Ανατολική Αττική
ΚΟΣΜΟΣΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΚΑΙΡΟΣΡοή ειδήσεων

θερμοπίδακας Yellowstone εκρήγνυται, με αποτέλεσμα τουρίστες τρομοκρατημένοι να τρέπονται σε φυγή.

Τρομακτικά πλάνα δείχνουν περίπου δώδεκα τουρίστες να φεύγουν κατά μήκος του πεζόδρομου που οδηγεί στις ιαματικές πισίνες, μερικοί να ουρλιάζουν καθώς μεγάλα κομμάτια βράχου εκτοξεύονται προς όλες τις κατευθύνσεις.

Από θαύμα, κανείς δεν τραυματίστηκε από την έκρηξη, σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των Ηνωμένων Πολιτειών (USGS), αλλά το Biscuit Basin, καθώς και ο χώρος στάθμευσης και οι πεζόδρομοί του, έχουν κλείσει προσωρινά για την ασφάλεια των επισκεπτών.

Σύμφωνα με το USGS, τέτοιες εκρήξεις συμβαίνουν «όταν το νερό αναβοσβήνει ξαφνικά σε ατμό υπόγεια», λέγοντας ότι τέτοια γεγονότα είναι «σχετικά κοινά στο Yellowstone».

Η ομοσπονδιακή υπηρεσία λέει ότι η έκρηξη δεν αποτελεί ένδειξη ηφαιστειακής δραστηριότητας και ότι δεν προκλήθηκε από μάγμα που ανεβαίνει προς την επιφάνεια.

Το βίντεο που τραβήχτηκε μετά την υποχώρηση του τεράστιου λοφίου δείχνει τον πεζόδρομο γεμάτο με συντρίμμια καθώς οι τουρίστες ακολουθούν προσεκτικά το δρόμο τους για να δουν το αχνιστό υπόγειο καζάνι.

Παρόμοιες εκρήξεις δεν είναι πρωτόγνωρες. Το Porkchop Geyser στο Norris Geyser Basin γνώρισε μια δική του ανατίναξη το 1989 και οι ειδικοί κατέγραψαν ένα παρόμοιο, αν και μικρότερο, συμβάν στην ίδια λεκάνη τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους.

Σημάδι του Εθνικού Πάρκου YellowstoneΣύμφωνα με το USGS, το Yellowstone φιλοξενεί τη «μεγαλύτερη και πιο ποικιλόμορφη συλλογή φυσικών θερμικών χαρακτηριστικών στον κόσμο».VWPics/Universal Images Group μέσω Getty Images New York post

Οι τουρίστες τράπηκαν σε φυγή για να σώσουν τη ζωή τους από την τρομακτική έκρηξη, αν και δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.vladamarch_realestate/Instagram

Σχετικές αναρτήσεις

Εγκρίθηκαν Υδάτινα Πεδία στα Διαπόντια Νησιά για πτήσεις υδροπλάνων

lazaros lazaros

Βαρυμπόμπη: Φωτιά σε δασική έκταση στην Αγία Κυριακή – Επί τόπου η 45 πυροσβέστες

lazaros lazaros

Ηχηρή παρέμβαση Sarkozy: Να μην ενταχθεί η Ουκρανία στο ΝΑΤΟ – Πρόκληση για Ρωσία – Πυρά σε Zelensky και… ΗΠΑ

lazaros lazaros