Ανατολική Αττική
ΑΘΛΗΤΙΚΑΚΟΣΜΟΣΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΚΑΙΡΟΣΡοή ειδήσεων

Το Ολυμπιακό τρίαθλο ανδρών αναβάλλεται λόγω ανησυχιών για την ποιότητα του νερού στον ποταμό Σηκουάνα του Παρισιού

(AP) — Το Ολυμπιακό τρίαθλο ανδρών που είχε προγραμματιστεί για την Τρίτη αναβλήθηκε λόγω ανησυχιών για την ποιότητα του νερού στον ποταμό Σηκουάνα του Παρισιού, όπου έπρεπε να διεξαχθεί το κολυμβητικό τμήμα του αγώνα.

Οι διοργανωτές είπαν ότι θα προσπαθήσουν να πραγματοποιήσουν το τρίαθλο ανδρών την Τετάρτη. Το αγώνισμα των γυναικών είναι επίσης προγραμματισμένο την Τετάρτη, αλλά και οι δύο υπόκεινται σε δοκιμές νερού. Ο κίνδυνος καταιγίδων στην πρόβλεψη για Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη το απόγευμα θα μπορούσε να περιπλέξει τον επαναπρογραμματισμό των γεγονότων.

Οι έντονες βροχοπτώσεις προκαλούν γενικά αύξηση των επιπέδων E. coli και άλλων βακτηρίων στον Σηκουάνα. Το Παρίσι υπέστη νεροποντή κατά την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων την Παρασκευή , με τη βροχή να συνεχίζεται μέχρι το Σάββατο. Το τμήμα κολύμβησης των προπονητικών αγώνων που προοριζόταν να εξοικειωθούν οι τριαθλητές με το μάθημα ακυρώθηκε τόσο την Κυριακή όσο και τη Δευτέρα λόγω ανησυχιών για την ποιότητα του νερού.


Η απόφαση για αναβολή του τριάθλου ανδρών ακολούθησε μια συνάντηση νωρίς το πρωί της Τρίτης, στην οποία συμμετείχαν το διοικητικό όργανο του αθλήματος, το World Triathlon, η ιατρική του ομάδα και οι αξιωματούχοι της πόλης.

Η εκδήλωση έχει προγραμματιστεί τώρα να ξεκινήσει στις 10:45 π.μ., γεγονός που μπορεί να κάνει τη ζέστη παράγοντα. Η υψηλή θερμοκρασία της Τετάρτης προβλέπεται να είναι 35 F (35 C) και η εκδήλωση μπορεί να τελειώσει στο πιο ζεστό μέρος της ημέρας.

Associated Press

Σχετικές αναρτήσεις

Το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ «Ναβάλνι» θα προβληθεί στη Θεσσαλονίκη εις μνήμην.

lazaros lazaros

Διδυμότειχο: Θάνατος εννιάχρονης από στρεπτόκοκκο — Το ιατρικό ανακοινωθέν

lazaros lazaros

Ο Δήμος Σαρωνικού ακυρώνει μέσω της Υπηρεσίας Δόμησης (Πολεοδομία) την άδεια που είχε λάβει η ΕΤΑΔ ΑΕ. για κατεδάφιση των δημοτικών εγκαταστάσεων σε «Ευκάλυπτα» και «Γλίστρα».

lazaros lazaros