεφύλασσαν στον Προκαθήμενο της Ορθοδοξίας θερμή υποδοχή.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Οικουμενικός Πατριάρχηςκ.κ. Βαρθολομαίος μαζί με τον Δήμαρχο κ. Αηδόνη, φύτεψαν έξω από το Δημαρχείο, μία ελιά, ως σύμβολο ειρήνης, ενώ ιδιαίτερης σημασίας είναι το γεγονός ότι, εκτός από την αναγόρευση του Παναγιωτάτου ως  Επίτιμου Δημότη και ουσιαστικά Συμπολίτη των Παλληναίων, δόθηκε το όνομα «Ίμβρος», της ιδιαίτερης πατρίδας του, σε οδό της πόλης της Παλλήνης, με τον ίδιο να κάνει την τιμητική αποκάλυψη της πινακίδας, στιγμή ιδιαίτερα φορτισμένη συγκινησιακά.


Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίοςευλόγησε τους κατοίκους της Ανθούσας, του Γέρακα και της Παλλήνης ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του για τη θερμή υποδοχή, λέγοντας στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, ότι: «Είναι μια βραδιά, ένα πανηγύρι που θα θυμάμαι για πάντα».

Τιμές προς τον Πατριάρχη απένειμε άγημα του Στρατού, ενώ η Φιλαρμονική της Αεροπορίας παιάνιζε εκκλησιαστικούς ύμνους και εμβατήρια.

Τη βραδιά πλαισίωσαν μαθήτριες από το Λύκειο Ελληνίδων, η Βυζαντινή χορωδία «Αγία Σοφία Peoplecert», καθώς καιμαθητές και δάσκαλοι του παραδοσιακού τομέα τουΠειραματικού Μουσικού Σχολείου Παλλήνης.


Στην ιστορική αυτή ημέρα για το Δήμο Παλλήνης, παραβρέθηκαν αναλυτικά μεταξύ άλλων:

Ο Υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, οι Υφυπουργοί Παιδείας Ζέτα Μακρή, Εξωτερικών Γιώργος Κώτσηρας, Μεταφορών Βασίλης Οικονόμου, οι Βουλευτές Γιώργος Βλάχος και Μακάριος Λαζαρίδης της ΝΔ, Μανώλης Χριστοδουλάκης του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Καραμέρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, ο Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, Γρηγόριος Ζαφειρόπουλος, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Περιφέρειας Αττικής Πολυχρόνης Μπαϊρακτάρης, οΠρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής και Δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος, οι Δήμαρχοι Παιανίας Ισίδωρος Μάδης Ραφήνας – Πικερμίου Τσεβά Δήμητρα, Κρωπίας, Κιούσης Δημήτρης, Λαυρεωτικής, Δημήτρης Λουκάς, Μαραθώνα, Στέργιος Τσίρκας, Μαρκοπούλου – Μεσογαίας, Κωνσταντίνος Αλαγιάννης, Σαρωνικού Δημήτρης Παπαχρήστου, οι πρώην Δήμαρχοι Γιάννης Παπαδογεωργάκης, Σπύρος Κωνσταντάς, Θεόδωρος Γκοτσόπουλος και Γιώργος Σμέρος, ο πρώην Υπουργός Λευτέρης Οικονόμου, οι πρώην Υφυπουργοί Δημήτρης Αλαμπάνος και Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, ο πρώην Γ.Γ. Αθλητισμού Νίκος Έξαρχος, ο Δ/νων Σύμβουλος της ΟΣΥ Α.Ε. Αγιάσογλου Στέφανος, ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νικόλαος Παπαευσταθίου, ο Πρόεδρος του ΑΠΕ-ΜΠΕ Αιμίλιος Περδικάρης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνογερμανικής Αγωγής Σταύρος Σάββας, ο προπονητής και πρώην διεθνής παίκτης του μπάσκετ Παναγιώτης Γιαννάκης.

https://www.patt.gov.gr/

 

Σχετικές αναρτήσεις

Στους ρυθμούς του μεγάλου τελικού ο Πειραιάς!

lazaros lazaros

Η Ουκρανία έπαιξε στοίχημα σε μια εισβολή βαθιά στο ρωσικό έδαφος. Η τολμηρή κίνηση άλλαξε το πεδίο της μάχης

lazaros lazaros

Κυρ. Μητσοτάκης: Αυξάνεται στα 830 ευρώ ο κατώτατος μισθός από την 1η Απριλίου

lazaros lazaros