Ανατολική Αττική
ΚΟΣΜΟΣΡοή ειδήσεων

Τα πρωτοσέλιδα του γαλλικού Τύπου για το αποτέλεσμα των εκλογών

Άκρως χαρακτηριστικό για το πως εξέλαβε ο πολιτικός και όχι μόνο κόσμος της Γαλλίας για το αποτέλεσμα των εκλογών, είναι το πρωτοσέλιδο τη εφημερίδας Libearation.

Το μήνυμα ανακούφισης για την ανατροπή του δεύτερου γύρου καθώς, η «Εθνική Συσπείρωση» της Λεπέν, που την προηγούμενη Κυριακή είχε βγει πρώτη, βρίσκεται στην τρίτη θέση, κλέβει την παράσταση, την ίδια ώρα που σύσσωμος ο γαλλικός Τύπος κάνει λόγο για πρωτοφανή αβεβαιότητα, την επομένη του δεύτερου γύρου των πρόωρων εκλογών.

Για Εθνοσυνέλευση χωρίς καθαρή πλειοψηφία κάνει λόγο η εφημερίδα Le Monde, επισημαίνοντας τον κίνδυνο «παράλυσης». Χωρισμένη σε τρία μπλοκ ανάλογου μεγέθους, μεταξύ του Νέου Λαϊκού Μετώπου (182 έδρες ), του προεδρικού συνασπισμού (168) και της ακροδεξιάς (143), η Εθνοσυνέλευση απεικονίζει μια άνευ προηγουμένου κατάσταση για την Πέμπτη Γαλλική Δημοκρατία», επισημαίνεται στο δημοσίευμα, αλλά παράλληλα διευκρινίζεται ότι αυτή η κοινοβουλευτική σύνθεση είναι «κανόνας» σε πολλές ευρωπαϊκές κοινοβουλευτικές δημοκρατίες, όπως η Γερμανία, η Ισπανία, η Ιταλία και το Βέλγιο.

Η Figaro, η παλαιότερη ημερήσια εφημερίδα της Γαλλίας, αναφέρεται επίσης στην ήττα της άκρας Δεξιάς επισημαίνοντας στο πρωτοσέλιδό της ότι «η αριστερά επιβάλλεται στον Μακρόν». innsider

Σχετικές αναρτήσεις

Ιστορικές κούρσες στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα: Χρυσά ο Γκολομέεβ και ο Χρήστου, ασημένια ο Μπίλας και ο Μακρυγιάννης!

lazaros lazaros

Περιστέρι: Εσπασε τα ρεκόρ η οδός Βασιλόπιτας – Ζύγιζε 9 τόνους και περιείχε 200 φλουριά

lazaros lazaros

Πυροσβεστική για το βυτιοφόρο στην Εθνική: «Μπορεί να προκαλέσει έκρηξη με ωστικό κύμα 500 μέτρων»

lazaros lazaros