Ανατολική Αττική
ΚΟΣΜΟΣΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΚΑΙΡΟΣΡοή ειδήσεων

Τεράστια έκρηξη σε πλοίο FSO.

Η Ναυτική Διοίκηση και Ασφάλεια της Νιγηρίας (NIMASA) είπε ότι σε συνεργασία με άλλες υπηρεσίες κατάφερε να διασφαλίσει την ασφαλή εγκατάλειψη και διάσωση του πληρώματος κατά τη διάρκεια της τεράστιας έκρηξης και πυρκαγιάς σε πλοίο FSO.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, το πλήρωμα διέσωσε το πλοίο NSS Delta του πολεμικού ναυτικού της Νιγηρίας.

Ο Οργανισμός επιβεβαίωσε το Σαββατοκύριακο ότι όλο το πλήρωμα του FSO, που βρίσκεται στο πεδίο Ajakpa περίπου 10,77 ναυτικά μίλια νότια του τερματικού σταθμού Forcadoes στη Νιγηρία, είναι ασφαλές και δεν έχει τραυματιστεί.

Τα αίτια της πυρκαγιάς είναι ακόμα άγνωστα, αλλά ο επικεφαλής δημοσίων σχέσεων της NIMASA, Osagie Edward, δήλωσε ότι η υπηρεσία ξεκίνησε την έρευνα για τα αίτια του συμβάντος.

Ο Οργανισμός προετοιμάζει επίσης ένα σχέδιο αντιμετώπισης της διαρροής πετρελαίου ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να συμβεί που θα μπορούσε να επηρεάσει το θαλάσσιο περιβάλλον και την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας.

Το Britannia U των 4.000 βαρελιών πετρελαίου ανά ημέρα το διαχειρίζεται ο ανεξάρτητος παραγωγός της Νιγηρίας Brittannia-U Nigeria Limited και είναι εγκατεστημένο στο κοίτασμα πετρελαίου Ajapa, το οποίο είναι ένα από τα 24 πεδία που παραχωρήθηκαν σε 31 νιγηριανές εταιρείες το 2003.

Η παραγωγή από ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2010 με τον φορέα εκμετάλλευσης Britannia-U να πωλεί απευθείας στη Chevron η οποία μεταφέρει το αργό πετρέλαιο στον τερματικό σταθμό εξαγωγών Escravos
e – nautilia

Σχετικές αναρτήσεις

ΠΟΥ: Εξαπλώνονται ασθένειες του αναπνευστικού στην Κίνα

lazaros lazaros

Παραιτήθηκε από την Κομισιόν ο Τίμερμανς, νέος αντιπρόεδρος ο Σέφτσοβιτς

lazaros lazaros

Α.Ο ΤΡΙΓΛΙΑ ΡΑΦΗΝΑΣ – Α.Ο. ΓΛΥΚΩΝ ΝΕΡΩΝ

lazaros lazaros