Ανατολική Αττική
ΕΛΛΑΔΑΙΑΤΡΙΚΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑΡοή ειδήσεων

Βυθίστηκε το αλιευτικό πλοίο Argos Georgia εν μέσω κακοκαιρίας- 8 νεκροί και 5 αγνοούμενοι

Την Κυριακή, το αλιευτικό πλοίο-ψυγείο Argos Georgia, κατασκευής 2018, ξεκίνησε από το Port Stanley και κατευθύνθηκε προς τους ψαρότοπους. Στο πλοίο επέβαιναν 27 μέλη του πληρώματος.

Το απόγευμα της Δευτέρας ανέφερε μια σοβαρή εισροή υδάτων ενώ βρισκόταν περίπου 200 μίλια ανατολικά του λιμανιού.

Καθώς το πλήρωμα προετοιμαζόταν για το χειρότερο, η κατάσταση στο πλοίο επιδεινώθηκε και το πλήρωμα αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το πλοίο με τις σωσίβιες σχεδίες του. Το πλοίο βυθίστηκε αμέσως μετά την εγκατάλειψη του πληρώματος.

Οι Βρετανικές Δυνάμεις των Νήσων Νοτίου Ατλαντικού (BFSAI) απέστειλαν στο σημείο ένα αεροσκάφος έρευνας μεγάλης εμβέλειας, το οποίο εντόπισε τις σωσίβιες σχεδίες και παρακολουθούσε τη θέση τους. Ένα περιπολικό και δύο αλιευτικά σκάφη έσπευσαν επίσης στο σημείο για να βοηθήσουν.

Η BFSAI επιχείρησε να στείλει ένα ελικόπτερο διάσωσης αργότερα το ίδιο βράδυ, αλλά η πτήση ακυρώθηκε λόγω των έντονων και επιδεινούμενων καιρικών συνθηκών. Το αργεντίνικο πρακτορείο InfoBae αναφέρει ότι το ύψος των κυμάτων ξεπερνάγανε τα 7 μέτρα.

Σύμφωνα με ισπανικά μέσα ενημέρωσης, πολλά μέλη του πληρώματος έχουν χάσει τη ζωή τους. Ένα περιπολικό σκάφος των Νήσων Φώκλαντ διέσωσε 13 μέλη του πληρώματος από μια σχεδία και ένα αλιευτικό σκάφος έσωσε έναν επιζώντα και ανέσυρε ακόμη ένα νεκρό από μια δεύτερη σχεδία.

Επτά ακόμη πτώματα ανασύρθηκαν το βράδυ της Τρίτης, αυξάνοντας τους νεκρούς σε οκτώ ενώ 14 έχουν διασωθεί μέχρι στιγμής. Πέντε μέλη του πληρώματος εξακολουθούν να αγνοούνται.

Η κυβέρνηση των Νήσων Φώκλαντ δεν έχει επιβεβαιώσει τις λεπτομέρειες της επιχείρησης διάσωσης, αλλά ανέφερε σε δήλωση την Τρίτη ότι ένας αριθμός των μελών του πληρώματος έχει διασωθεί. Οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων συνεχίζονται.

Το Argos Georgia ήταν ένα αλιευτικό-ψυγείο μήκους 160 ποδιών που κατασκευάστηκε στην Τουρκία. Συμμετείχε στην αλιεία οδοντόψαρων της Παταγονίας στα ανοιχτά της Νότιας Γεωργίας και δέκα από τα μέλη του πληρώματος της ήταν Ισπανοί υπήκοοι από την αλιευτική βιομηχανία της Γαλικίας, σύμφωνα με την EFE.

«Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, η Επιτροπή Αλιείας προσφέρει την αλληλεγγύη της στον λαό της Γαλικίας, που είναι τόσο στενά συνδεδεμένος με τον αλιευτικό τομέα και από τον οποίο προέρχονται πολλά από τα αγνοούμενα μέλη του πληρώματος του πλοίου Argos Georgia», δήλωσε η πρόεδρος της Επιτροπής Αλιείας του ΕΚ Κάρμεν Κρέσπο. . «Αυτό το ατύχημα υπογραμμίζει τη σκληρότητα της αλιευτικής δραστηριότητας και τη θυσία και τον κίνδυνο που βιώνουν οι επαγγελματίες της θάλασσας».

e – nautilia

Σχετικές αναρτήσεις

Πώς οι ξενοδόχοι ανάγκασαν την Booking σε υποχώρηση

lazaros lazaros

24 Φεβρουαρίου 1981 – Ο Εγκέλαδος «χτυπά» Αθήνα, Βοιωτία, Κορινθία με 6,7 Ρίχτερ

lazaros lazaros

Γιάννης Γιοκαρίνης: «Δεν υπήρξε καμία προσπάθεια ούτε να της επιτεθεί ούτε να την χτυπήσει», λέει ο δικηγόρος του

lazaros lazaros