Ανατολική Αττική
ΚΟΣΜΟΣ

Βίντεο-σοκ από τη Βαλτιμόρη: Κατέρρευσε Γέφυρα.

Συναγερμός σήμανε τα ξημερώματα της Τρίτης στη Βαλτιμόρη των ΗΠΑ όταν φορτηγό πλοίο που μετέφερε κοντέινερ χτύπησε έναν από τους πυλώνες της διάσημης γέφυρας της πόλης με αποτέλεσμα να καταρρεύσει.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η γέφυρα που κατέρρευσε είναι η Francis Scott Key Bridge ενώ κατά την αμερικανική αστυνομία την ώρα της πρόσκρουσης υπήρχαν πολλά αυτοκίνητα που διέρχονταν χωρίς όμως να διευκρινίζεται ο αριθμός.

Στο σημείο έχουν σπεύσει δυνάμεις της αστυνομίας, πυροσβεστικά και ασθενοφόρα καθώς 20 άνθρωποι έχουν πέσει στον ποταμό Ποτάπσκο ενώ υπάρχει φόβος για μεγάλο αριθμό θυμάτων. Οχήματα έχουν πέσει στο νερό αναφέρει το BBC. Είναι βέβαιο ότι επάνω στη γέφυρα υπήρχε ένα μεγάλο φορτηγό, σημειώνει το CBS. Οι Αρχές φοβούνται για το χειρότερο σενάριο και ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη σχετική επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.

Σύμφωνα με χειριστή πυροσβεστικού πλοιαρίου «ένα πλοίο με κοντέινερ χτύπησε την Key Bridge στη Βαλτιμόρη. Τμήμα της γέφυρας έχει καταρρεύσει. Στην περιοχή σπεύδουν πλοιάρια της πυροσβεστικής και της αστυνομίας».

https://x.com/mailonline/status/1772584808520032459?s=46&t=sUwn3CZGRyVePRULvVL4CA

Η Αρχή Μεταφορών του Μέριλαντ ανάρτησε στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X ότι όλες οι λωρίδες έκλεισαν και προς τις δύο κατευθύνσεις λόγω ενός «συμβάντος» στη γέφυρα και ότι η κυκλοφορία εκτρέπεται.


Τα βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο την ώρα της πρόσκρουσης είναι συγκλονιστικά ενώ φαίνεται ξεκάθαρα ότι ο καπετάνιος επιχείρησε να περάσει από σημείο που δεν χωρούσε το υπερυψωμένο τμήμα του πλοίου.

Η γέφυρα κατασκευάστηκε το 1977 και είχε μήκος 2.632 μέτρα ενώ εξυπηρετεί περίπου 11,5 εκατομμύρια οχήματα ετησίως. Σύμφωνα με τις αρχές, έχει καταρρεύσει κατά ένα μεγάλο τμήμα της.
Ένα βίντεο του περιστατικού δημοσιεύτηκε νωρίς το πρωί της Τρίτης στο X, πρώην Twitter. Στο βίντεο, ένα μεγάλο σκάφος φαίνεται να συγκρούεται με ένα από τα δοκάρια στήριξης της γέφυρας. Ο καπνός φάνηκε να φουντώνει από το σκάφος πριν αρχίσει να καταρρέει η γέφυρα.

 

https://x.com/bnonews/status/1772515766929097088?s=46&t=sUwn3CZGRyVePRULvVL4CA

https://x.com/ballinggent/status/1772515714731008467?s=46&t=sUwn3CZGRyVePRULvVL4CA

πηγη:flash

 

 

 

 

Σχετικές αναρτήσεις

Γιατί αθλητές εγκαταλείπουν το Ολυμπιακό Χωριό

lazaros lazaros

Ηλεκτρικό ρεύμα: Γαλλογερμανικός συμβιβασμός για τη μεταρρύθμιση της αγοράς ηλεκτρισμού

lazaros lazaros

“Πρωτοβουλία των Τριών Θαλασσών” με ελληνική σφραγίδα

lazaros lazaros