Ανατολική Αττική
ΚΟΣΜΟΣΡοή ειδήσεων

Συγκλονίζει το βίντεο με την έκρηξη του Ελληνικού τάνκερ «SOUNION»

Στο Ίντερνετ αναρτήθηκε το βίντεο με την έκρηξη του Ελληνικού δεξαμενόπλοιου MT SOUNION μετά την επίθεση που δέχτηκε στην Ερυθρά θάλασσα σποτ ΟΤΑ αντάρτης Χουτι. Το βίντεο έδωσαν στη δημοσιότητα οι ίδιοι οι αντάρτης στις 23 Αυγούστου 2024.

Τρεις πυρκαγιές παρατηρήθηκαν σε ένα δεξαμενόπλοιο υπό ελληνική σημαία στην Ερυθρά Θάλασσα, ανακοίνωσε την Παρασκευή η Βρετανική υπηρεσία UKMTO, μία ημέρα αφότου το πλήρωμα εγκατέλειψε το πλοίο από μετά επίθεση που δέχτηκε από τους αντάρτες Χούτι της Υεμένης.

Οι Χούτι, που ελέγχουν τις πολυπληθέστερες περιοχές της Υεμένης, δήλωσαν την Πέμπτη ότι επιτέθηκαν στο δεξαμενόπλοιο Sounion στην Ερυθρά Θάλασσα, σε πλοία σε ένδειξη αλληλεγγύης με τους Παλαιστίνιους στον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς στη Γάζα.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των Χουτι και του εκπροσώπου τους Γιαχία Σαρί, το πλοίου «ανήκει σε μια εταιρεία που έχει δεσμούς με τον ισραηλινό εχθρό και παραβίασε την απόφαση απαγόρευσης εισόδου στα λιμάνια της κατεχόμενης Παλαιστίνης».

Την Παρασκευή, το UKMTO ανέφερε ότι είχε λάβει αναφορές για τρεις πυρκαγιές που παρατηρήθηκαν στο πλοίο, το οποίο «φαίνεται να είναι παρασυρόμενο».

Αργότερα μέσα στην ημέρα, οι Χούτι δημοσίευσαν ένα βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που φέρεται να τους δείχνει να πυρπολούν το δεξαμενόπλοιο.

Το δεξαμενόπλοιο, το οποίο μεταφέρει 150.000 μετρικούς τόνους αργού πετρελαίου, αποτελεί πλέον ένα τεράστιο περιβαλλοντικό κίνδυνο, δήλωσε την Πέμπτη η ναυτική αποστολή της ΕΕ στην Ερυθρά Θάλασσα Aspides.

Το Sounion είναι το τρίτο πλοίο που διαχειρίζεται η Delta Tankers που δέχτηκε επίθεση στην Ερυθρά Θάλασσα αυτόν τον μήνα.

Η επίθεση οδήγησε σε απώλεια ισχύος έχοντας σαν αποτέλεσμα να μείνει ακυβέρνητο το πλοίου, σύμφωνα με το UKMTO.

enautilia

Σχετικές αναρτήσεις

Σουηδία: Ρεκόρ χρεωκοπιών στη χώρα – Σε ύφεση η οικονομία

lazaros lazaros

Ισλανδία: 24ωρη απεργία γυναικών κατά της ανισότητας

lazaros lazaros

Μυστήριο στον Ερμή: Τι εντόπισαν επιστήμονες στον αφιλόξενο πλανήτη

lazaros lazaros