Ανατολική Αττική
Ροή ειδήσεων

Βέλγιο: Απεργία στο αεροδρόμιο του Σαρλερουά – Ολες οι πτήσεις ακυρώθηκαν

ΤΌλες οι πτήσεις που ήταν προγραμματισμένες για το πρωί της Πέμπτης στο αεροδρόμιο του Charleroi ακυρώνονται λόγω απεργίας, ανακοίνωσε τα ξημερώματα το αεροδρόμιο South Charleroi των Βρυξελλών (BSCA).

«Όλες οι πτήσεις που αναχωρούν και φθάνουν στο αεροδρόμιο του Σαρλερουά ακυρώνονται. Πράγματι, λόγω της ισχυρής κινητοποίησης των συνδικαλιστικών αντιπροσωπειών, δεν μπορούμε να εγγυηθούμε την ασφάλεια όλων», δήλωσε λίγο μετά τις 6:00 π.μ. η διευθύντρια επικοινωνίας της BSCA, Nathalie Pierard. «Είναι λυπηρό το γεγονός ότι οι επιβάτες κρατούνται όμηροι από αυτές τις άγριες ενέργειες», επέκρινε.

Συνιστάται στους επιβάτες που αναχωρούν κατά τη διάρκεια της ημέρας να μην πάνε στο αεροδρόμιο και να επικοινωνήσουν με την αεροπορική τους εταιρεία. Τα συνδικάτα είχαν καταθέσει προκήρυξη απεργίας στις 4 Σεπτεμβρίου. Η κίνηση αφορά την πλειονότητα των επιχειρησιακών λειτουργιών (αποσκευές, check-in, ανεφοδιασμός αεροσκαφών).

Ωστόσο, η διοίκηση της BSCA δηλώνει «πολύ έκπληκτη από την απόδοση αυτών των ενεργειών».

Αυτά «δεν καλύπτονται από προκήρυξη αφού η τελευταία, που εισήχθη στις 4 Σεπτεμβρίου, είναι ακόμη σε εξέλιξη και ότι, όπως αναφέρουν τα ίδια τα συνδικάτα, οι ενέργειες μπορούν να πραγματοποιηθούν μόνο στο τέλος αυτής, επομένως από τις 19 Σεπτεμβρίου», παρατηρεί την ανακοίνωση του αεροδρομίου, εκφράζοντας περαιτέρω τη λύπη του για το ότι «τα συνδικάτα δεν σέβονται τις δεσμεύσεις τους για την κοινωνική ειρήνη».

Η κ. Πιεράρ θυμάται ότι είχε προταθεί συνάντηση την Τετάρτη, αλλά τα συνδικάτα δεν απάντησαν.
Το βράδυ της Τετάρτης, το χριστιανικό σωματείο CNE ανέφερε ότι δεν είχε γίνει επίσημη έκκληση για απεργία από εκπροσώπους των εργαζομένων.

lesoir.be

 

Σχετικές αναρτήσεις

UniCredit: Ποια είναι η τράπεζα που επενδύει στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα μετά 17 χρόνια

lazaros lazaros

Ν.Κορέα.Δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι. καθώς μιλούσε σε δημοσιογράφος.

lazaros lazaros

Διαδικτυακά Παίγνια: Υπερδιπλασιασμός των εσόδων στην πενταετία 2019 – 2023 και αύξηση φόρων 225%

lazaros lazaros